
W końcu, ciepło, słonecznie - wiosna powoli rozkwita, a ja zaczynam myśleć o wielkanocnych wypiekach i dziś mam dla Was pierwszą z propozycji - babeczki pomarańczowe, jeśli nie planujecie robić tradycyjnej babki będą idealne. Małe, eleganckie i do tego pachnące pomarańczami. Ja zrobiłam porcję na próbę i wszystkie zniknęły natychmiast. Składniki (na ok 12 sztuk): 2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 3 łyżki skórki z pomarańczy (użyłam gotowej ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...