lody śmietankowe - 722 przepisów (strona:22/49)

Shake oreo. 189

Byliśmy na lodach w jednej z popularnych sieciówek i na szybie wisiało zdjęcie z mega apetycznym shake oreo . – Chcecie takie ?- spytałam – jasne . No i jest ,polecam wypróbować . Składniki:dla dwóch osób 1 szklanka lodów ,waniliowe ,śmietankowe 0,5 szklanki mleka zimnego 4 ciastka oreo ,najlepiej bez kremu ,zdejmujemy go Najpierw wrzucamy do blendera ciastka

Ladylaura.
Najłatwiejsze lody z malinami + film 227

dodatkiem innych ulubionych owoców sezonowych np. jagód czy truskawek lub też bez ich dodatku, wtedy uzyskamy śmietankowy smak lodów . To doskonały deser w sam raz na upalne dni, który błyskawicznie znika z pucharków.       składniki na około litr lodów 1/2 litra mleka 3% 3/4 szklanki cukru kryształu 250 g śmietanki 36% 300 g malin przepis(...)malin i całość jeszcze raz dokładnie miksujemy. Masę lodową wstawiamy do zamrażalnika na kilka godzin lub na całą noc, w trakcie mrożenia jeszcze i kilkakrotnie mieszamy.   Artykuł Najłatwiejsze lody z malinami + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Deser lodowa Piña colada, czyli ananasowy mus z lodami w puchu z kokosa 167

kostki lodu. Zblenduj wszystko na gładka masę. Wlej mus do kieliszków lub pucharków, ułóż po kulce lodów, posyp odrobiną sproszkowanego mleka kokosowego. Możesz udekorować karmelowym lizakiem. Składniki na 2 desery 60 ml białego rumu 1/4 świeżego ananasa (obranego i oczyszczonego) lub 6 plastrów ananasa z puszki 2 gałki lodów kokosowych (ewentualnie śmietankowych lub waniliowych) 4 kostki lodu

Eat me! Fit me!
Śmietankowe kanapki lodowe 91

córką równie uwielbiane przez nas lodowe kanapki. Efekt? Już nie kupimy gotowych. Są tak MEGA smaczne, że można zajadać i zajadać. Wykonanie? Kilka składników Ta przyjemność chrupania z śmietankowym posmakiem lodów…ah Co nam trzeba? Opakowanie wafli ryżowych Kupiec (np. slim) śmietana 36% 500ml opakowanie Mascarpone 250g 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: 3 tabliczki mlecznej czekolady(...)toffi Robimy! Ubijamy śmietanę kremówkę z cukrem pudrem na bitą śmietanę. Dodajemy mascarpone. Schładzamy w lodówce godzinę. Do każdej kanapki bierzemy dwa krążki wafli. Nakładamy czubatą łyżkę masy śmietankowej, wyrównujemy po całości i przykrywamy drugim waflem. Wkładamy nasze krążki do zamrażarki. Gdy już zamarzną szykujemy im kąpiel w czekoladzie. Rozpuszczamy czekoladę w kremówce, studzimy i obtaczamy nasze zamarznięte krążki

Latosiowydom
Lody Waniliowo Czekoladowe / Bez Jajek / Bez Maszynki / Bez Mieszania 113

słodzonego mleka skondensowanego z puszki 60 g czekolady deserowej roztopionej i ostudzonej 2 łyżeczki kakao kilka/kilkanaście kropel esencji waniliowej (jeżeli nie lubimy, nie dajemy, lody będą śmietankowe) 1. Śmietankę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy mleko skond. ewentualnie esencję waniliową i całość mieszamy do połączenia się szpatułką. 2. Czekoladę roztapiamy powoli nad kąpielą wodą a następnie studzimy

Gotowanie...to proste !
pyszny orzeźwiający shake wiśniowy 200

lodów np. śmietankowych, ja użyłam śmietankowych z sorbetem mango – markuja 350 g jogurtu naturalnego opcjonalnie 50 g cukru wykonanie: Zamrożone wiśnie oraz opcjonalnie cukier przekładamy do kielicha blendera i miksujemy na najwyższych obrotach przez ok. 10 sekund. Dodajemy jogurt i ponownie miksujemy na najwyższych obrotach do połączenia się składników. Na koniec dodajemy lody i miksujemy

