lody śmietankowe - 722 przepisów (strona:31/49)

Ciasto na kefirze z wiśniami 74

wiśniami (link do przepisu:  Waniliowe Improwizacje: Czekoladowa babka z wiśniami ), tort czekoladowo - śmietanowy (link:  Waniliowe Improwizacje: Tort czekoladowo - śmietankowy ), jogurtowe ciasto czekoladowe z wiśniami ( Waniliowe Improwizacje: Jogurtowe ciasto czekoladowe z wiśniami ), ciasto z ciepłymi lodami (link:  Waniliowe Improwizacje: Ciasto z ciepłymi lodami ) SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Clafoutis z rabarbarem. 157

Dziś na deser polecam delikatny, śmietankowy, słodki clafoutis z dodatkiem kwaśnego rabarbaru. Najlepszy jeszcze ciepły, dla kontrastu podany z gałką waniliowych lodów. Szybki i prosty w przygotowaniu, nie może się nie udać. Polecam, póki sezon na rabarbar jeszcze trwa.  Składniki na clafoutis z rabarbarem: 600 g umytego, osuszonego, pokrojonego w 2-3 cm kawałki rabarbaru 100 g cukru

Rozpustne gotowanie
Ciasta i desery - 25 przepisów 145

Babka wielkanocna (najszybsza) Styropian z żurawiną, czyli "sernik" na jogurtach greckich Ciastka/babeczki "grzybki" Lody kajmakowe (tylko 2 składniki) Babka majonezowa Sernik żurawinowy Sernik z murzynkiem Rolada kakaowa z kremem porzeczkowym Babka piaskowa pomarańczowa (na śmietanie, ekspresowa) 2. Muffinki - zajączki z ricottą i kremem śmietankowym 3. Chlebki i zajączki do koszyczka wielkanocnego 4. Sernik kawowy z wiśniową nutą Muffinki

Kolorowy Przepisownik
Sernik na zimno - mój przepis rodzinny 163

Dzisiaj będą lody. Bo M ma na nie ochotę. I ja też tej ochoty nabrałam. To nic, że wczoraj opendzlowaliśmy prawie całą czekoladę z

My simple kitchen
Ciasto kruche z połówkami jabłek 118

zostanie wchłonięty do ciasta, które pozostanie kruche. Takie ciasto z połówkami jabłek polecam jeść jeszcze lekko ciepłe z lodami waniliowymi. Niebo w gębie! Składniki 2 szklanki mąki pszennej 100 g masła 2 żółtka 100 g serka śmietankowego pół szklanki cukru drobnego pół łyżeczki proszku do pieczenia 4 średnie winne jabłka 4 łyżki konfitury z czarnej porzeczki (lub innej(...)jajek wymieszanymi z odrobiną mleka. Pieczemy w 180 stopniach (góra-dół) przez około 40-45 minut. Przed podaniem delikatnie studzimy, ale warto jeść je jeszcze na ciepło z lodami lub sosem waniliowym. Smacznego! Artykuł Ciasto kruche z połówkami jabłek pochodzi z serwisu Analiza Smaku

Analiza Smaku
SOS KARMELOWY 102

pyszny dodatek do tortów, ciast i deserów. Słodki karmel możemy użyć do posmarowania blatów biszkoptowych lub bezowych w torcie, do lodów, deserów i innych słodkich wypieków. Możemy zrobić karmelową polewę/drip do tortu oraz dodać do kremu śmietankowego, aby otrzymać pyszny krem lub mus karmelowy. Przepis na taki krem podam wkrótce! Wykonanie sosu karmelowego nie jest trudne. Bardzo długo

Słodki Pomysł
SOLONY KARMEL 90

niepowtarzalny i tak lubiany przez wszystkich smak. Słony karmel możemy użyć do posmarowania blatów biszkoptowych lub bezowych w torcie, do lodów, deserów i innych słodkich wypieków. Możemy zrobić pyszną polewę/drip do tortu oraz dodać go do kremu śmietankowego, aby otrzymać pyszny krem lub mus z solonym karmelem. Przepis na taki krem podam wkrótce! Wykonanie solonego karmelu nie jest

Słodki Pomysł
Pyszne ciasta na Święta 381

Biszkopt z bitą śmietaną i pianką z galaretki 24. Rolada z musem jabłkowym i czekoladą 25. Rolada biszkoptowa z lodami i malinami 26. Ciasto kokosowe z pianką i owocami 27. biszkopt z owocami 28. Styropian (ciasto) Sernik śmietankowy 29. Makowe babeczki z kremem 30. se rnikowe tartaletki z malinami. 31. makowiec z kruszoką i lukrem 32. Przepis

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Lody czekoladowo-orzechowe 281

Idealnie czekoladowo-orzechowe lody rozpływające się w ustach ! :) Składniki: 250 ml śmietany 30% 3 łyżki mleka zagęszczonego (użyłam takie w tubce śmietankowe) 3-4 czubate łyżeczki nutelli lub innego kremu czekoladowego 2 łyżeczki posiekanych orzeszków ziemnych niesolonych Przygotowanie: Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy nutellę, mleko zagęszczone oraz orzeszki ziemne. Miksujemy na najniższych

Gotuj z Mąką
Lody brzoskwiniowe na patyku 198

zbyt słodkie, a serek nadaje im zwartą, mniej wodnistą konsystencję. Z podanych proporcji można przygotować 6-7 małych foremek. Lody brzoskwiniowe na patyku Składniki: 3 brzoskwinie (400g) 2 łyżki domowego cukru z wanilią 100g twarogu naturalnego lub śmietankowego z pojemnika (u mnie Twaróg Delikatny President) 4 łyżki cukru pudru - brzoskwinie oczyścić, przekroić na pół, pozbawić pestek, przełożyć

Smakołyki Bereniki
Lody kawowe bez maszyny 277

Najlepsze lody kawowe jakie jadłam. Dodatek spirytusu sprawia, że nie zamarzają aż tak bardzo i nie czuć w nich kryształków lodu. Napar z kawy musi być bardzo mocny, dlatego najlepiej sprawdzi się tutaj kawa z ekspresu lub kawiarki. 1 szklanka śmietany kremówki 30% 1/2 szklanki mleka skondensowanego 1/4 szklanki espresso (mocnego naparu z kawy) 2 łyżki spirytusu Przygotować(...)dodać alkohol. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno i ciągle miksując wlewać powoli mleko skondensowane. Do śmietankowej masy wlać kawę i wszystko wymieszać. Przelać do pojemnika do mrożenia i wstawić do zamrażalnika. Nie ma potrzeby mieszania w trakcie mrożenia. Po paru godzinach lody są gotowe. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Lody i desery lodowe Tagged: alkohol

https:KKuchniaMniam
Sorbet cytrynowy z jogurtem FIT 114

przepisem na sorbet cytrynowy, którym zaskoczycie Waszych bliskich. Jego przygotowanie jest proste i do jego wykonania nie potrzebujecie maszyny do lodów. Wystarczy zamrażarka i Wasz czas. By zaimponować sposobem podania sorbetu, użyjcie wydrążonych cytryn, jednakże śmiało możecie podawać lody w wafelku, czy miseczce. Do dzieła! Przepis przewidziany na 5 porcji, z czego jedna to około: 169kcal(...)liści limonki kaffir – 50g erytrolu – 180g jogurtu śmietankowego lub greckiego – 180g śmietanki 30% Dodatkowo: – skórka z cytryny do posypania – bita śmietana do dekoracji Cytryny kroimy w połowie lub 3/4 ich wysokości (krojąc je w połowie, uzyskamy więcej „cytrynowych miseczek” do podania lodów) i ostrożnie nad rondelkiem wydrążamy cały miąższ za pomocą łyżeczki

Be Fit Be Strong
Tort beczka z żelką mango, malinami i szpinakowym biszkoptem 82

cytryny Krem śmietankowy do przełożenia: 250ml śmietanki kremówki 36% 200g serka mascarpone 1 princessa kokosowa w białej czekoladzie 2-3 łyżki cukru pudru do smaku pół szklanki mrożonych malin Krem czekoladowy do przełożenia: 200g śmietanki 36 % 120g mlecznej czekolady 30g gorzkiej czekolady 50g serka mascarpone Tynk ganache z białej czekolady: 200g miękkiego masła 200g białej czekolady Kostki lodu: 2 bezbarwne(...)rancie układamy pierwszy blat tortu (u mnie kakaowy) i nasączamy ponczem. Wykładamy połowę pierwszej części kremu śmietankowego *** *** Na kremie umieszczamy żelkę mango i przykrywamy ją pozostałym kremem *** *** Układamy biszkopt szpinakowy, nasączamy *** *** Wykładamy krem czekoladowy *** *** Wykładamy kolejny biszkopt (u mnie jasny), nasączamy. Pozostały krem śmietankowy mieszamy delikatnie z mrożonymi malinami *** *** Krem wykładamy na biszkopcie *** *** Układamy ostatni biszkopt szpinakowy, nasączamy, przykrywamy folią

Blog z Apetytem
II Festiwal Smaku Opole 9-13 marca 2020 126

zostaje testować risotto do perfekcji. 🍨DESER Czekoladowe canneloni naleśnikowe, krem chantilly, lody kokosowe (mega pasują!!!), toffi i słone migdały. Jakie to było dobre! Te lody kokosowe to taka wisieńka na torcie. Widzisz praktycznie wszystkie smaki na talerzu i nagle do karmelu, czekoladowych naleśników i śmietankowego kremu dołącza kokos. No strzał w 10! Do tego wszystkiego możecie

bistro mama
INSPIRACJE NA TEGOROCZNE ŚWIĘTA – SERNIKI, MAKOWCE, PIERNIKI I INNE! 91

MALINOWĄ ŻELKĄ JAGODOWY BÓR – CIASTO SZPINAKOWE Z PIANKĄ JAGODOWĄ CZEKOLADOWA CYGANKA Z WIŚNIAMI DUPA PAWIANA – CIASTO Z LODAMI CIEPŁYMI MARGARETKA – CIASTO BEZ PIECZENIA 3 BIT – bez pieczenia BUDYNIOWY BISZKOPT Z KREMEM Z SERKÓW HOMO UCIERANE Z MALINAMI, KREMEM ŚMIETANKOWYM I BIAŁĄ CZEKOLADĄ CIASTO 7 DAYS – Z ROGALIKAMI WENUS – CIASTO Z CYTRYNOWĄ PIANKĄ BIAŁY LION ŁABĘDZI PUCH The post

Ostra na Słodko
Maślana tarta z morelami w karmelu 142

karmelu to ciasto wymagające trochę pracy ale gwarantuje, że efekt Was nie zawiedzie. Delikatne, maślane ciasto, morele wymieszane ze śmietankowym karmelem, zapieczone pod chrupiąca kratką z ciasta posypanego cukrem. A jakby było Wam mało tego dobra - można podać z porcją lodów waniliowych.  Rozpusta! Tarta z morelami w karmelu Ciasto 350 g mąki 200 g masła 3 łyżki cukru

Smaczny zeszyt

Proponowane wyszukiwania