lukier - 7892 przepisów (strona:328/527)

BABKA MIGDAŁOWA BEZGLUTENOWA 174

sprawdzić patyczkiem przy kominku czy jest dopieczona) wyjmujemy formę z piekarnika i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Babkę wyjmujemy i jeszcze letnią lukrujemy lub posypujemy pudrem przed podaniem. U mnie lukier migdałowy: - kilka łyżeczek pudru trzcinowego - kremówka - kilka kropli olejku migdałowego Puder umieścić w miseczce, dodać kilka kropli olejku migdałowego i dolewając stopniowo kremówkę mieszać do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Babka na zielono 126

bloga. 2 szkl. mąki tortowej 1 szkl. cukru 4 jajka 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/2 szkl. oleju rzepakowego 100 g mrożonego szpinaku lukier

Kolorowa kuchnia Elki
Babka drożdżowa 175

stopni z termoobiegiem (lub do 180 stopni bez termoobiegu).  Na 10 minut przed końcem pieczenia można przykryć wierzch papierem, żeby babka się nie spaliła.  Po upieczeniu polewamy lukrem (cukier puder + sok z cytryny) lub posypujemy samym cukrem pudrem.  Smacznego

bistro mama
Kruche ciastka na Wielkanoc 219

ciastka z maszynki czy właśnie do wykrawania ciastek. Nie pytajcie mnie, ile wychodzi ciasteczek z tej porcji, bo duuuuużo Takie kruche ciastka możecie ozdobić podobnie do pierników – czekoladą, lukrem czy ulubionymi posypkami. Możecie upiec z niego mazurka w kształcie pisanki i szaleć z kolorowymi posypkami – tutaj świetnie sprawdzają się mali pomocnicy {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http

Mieszam w Garnku
Babka drożdżowa z rodzynkami 118

babkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Ciasto przekładamy do formy i pieczemy w 180 C około 50 minut. Jeszcze ciepłą babkę wyciągamy z formy a gdy przestygnie polewamy lukrem

Zainspirowana w kuchni
Babka marmurkowa 151

drobnego cukru 5 jajek 1 niepełna szklanka oleju cukier waniliowy opakowanie 3 płaskie łyżki kakao 1 czubata łyżka proszku do pieczenia skórka otarta z jednej cytryny lub aromat cytrynowy lukier: szklanka cukru pudru i 2-3 łyżki wody lub rozpuszczone pół tabliczki białej czekolady do ozdoby suszona żurawina, zamiennie inne bakalie Przygotowanie: Oba rodzaje mąk mieszamy z proszkiem do pieczenia

Zasmakuj Kuchni
Cytrynowa babka na oleju 365

cytrusowa babka klasycznie wpasowuje się w klimat Wielkanocy. Bar dzo puszysta, aromatyczna i smaczna posmakuje każ demu kto jest fanem babek :) Pyszna jest polana lukrem, posypana cukrem pu drem lub oz dobiona czarna lub białą czekola dą :) Spróbujcie :) Skła dniki: 1,5 szklanki mąki pszennej tortowej 0,5 szklanki maki ziemniaczanej 4 duże jaja w temperaturze pokojowej 3/4 szklanki cukru

ChilliJemy
SERNIK GOTOWANY, PARZONY 236

serem i proszkiem budyniowym. Mieszając doprowadzić całość do wrzenia. Garnek zdjąć z palnika. Masę wylać na spód z herbatników. Wyrównać. Na wierzchu ułożyć herbatniki. Całość schłodzić. Następnie delikatnie polukrować. Lukier przygotowujemy z pudru z olejkiem migdałowym (marcepanowy) i kremówką lub z sokiem z cytryny (cytrynowy). Podajemy schłodzone. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Babka czekoladowo-waniliowa 158

względu na M) i dawno nam żadna tak nie posmakowała. Po raz kolejny klasyka broni się sama. Do oblania babki polecam polewę czekoladową a bazie czekolady. Ja zrobiłam tylko lukier z kakao i cukru pudru, który wprawdzie dobrze smakuje z babką, lecz tak ładnie się już nie prezentuje. Przepis pochodzi z magazynu Moje Gotowanie 4/2016 z moimi zmianami. Składniki: Ciasto

My simple kitchen
Bezglutenowa babka piaskowa 130

pieczemy w 180 stopniach przez około 55 minut, lub do czasu aż patyczek wbity w środek będzie wychodził suchy/czysty. Babka piaskowa najlepiej smakuje polana czymś dobrym, np. czekoladą lub lukrem. Smacznego! Artykuł Bezglutenowa babka piaskowa pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Babka cytrynowo-pomarańczowa 104

łatwa w wykonaniu. Dekorujemy według uznania. Składniki 250 g masła 250 g cukru 1 cytryna 1 pomarańcza 6 jajek 300 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Lukier 3/4 szklanki cukru pudru 2-3 łyżki przegotowanej wody kilka kropel barwnika posypka … Czytaj dalej Babka cytrynowo-pomarańczowa

gotuj ze mną
DROŻDŻOWA ROZETA WIELKANOCNA 131

ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 20 minut. Następnie smarujemy rozkłóconym żółtkiem. Pieczemy ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.  Po upieczeniu i wystudzeniu polewamy lukrem

słodki bratek
Wielkanocna babka migdałowa 142

środkowa półka, termoobieg, jeżeli Twój piekarnik posiada taką funkcję). Po upieczeniu delikatnie wyjmij ciasto i wystudź, najlepiej na kratce. Możesz udekorować czym Ci się wymarzy, u mnie to lukier przygotowany z cukru pudru i soku z limetki, oraz odprażnone na suche patelni płatki migdałowe. Smacznego!         Artykuł Wielkanocna babka migdałowa pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Babka jogurtowa 719

foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą lub kaszką manną. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok. 50 min. lub do tzw. suchego patyczka. Studzimy na kratce. Podajemy z lukrem lub posypane cukrem pudrem. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
MAZUREK POMARAŃCZOWO-CZEKOLADOWY 167

szklanki śmietanki 30% 1 łyżeczka skórki startej z pomarańczy Polewa: 50 g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła Dekoracje: plasterki pomarańczy blanszowane migdały serduszka z białej czekolady perełki cukrowe lukier plastyczny posypka Delecta Decorada: maczek mango Wykonanie:   Ciasto: Pomarańczę parzymy gorącą wodą, ścieramy z niej skórkę i wyciskamy sok - bierzemy 2 łyżki soku i 1 łyżeczkę startej skórki ( resztę skórki

Kuchnia MagdaLeny