
Prosta cytrynowa babka nabiera innego wymiaru (i wyglądu), kiedy wzbogacimy ją np. o bakalie 😊 Otrzymamy wtedy taki domowy keks, chociaż ciasto nie jest przeładowane tak jak keks bakaliami, a jedynie podkręcają one jego smak. Ja zazwyczaj dodaję do tej babki domową skórkę pomarańczową lub dla lepszego efektu wizualnego gotową, kolorową mieszankę kandyzowanych skórek. Babka długo zachowuje świeżość. Owinięta np. w lnianą ściereczkę będzie nam "służyła" do kawy spokojnie przez kilka dni 😉 Składniki: 25... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...