Domowy Smak Jedzenia
CRUMBLE Z MROŻONYCH OWOCÓW 77

uznałam, że może dam szansę innym owocom Składniki (na 1 porcję): mrożone owoce (np truskawki, jeżyny, wiśnie, borówki) 30g ciastek Digestive 5g masła 1 łyżka cukru cynamon kulka lodów, np śmietankowych pokrusz ciastka na niewielkie kawałki wymieszaj 1/2 ciastek z masłem na dno kokilki wsyp drugą 1/2 pokruszonych ciastek (bez masła) na nich ułóż owoce – tyle, żeby wystawały

SandraFrej.com
Najszybsze Lody Waniliowe Z Malinami 99

lodów: 400 ml śmietanki 30-36 % 300 ml słodzonego mleka skondensowanego z puszki 125 g malin kilka/kilkanaście kropel esencji waniliowej (jeżeli nie lubimy, nie dajemy, lody będą śmietankowe) 1. Śmietankę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy mleko skond. ewentualnie esencję waniliową i całość mieszamy do połączenia się szpatułką. 2. Maliny przecieramy przez sito i tak przetarte mieszamy(...)łyżkami masy mlecznej następnie, wylewamy do reszty masy, robiąc esy floresy.  Wkładamy do zamrażalki i tam pozostawiamy najlepiej na całą noc. Po wyjęciu odczekujemy z 5 minut aby lody lepiej się nakładały. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Sypana szarlotka 121

szklanka mąki pszennej typ 500 1 szklanka kaszki manny 150 g masła 1 łyżka cynamonu 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia + do podania lody waniliowe/śmietankowe Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posypać cukrem waniliowym, cynamonem i za pomocą łyżki wszystko ze sobą wymieszać. Do miski wsypać zwykły cukier, kaszkę, mąkę(...)wierzchu wsypać pozostałą warstwę suchych składników i starte masło. Piec około 35-40 minut w 180 ºC , aż szarlotka uzyska złoty kolor. Poniższą szarlotkę podawać na ciepło z gałką lodów

Ugotować
Muffinki ze śliwkami 139

wyboru sporo śliwek w dobrych cenach. Muffinki już same w sobie smakują wyśmienicie, ale zawsze można jeszcze wzbogacić ich smak posypując wiórkami kokosowymi lub podać z gałką lodów waniliowych, śmietankowych czy np. cynamonowych. Muffinki ze śliwkami Składniki: kilkanaście śliwek węgierek 300 g mąki pszennej szczypta soli 140 g cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 125 ml mleka(...)mniejsze kawałki. Śliwki "wciskamy" na wierzch każdej miffinki. Pieczemy w temp. 180 st. C przez 25 minut. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Podajemy posypane wiórkami kokosowymi lub z gałką lodów

Moja smaczna kuchnia
Torcik Lodowy z Precelkami i Masłem Orzechowym 148

Lodowy z Precelkami i Masłem Orzechowym Składniki: Spód: 130g precelków 70g naturalnego masła orzechowego (z orzechów arachidowych) 30g jasnego brązowego cukru 40g masła – roztopionego Masa lodowa: 2 litry lodów (użyłam śmietankowych i waniliowych) 200g naturalnego masła orzechowego (z orzechów arachidowych) Dodatkowo: ubita śmietanka do ozdoby (ubiłam 130ml śmietanki z 1/2 łyżeczki fixu i 2 łyżeczkami cukru pudru) kolorowa posypka(...)góra – dół przez około 5 – 7 minut. Piekłam na drugiej od dołu półce piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Masa lodowa: 3. Do dużej miski przełożyć lody i posiekać je nożem ( patrz FILM ). Na wierzch wyłożyć połowę masła orzechowego i wymieszać krótko łyżką. Wyłożyć pozostałe masło i wymieszać (masło orzechowe nie ma się dokładnie połączyć

Mała Cukierenka
Gruszki gotowane w herbacie z kruszonką i lodami 143

bardzo dobrze wpasowuje się aromatem w nadchodzącą jesień. Składniki (na 2 porcje): 2 duże gruszki, użyłam gruszki klapsy łyżeczka dobrej, liściastej herbaty Earl Grey łyżeczka płynnego miodu lody waniliowe/śmietankowe/jogurtowe do podania Na kruszonkę: 3 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru 50g zimnego masła 1/4 łyżeczki cynamonu   Liście herbaty zalewamy 250ml wrzątku, przykrywamy i parzymy przez(...)jeśli tak, to dobrze jest ją zamieszać.   Składamy deser – część upieczonej kruszonki wysypujemy na dno salaterek, w której podajemy deser. Na kruszonkę układamy gruszki, następnie porcję lodów i całość pozypujemy z wierzchu resztą kruszonki. Od razu podajemy.   Powrót na górę

