różnych smakach: czekoladowym, waniliowym, pistacjowym, kokosowym, na bazie innych owoców, np. w sezonie truskawek, jagód, malin. Wspaniały! Składniki: 2 banany szklanka mleka 2 czubate łyżki lodów waniliowych lub śmietankowych Przygotowanie: Banany kroimy w plastry. W misie blendera umieszczamy wszystkie składniki, miksujemy na gładko. Podajemy schłodzony
Zasmakuj Kuchnicałe lato, uwielbiam go, no może jednak lody lubię bardziej. Ale dzisiaj zrobiłam milkshake, który jest idealny na upały, polecam! Składniki 2 banany 150 g lodów waniliowych lub śmietankowych 2 łyżki niesłodzonego kakao 250 ml mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jednego banana kroimy w plastry i zamrażamy na minimum 3 godziny przed przygotowaniem milkshake'a, najlepiej zrobić
Delusional Trine, mleko, śmietanka i jagody - ta kawa z powodzeniem zastąpi deser w upalną pogodę. Pycha! Składniki (na 2 porcje): 1 szklanka jagód 2 łyżki cukru 4 gałki lodów (najlepiej waniliowych lub śmietankowych) 300ml mleka 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 100ml śmietanki 30% opcjonalnie: kostki lodu Jagody umyć, 2 łyżki odłożyć do dekoracji, a resztę rozgnieść z cukrem i wymieszać, zagotować(...)Dwie łyżki jagodowego pure odłożyć. Kawę rozpuścić w mleku. Śmietankę ubić na miękką pianę, wymieszać z odłożonym wcześniej pure. Na dno wysokich szklanek wyłożyć jagodowe pure, po 2 gałki lodów, wlać kawę, wrzucić lód (opcjonalnie), na wierzch wyłożyć bitą śmietankę i udekorować całymi jagodami, listkami mięty. Podawać od razu. Pozytywnego dnia
Obiad gotowypolewami. Ja posypałam lekko cukrem pudrem i zrobiłam odrobinę kakaowego lukru. Jeśli pokusicie się o podgrzanie babeczek przed podaniem, wtedy na talerzyku obok możecie ułożyć odrobinę śmietankowych lub waniliowych lodów. Wyjdzie pyszny i efektowny deser. Składniki: 350 g mąki pszennej 2 łyżki dobrego gorzkiego kakao 250 g masła 1 szklanka cukru 1/2 szklanki melasy 1 jajko 3 żółtka
Codzienna kuchnia niecodziennawysokości szklanki, ponieważ muszą zmieścić się lody. Na koniec dodać po dwie lub trzy gałki lodów - moim zdaniem najlepsze są do takiej kawy są lody waniliowe lub śmietankowe. Smacznego
W kuchni u Monikiminut jeśli mamy taką możliwość na grzałce dolnej. Jeśli takiej opcji nie mamy, skręcamy na ten czas piekarnik do 160st C. Podajemy na ciepło z gałką lodów waniliowych lub śmietankowych. Deser można przygotować zarówno w lecie jak i w zimie z mrożonych owoców
Kuchnia w czekoladzieprzypomina to ze Starbucks. Musicie spróbować ! Składniki (2 porcje): 2 szklanki kostek lodu (cała folia) 2 – 2,5 szklanki zimnego mleka 6 – 8 czubatych gałek lodów waniliowych lub śmietankowych 2 łyżeczki cukru – opcjonalnie 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego bita śmietana – opcjonalnie Wykonanie: Wszystkie składniki (poza bitą śmietaną) umieść w wysokim naczyniu i zblenduj na gładką masę
Moja pasja smakuNastępnie do szklanki wrzucić kilka kostek lodu ( 4 większe, 5-6 małych ). Na kostki lodu wyłożyć 2 gałki/łyżki ulubionych lodów. Klasycznie do kawy dodaje się lody waniliowe lub śmietankowe, ale połączenie śmietanki/wanilii z toffi czy czekoladą też sprawdza się doskonale. Na sam koniec wlać zimne mleko. W szklance umieścić słomkę, delikatnie wymieszać. Poniżej instrukcja KROK
kolorowotorcikowobędziecie się mogli powstrzymać przed dokładką. Dokładnie taka jest ta tarta - genialna! Wygląda zabójczo, a smak powala i długo nie pozwala się podnieść. Idealna z dodatkiem lodów waniliowych bądź śmietankowych.Jedyne co, to w przepisie nie było podanych składników na ciasto kruche, sięgnęłam więc do Ciast pikantnych i słodkich Michela Roux - idealny spód, rozwałkowuje się bez najmniejszych problemów
Pożeraczka, czyli raz adobrzeTradycyjna amerykańska szarlotka. Znalazłam i od pierwszego kęsa pokochałam. Delikatna najlepsza na ciepło z gałką lodów waniliowych lub śmietankowych. Przepis zaczerpnięty ze strony domowe-wypieki.pl Składniki: 420g mąki pszennej 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżki cukru 330g zimnego masła 160ml zimnej wody 4- 5 jabłek (dałam 5 dość dużych) 35g mąki pszennej ok. 70– 100g cukru w zależności od kwaśności
Pudełko rozmaitościdobrze wiecie, a jak na za oknem takie upały, to wchodzi w grę tylko mrożona i duża kawa! No to robimy! Potrzebujesz dwie gałki zamrożonych lodów o smaku do wyboru: śmietankowe, waniliowe, bananowe, orzechowe lub czekoladowe. Nie masz lodów w domu? To nic straconego, zamroź pokrojonego w plasterki banana, mrożona bananowa jest przepyszna. Dwie gałki zamrożonych lodów
SMYKWKUCHNIporcję): 1 gałka lodów (najlepiej waniliowych lub śmietankowych) 1 espresso ew. odrobina amaretto i / lub amaretti Wykonanie: Do szklanki / pucharka włożyć gałkę lodów. Zalać świeżym, gorącym espresso. Można polać odrobiną amaretto lub posypać pokruszonymi ciasteczkami amaretti. Zjadać łyżeczką od razu lub poczekać chwilę, aż lody się rozpuszczą
Sto kolorów kuchnifrancuskich (tą nakłuwaną przez Was stroną do góry, by się nie kruszyło). Na wierzch położyć masę kremową, wyrównać. Schłodzić w lodówce przez 1 - 2 godziny. Składniki na masę śmietankowa : 500 ml śmietany kremówki 36% schłodzonej (używam śmietanki 30 %) 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w małej ilości gorącej(...)wody 1 łyżka cukru pudru Śmietanę kremówkę ubić, pod koniec miksowania dodać cukier a następnie rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę. Wykonanie : Wyjąć ciasto z lodówki i wyłożyć na nie masę śmietankową (rozprowadziłam delikatnie szpatułką). Zgodnie z radą Pani Doroty pokroiłam pozostały blat ciasta na 12 części za pomocą noża do pizzy. W ten sposób ciasto
cucinarefrancuskich (tą nakłuwaną przez Was stroną do góry, by się nie kruszyło). Na wierzch położyć masę kremową, wyrównać. Schłodzić w lodówce przez 1 - 2 godziny. Składniki na masę śmietankowa : 500 ml śmietany kremówki 36% schłodzonej (używam śmietanki 30 %) 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w małej ilości gorącej(...)wody 1 łyżka cukru pudru Śmietanę kremówkę ubić, pod koniec miksowania dodać cukier a następnie rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę. Wykonanie : Wyjąć ciasto z lodówki i wyłożyć na nie masę śmietankową (rozprowadziłam delikatnie szpatułką). Zgodnie z radą Pani Doroty pokroiłam pozostały blat ciasta na 12 części za pomocą noża do pizzy. W ten sposób ciasto
cucinareskładnikowe lody z drożdżówką to idealna propozycja na szybki deser, który ostatnio w moim domu zniknął w oka mgnieniu! Tak jak w puddingu z drożdżówki , który Wam prezentowałam tak i w tej recepturze słodkie pieczywo może otrzymać drugie życie. Lody smakują naprawdę pysznie, a kawałki drożdżówki świetnie współgrają ze śmietankową masą. Polecam! 3-składnikowe
Di gotuje