Byliśmy na lodach w jednej z popularnych sieciówek i na szybie wisiało zdjęcie z mega apetycznym shake oreo . – Chcecie takie ?- spytałam – jasne . No i jest ,polecam wypróbować . Składniki:dla dwóch osób 1 szklanka lodów ,waniliowe ,śmietankowe 0,5 szklanki mleka zimnego 4 ciastka oreo ,najlepiej bez kremu ,zdejmujemy go Najpierw wrzucamy do blendera ciastka
Ladylaura.dodatkiem innych ulubionych owoców sezonowych np. jagód czy truskawek lub też bez ich dodatku, wtedy uzyskamy śmietankowy smak lodów . To doskonały deser w sam raz na upalne dni, który błyskawicznie znika z pucharków. składniki na około litr lodów 1/2 litra mleka 3% 3/4 szklanki cukru kryształu 250 g śmietanki 36% 300 g malin przepis(...)malin i całość jeszcze raz dokładnie miksujemy. Masę lodową wstawiamy do zamrażalnika na kilka godzin lub na całą noc, w trakcie mrożenia jeszcze i kilkakrotnie mieszamy. Artykuł Najłatwiejsze lody z malinami + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite Daniakostki lodu. Zblenduj wszystko na gładka masę. Wlej mus do kieliszków lub pucharków, ułóż po kulce lodów, posyp odrobiną sproszkowanego mleka kokosowego. Możesz udekorować karmelowym lizakiem. Składniki na 2 desery 60 ml białego rumu 1/4 świeżego ananasa (obranego i oczyszczonego) lub 6 plastrów ananasa z puszki 2 gałki lodów kokosowych (ewentualnie śmietankowych lub waniliowych) 4 kostki lodu
Eat me! Fit me!córką równie uwielbiane przez nas lodowe kanapki. Efekt? Już nie kupimy gotowych. Są tak MEGA smaczne, że można zajadać i zajadać. Wykonanie? Kilka składników Ta przyjemność chrupania z śmietankowym posmakiem lodów…ah Co nam trzeba? Opakowanie wafli ryżowych Kupiec (np. slim) śmietana 36% 500ml opakowanie Mascarpone 250g 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: 3 tabliczki mlecznej czekolady(...)toffi Robimy! Ubijamy śmietanę kremówkę z cukrem pudrem na bitą śmietanę. Dodajemy mascarpone. Schładzamy w lodówce godzinę. Do każdej kanapki bierzemy dwa krążki wafli. Nakładamy czubatą łyżkę masy śmietankowej, wyrównujemy po całości i przykrywamy drugim waflem. Wkładamy nasze krążki do zamrażarki. Gdy już zamarzną szykujemy im kąpiel w czekoladzie. Rozpuszczamy czekoladę w kremówce, studzimy i obtaczamy nasze zamarznięte krążki
Latosiowydomsłodzonego mleka skondensowanego z puszki 60 g czekolady deserowej roztopionej i ostudzonej 2 łyżeczki kakao kilka/kilkanaście kropel esencji waniliowej (jeżeli nie lubimy, nie dajemy, lody będą śmietankowe) 1. Śmietankę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy mleko skond. ewentualnie esencję waniliową i całość mieszamy do połączenia się szpatułką. 2. Czekoladę roztapiamy powoli nad kąpielą wodą a następnie studzimy
Gotowanie...to proste !lodów np. śmietankowych, ja użyłam śmietankowych z sorbetem mango – markuja 350 g jogurtu naturalnego opcjonalnie 50 g cukru wykonanie: Zamrożone wiśnie oraz opcjonalnie cukier przekładamy do kielicha blendera i miksujemy na najwyższych obrotach przez ok. 10 sekund. Dodajemy jogurt i ponownie miksujemy na najwyższych obrotach do połączenia się składników. Na koniec dodajemy lody i miksujemy
Domowy Smak Jedzeniauznałam, że może dam szansę innym owocom Składniki (na 1 porcję): mrożone owoce (np truskawki, jeżyny, wiśnie, borówki) 30g ciastek Digestive 5g masła 1 łyżka cukru cynamon kulka lodów, np śmietankowych pokrusz ciastka na niewielkie kawałki wymieszaj 1/2 ciastek z masłem na dno kokilki wsyp drugą 1/2 pokruszonych ciastek (bez masła) na nich ułóż owoce – tyle, żeby wystawały
SandraFrej.comlodów: 400 ml śmietanki 30-36 % 300 ml słodzonego mleka skondensowanego z puszki 125 g malin kilka/kilkanaście kropel esencji waniliowej (jeżeli nie lubimy, nie dajemy, lody będą śmietankowe) 1. Śmietankę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy mleko skond. ewentualnie esencję waniliową i całość mieszamy do połączenia się szpatułką. 2. Maliny przecieramy przez sito i tak przetarte mieszamy(...)łyżkami masy mlecznej następnie, wylewamy do reszty masy, robiąc esy floresy. Wkładamy do zamrażalki i tam pozostawiamy najlepiej na całą noc. Po wyjęciu odczekujemy z 5 minut aby lody lepiej się nakładały. Smacznego
Gotowanie...to proste !szklanka mąki pszennej typ 500 1 szklanka kaszki manny 150 g masła 1 łyżka cynamonu 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia + do podania lody waniliowe/śmietankowe Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posypać cukrem waniliowym, cynamonem i za pomocą łyżki wszystko ze sobą wymieszać. Do miski wsypać zwykły cukier, kaszkę, mąkę(...)wierzchu wsypać pozostałą warstwę suchych składników i starte masło. Piec około 35-40 minut w 180 ºC , aż szarlotka uzyska złoty kolor. Poniższą szarlotkę podawać na ciepło z gałką lodów
Ugotowaćwyboru sporo śliwek w dobrych cenach. Muffinki już same w sobie smakują wyśmienicie, ale zawsze można jeszcze wzbogacić ich smak posypując wiórkami kokosowymi lub podać z gałką lodów waniliowych, śmietankowych czy np. cynamonowych. Muffinki ze śliwkami Składniki: kilkanaście śliwek węgierek 300 g mąki pszennej szczypta soli 140 g cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 125 ml mleka(...)mniejsze kawałki. Śliwki "wciskamy" na wierzch każdej miffinki. Pieczemy w temp. 180 st. C przez 25 minut. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Podajemy posypane wiórkami kokosowymi lub z gałką lodów
Moja smaczna kuchniaLodowy z Precelkami i Masłem Orzechowym Składniki: Spód: 130g precelków 70g naturalnego masła orzechowego (z orzechów arachidowych) 30g jasnego brązowego cukru 40g masła – roztopionego Masa lodowa: 2 litry lodów (użyłam śmietankowych i waniliowych) 200g naturalnego masła orzechowego (z orzechów arachidowych) Dodatkowo: ubita śmietanka do ozdoby (ubiłam 130ml śmietanki z 1/2 łyżeczki fixu i 2 łyżeczkami cukru pudru) kolorowa posypka(...)góra – dół przez około 5 – 7 minut. Piekłam na drugiej od dołu półce piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Masa lodowa: 3. Do dużej miski przełożyć lody i posiekać je nożem ( patrz FILM ). Na wierzch wyłożyć połowę masła orzechowego i wymieszać krótko łyżką. Wyłożyć pozostałe masło i wymieszać (masło orzechowe nie ma się dokładnie połączyć
Mała Cukierenkabardzo dobrze wpasowuje się aromatem w nadchodzącą jesień. Składniki (na 2 porcje): 2 duże gruszki, użyłam gruszki klapsy łyżeczka dobrej, liściastej herbaty Earl Grey łyżeczka płynnego miodu lody waniliowe/śmietankowe/jogurtowe do podania Na kruszonkę: 3 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru 50g zimnego masła 1/4 łyżeczki cynamonu Liście herbaty zalewamy 250ml wrzątku, przykrywamy i parzymy przez(...)jeśli tak, to dobrze jest ją zamieszać. Składamy deser – część upieczonej kruszonki wysypujemy na dno salaterek, w której podajemy deser. Na kruszonkę układamy gruszki, następnie porcję lodów i całość pozypujemy z wierzchu resztą kruszonki. Od razu podajemy. Powrót na górę
Smaczna Stronapołowy cytryny duża łyżka siekanej mięty płaska łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 4 łyżeczki bułki tartej 1 żółtko cukier trzcinowy do posypania brzegów cukier puder do oprószenia lody waniliowe/śmietankowe do podania – opcjonalnie Do robota kuchennego wsypyjemy mąkę, sól, cukier puder, skórkę startą z cytryny oraz masło pokrojone w małe kawałki – wszystko rozgrabniamy robotem do uzyskania(...)można podawać ciepłe, ale najlepiej po wyciągnięciu z piekarnika dać im odpocząć 10 minut, aby soki z owoców lekko zgęstniały. Podajemy oprószone cukrem pudem i jeśli lubimy z gałką lodów – uwielbiam je właśnie tak. Przejdź na początek strony
Smaczna StronaMarkizy piernikowo - pistacjowe Skusiłam się kilka dni temu na lody pistacjowo - śmietankowe z granatami. Warstwa kremu pistacjowego gęsta, kremowa, wyrazista, a jaka zielona! Stwierdziłam, że ciekawym byłoby połączenie tych smaków w cieście, chociażby torcie, śmietanowo - pistacjowym. Znalazłam więc recepturę na krem pistacjowy. Kupiłam pistacje, białą czekoladę i zgodnie z przepisem powstał słoiczek kremu. Na pieczenie tortu, zabawę
Kronika Piekarnikałyżki miodu lub cukier trzcinowy (lub ewentualnie zwykły cukier). Gotowy koktajl z truskawek przelać do szklanek. Ozdobić świeżymi truskawkami oraz listkami mięty. Opcjonalnie można podawać z gałką lodów np. śmietankowych – zmiksowanych razem z koktajlem lub dodanych do każdej szklanki w postaci gałki. Smacznego! A Wy? Wolicie bardziej płynne, czy gęste koktajle? :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Koktajl truskawkowy
Kulinarne Przebojedodać mak, sezam, kakao, tartą marchewkę, przełożyć puszystym kremem czy kajmakiem. Wspaniale smakuje też bez dodatków lub np. z esencją waniliową, migdałową, rumową, skórką pomarańczową, do tego śmietankowa gałka lodów i wyśmienity deser gotowy! Ciasto z konfiturą jagodową jest szybkie i co ważne - bardzo proste w przygotowaniu. Bez miksera! W kilka chwil! Składniki: (prostokątna forma: 24x28) 2 szklanki
Zasmakuj Kuchnipowinno być śladów surowego ciasta. Wystudź całkowicie i dopiero wtedy pokrój na małe kwadraty. Przechowuj w chłodniejszym miejscu, ale nie w lodówce. Brownie najlepiej smakuje z gałką lodów waniliowych/ śmietankowych oraz z owocami, typu maliny, czy truskawki
Calzonella.comrodzinne to okazja do spotkania przy kawie i dobrym ciastku. Czekoladowe desery smakują nam zwłaszcza jesienią i zimą, kiedy mamy obniżony nastrój i zwiększone zapotrzebowanie na słodkości. Śmietankowe kremy, lody z polewą czekoladową, puszyste ciasta z galaretką to tylko niektóre z grzesznych przyjemności. Podawane na koniec obiadu czy na podwieczorek, stanowią słodkie zakończenie posiłku. Najzdrowszym, jak się okazuje
Moja smaczna kuchniaukazać jedną z możliwości zastosowania oleju z pestek dyni. Olej ten ma wiele właściwości zdrowotnych oraz charakterystyczny orzechowy zapach i smak. Na słodko - idealnie komponuje się z lodami waniliowymi/śmietankowymi, bądź z sernikiem. Warto polewać nim różne desery lub w wersji wytrawnej - dodawać do zup i sałatek. Wracając do poniższego przepisu... Tak przygotowana śmietana jest obłędnie pyszna! Wypróbujcie
Di gotuje