Smaczna Strona
Rustykalne tartaletki truskawkowe z miętowo-cytrynową nutą 70

połowy cytryny duża łyżka siekanej mięty płaska łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 4 łyżeczki bułki tartej 1 żółtko cukier trzcinowy do posypania brzegów cukier puder do oprószenia lody waniliowe/śmietankowe do podania – opcjonalnie   Do robota kuchennego wsypyjemy mąkę, sól, cukier puder, skórkę startą z cytryny oraz masło pokrojone w małe kawałki – wszystko rozgrabniamy robotem do uzyskania(...)można podawać ciepłe, ale najlepiej po wyciągnięciu z piekarnika dać im odpocząć 10 minut, aby soki z owoców lekko zgęstniały. Podajemy oprószone cukrem pudem i jeśli lubimy z gałką lodów – uwielbiam je właśnie tak.   Przejdź na początek strony

Smaczna Strona
Markizy piernikowo - pistacjowe 75

Markizy piernikowo - pistacjowe Skusiłam się kilka dni temu na lody pistacjowo - śmietankowe z granatami. Warstwa kremu pistacjowego gęsta, kremowa, wyrazista, a jaka zielona! Stwierdziłam, że ciekawym byłoby połączenie tych smaków w cieście, chociażby torcie,  śmietanowo - pistacjowym. Znalazłam więc recepturę na krem pistacjowy. Kupiłam pistacje, białą czekoladę i zgodnie z przepisem powstał słoiczek kremu. Na pieczenie tortu, zabawę

Kronika Piekarnika
Koktajl truskawkowy 292

łyżki miodu lub cukier trzcinowy (lub ewentualnie zwykły cukier). Gotowy koktajl z truskawek przelać do szklanek. Ozdobić świeżymi truskawkami oraz listkami mięty. Opcjonalnie można podawać z gałką lodów np. śmietankowych – zmiksowanych razem z koktajlem lub dodanych do każdej szklanki w postaci gałki. Smacznego! A Wy? Wolicie bardziej płynne, czy gęste koktajle? :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Koktajl truskawkowy

Kulinarne Przeboje
Proste ciasto z konfiturą jagodową 287

dodać mak, sezam, kakao, tartą marchewkę, przełożyć puszystym kremem czy kajmakiem. Wspaniale smakuje też bez dodatków lub np. z  esencją waniliową, migdałową, rumową, skórką pomarańczową, do tego śmietankowa gałka lodów i wyśmienity deser gotowy! Ciasto z konfiturą jagodową jest szybkie i co ważne - bardzo proste w przygotowaniu. Bez miksera! W kilka chwil! Składniki: (prostokątna forma: 24x28) 2 szklanki

Zasmakuj Kuchni
BROWNIE CZEKOLADOWE KLASYCZNE - NAJLEPSZE 137

powinno być śladów surowego ciasta. Wystudź całkowicie i dopiero wtedy pokrój na małe kwadraty. Przechowuj w chłodniejszym miejscu, ale nie w lodówce. Brownie najlepiej smakuje z gałką lodów waniliowych/ śmietankowych oraz z owocami, typu maliny, czy truskawki

Calzonella.com
Mus czekoladowy z awokado 140

rodzinne to okazja do spotkania przy kawie i dobrym ciastku. Czekoladowe desery smakują nam zwłaszcza jesienią i zimą, kiedy mamy obniżony nastrój i zwiększone zapotrzebowanie na słodkości. Śmietankowe kremy, lody z polewą czekoladową, puszyste ciasta z galaretką to tylko niektóre z grzesznych przyjemności. Podawane na koniec obiadu czy na podwieczorek, stanowią słodkie zakończenie posiłku. Najzdrowszym, jak się okazuje

Moja smaczna kuchnia
Mrożona bita śmietana z pestkami i olejem z pestek dyni 172

ukazać jedną z możliwości zastosowania oleju z pestek dyni. Olej ten ma wiele właściwości zdrowotnych oraz charakterystyczny orzechowy zapach i smak. Na słodko - idealnie komponuje się z lodami waniliowymi/śmietankowymi, bądź z sernikiem. Warto polewać nim różne desery lub w wersji wytrawnej - dodawać do zup i sałatek. Wracając do poniższego przepisu... Tak przygotowana śmietana jest obłędnie pyszna! Wypróbujcie

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania