lody śmietankowe - 722 przepisów (strona:27/49)

Koktajl kawowy i kilka słów o ekologicznych słomkach 150

pucharków i podajemy z porcją bitej śmietany. Koktajl kawowy najlepiej smakuje pity przez rurkę Rada: Latem taki kawowy koktajl możecie go schłodzić kostkami lodu lub dodać 1-2 gałki lodów waniliowych lub śmietankowych. Smacznego

Słodkie okruszki
Brownie 94

pokusić się o coś więcej niż tabliczka czekolady. Zdecydowanie poprawia nastrój, osładza każdą chwilę i sprawia, że trudno oprzeć się kolejnej jego porcji. Czekoladowe brownie wyśmienicie smakuje podane z lodami waniliowymi i odrobiną mięty, polane sosem toffi lub otulone bitą śmietaną. Składniki na brownie 120 g mąki pszennej 1 / 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki gorzkiego kakao(...)termoobiegiem ), włożyć ciasto i piec je 30 – 35 minut . Po upieczeniu studzić w uchylonym piekarniku. Ciasto czekoladowe brownie doskonale smakuje podawane z lodami waniliowymi lub śmietankowymi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Brownie pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
KOKTAJL BANANOWY Z LODAMI I KAWĄ 108

udekorować go bitą śmietaną, tartą czekoladą lub dorzucić na wierzch dodatkową gałkę lodów. Będzie pysznie! Koktajl bananowy na mleku z lodami będzie także świetnie smakował z dodatkiem kakao lub cynamonu. SKŁADNIKI: 3 banany 6 łyżek płatków owsianych górskich 5 łyżek lodów waniliowych lub śmietankowych 1 szklanka mleka 1 czubata łyżeczka inki lub kawy rozpuszczalnej PRZYGOTOWANIE: Banany

Zasmakuj Kuchni
Jak zrobić domowe lody bez maszynki 97

wersję w domu. Czy da się zrobić prawdziwe lody w warunkach domowych bez specjalistycznego sprzętu? Zapraszam do przeczytania wpisu o moich eksperymentach w tym temacie. Zasubskrybuj kanał Słodki Blog na Youtube i obejrzyj filmik pokazujący jak zrobić domowe lody: Jak zrobić domowe lody bez maszynki Lody z mleka zagęszczonego niesłodzonego Składniki: 200g(...)zgęstnieje. Przelej do pojemnika, posyp ciasteczkami i zamrażaj przez 3 godziny (nie dłużej! po tym czasie lody robią się bardzo twarde). Moje uwagi i wskazówki: Do miksowania użyj naprawdę wysokiego naczynia, masa okropnie chlapie Smak lodów jest naprawdę wspaniały, śmietankowy z lekką nutą wanilii W tej masie niestety utworzyły się kryształki lodu, jeśli tego nie chcesz podczas

Słodki Blog
Grillowane jabłka nadziewane bakaliami 109

jabłek około 15 do 20 minut. Grillowane jabłka z nadzieniem bakaliowym możemy polać odrobiną miodu, rumu, lub syropu klonowego. Deser z grillowanych jabłek świetnie smakuje z dodatkiem lodów waniliowych lub śmietankowych. 7 ciekawostek o Jabłkach Grójeckich A skoro jesteśmy przy temacie jabłek, to mam dla Was kilka ciekawostek o najsmaczniejszych polskich jabłkach, których historia liczy sobie ponad

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Crumble ze śliwkami i migdałami 122

Crumble czyli zapiekane owoce pod kruszonką to deser,  który sprawdzi się zarówno zimą - polany sosem waniliowym bądź jogurtem jak i latem z kulką lodów waniliowych czy śmietankowych.  Rozpływające się w ustach śliwki z pyszną chrupiącą kruszonką i nic więcej nie jest nam potrzebne do szczęścia ;)  Składniki: 10-12 śliwek, 1 łyżeczka cynamonu, 2 łyżki płatków migdałowych

Moja kraina smaków
Tarta z jabłkami 134

kruchą i wyjątkowo smaczną tartą z jabłkami, na którą przepis znajdziecie poniżej. Tarta z jabłkami doskonale smakuje zarówno na zimno, jak i podana na ciepło z dodatkiem lodów waniliowych lub śmietankowych. Jeśli pozostaną wam niewykorzystane białka z jajek, możecie przygotować bezę i wyłożyć ją na warstwę jabłek, tarta będzie się prezentować bardziej okazale. Przepis został przygotowany także dla użytkowników

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Koktajl z mrożonych malin i listki mięty 155

jagody wsypujemy do blendera, dodajemy jogurt naturalny ( koktajl będzie gęstszy) i listki mięty. Blender ujemy. Gdy nie mamy malin mrożonych do gotowego koktajlu można dodać gałkę lodów malinowych lub śmietankowych.Aby koktajl dłużej zachował zimna temperaturę należy go podawać w schłodzonych szklankach

Różowa kuchnia
Bananowy shake 114

różnych smakach: czekoladowym, waniliowym, pistacjowym, kokosowym, na bazie innych owoców, np. w sezonie truskawek, jagód, malin. Wspaniały! Składniki: 2 banany szklanka mleka 2 czubate łyżki lodów waniliowych lub śmietankowych Przygotowanie: Banany kroimy w plastry. W misie blendera umieszczamy wszystkie składniki, miksujemy na gładko. Podajemy schłodzony

Zasmakuj Kuchni
Milkshake czekoladowo bananowy 131

całe lato, uwielbiam go, no może jednak lody lubię bardziej. Ale dzisiaj zrobiłam milkshake, który jest idealny na upały, polecam! Składniki 2 banany 150 g lodów waniliowych lub śmietankowych 2 łyżki niesłodzonego kakao 250 ml mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jednego banana kroimy w plastry i zamrażamy na minimum 3 godziny przed przygotowaniem milkshake'a, najlepiej zrobić

Delusional Trine
Jagodowa kawa mrożona 209

, mleko, śmietanka i jagody - ta kawa z powodzeniem zastąpi deser w upalną pogodę. Pycha! Składniki (na 2 porcje): 1 szklanka jagód 2 łyżki cukru 4 gałki lodów (najlepiej waniliowych lub śmietankowych) 300ml mleka 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 100ml śmietanki 30% opcjonalnie: kostki lodu Jagody umyć, 2 łyżki odłożyć do dekoracji, a resztę rozgnieść z cukrem i wymieszać, zagotować(...)Dwie łyżki jagodowego pure odłożyć. Kawę rozpuścić w mleku. Śmietankę ubić na miękką pianę, wymieszać z odłożonym wcześniej pure. Na dno wysokich szklanek wyłożyć jagodowe pure, po 2 gałki lodów, wlać kawę, wrzucić lód (opcjonalnie), na wierzch wyłożyć bitą śmietankę i udekorować całymi jagodami, listkami mięty. Podawać od razu. Pozytywnego dnia

Obiad gotowy
Muffiny czekoladowe z...czekoladą 108

polewami. Ja posypałam lekko cukrem pudrem i zrobiłam odrobinę kakaowego lukru. Jeśli pokusicie się o podgrzanie babeczek przed podaniem, wtedy na talerzyku obok możecie ułożyć odrobinę śmietankowych lub waniliowych lodów. Wyjdzie pyszny i efektowny deser. Składniki: 350 g mąki pszennej 2 łyżki dobrego gorzkiego kakao 250 g masła 1 szklanka cukru 1/2 szklanki melasy 1 jajko 3 żółtka

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kawa z lodami 216

wysokości szklanki, ponieważ muszą zmieścić się lody. Na koniec dodać po dwie lub trzy gałki lodów - moim zdaniem najlepsze są do takiej kawy są lody waniliowe lub śmietankowe.   Smacznego

W kuchni u Moniki
Truskawkowe crumble 170

minut jeśli mamy taką możliwość na grzałce dolnej. Jeśli takiej opcji nie mamy, skręcamy na ten czas piekarnik do 160st C. Podajemy na ciepło z gałką lodów waniliowych lub śmietankowych.  Deser można przygotować zarówno w lecie jak i w zimie z mrożonych owoców

Kuchnia w czekoladzie
Waniliowe frappuccino 166

przypomina to ze Starbucks. Musicie spróbować ! Składniki (2 porcje): 2 szklanki kostek lodu (cała folia) 2 – 2,5 szklanki zimnego mleka 6 – 8 czubatych gałek lodów waniliowych lub śmietankowych 2 łyżeczki cukru – opcjonalnie 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego bita śmietana – opcjonalnie Wykonanie: Wszystkie składniki (poza bitą śmietaną) umieść w wysokim naczyniu i zblenduj na gładką masę

Moja pasja smaku
Klasyczna kawa mrożona ( przepis krok po kroku ) 158

Następnie do szklanki wrzucić kilka kostek lodu ( 4 większe, 5-6 małych ). Na kostki lodu wyłożyć 2 gałki/łyżki ulubionych lodów. Klasycznie do kawy dodaje się lody waniliowe lub śmietankowe, ale połączenie śmietanki/wanilii z toffi czy czekoladą też sprawdza się doskonale. Na sam koniec wlać zimne mleko. W szklance umieścić słomkę, delikatnie wymieszać. Poniżej instrukcja KROK

kolorowotorcikowo
Świętujemy: drugie urodziny Pożeraczki! I boska tarta czekoladowa 170

będziecie się mogli powstrzymać przed dokładką. Dokładnie taka jest ta tarta - genialna! Wygląda zabójczo, a smak powala i długo nie pozwala się podnieść. Idealna z dodatkiem lodów waniliowych bądź śmietankowych.Jedyne co, to w przepisie nie było podanych składników na ciasto kruche, sięgnęłam więc do Ciast pikantnych i słodkich Michela Roux - idealny spód, rozwałkowuje się bez najmniejszych problemów

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Apple Pie 180

Tradycyjna amerykańska szarlotka. Znalazłam i od pierwszego kęsa pokochałam. Delikatna najlepsza na ciepło z gałką lodów waniliowych lub śmietankowych. Przepis zaczerpnięty ze strony domowe-wypieki.pl Składniki: 420g mąki pszennej 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżki cukru 330g zimnego masła 160ml zimnej wody 4- 5 jabłek (dałam 5 dość dużych) 35g mąki pszennej ok. 70– 100g cukru w zależności od kwaśności

Pudełko rozmaitości
Mrożona kawa z bitą śmietaną! 327

dobrze wiecie, a jak na za oknem takie upały, to wchodzi w grę tylko mrożona i duża kawa! No to robimy! Potrzebujesz dwie gałki zamrożonych lodów o smaku do wyboru: śmietankowe, waniliowe, bananowe, orzechowe lub czekoladowe. Nie masz lodów w domu? To nic straconego, zamroź pokrojonego w plasterki banana, mrożona bananowa jest przepyszna. Dwie gałki zamrożonych lodów

SMYKWKUCHNI
Kremówka 107

francuskich (tą nakłuwaną przez Was stroną do góry, by się nie kruszyło). Na wierzch położyć masę kremową, wyrównać. Schłodzić w lodówce przez 1 - 2 godziny. Składniki na masę śmietankowa : 500 ml śmietany kremówki 36% schłodzonej (używam śmietanki 30 %) 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w małej ilości gorącej(...)wody 1 łyżka cukru pudru Śmietanę kremówkę ubić, pod koniec miksowania dodać cukier a następnie rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę. Wykonanie : Wyjąć ciasto z lodówki i wyłożyć na nie masę śmietankową (rozprowadziłam delikatnie szpatułką). Zgodnie z radą Pani Doroty pokroiłam pozostały blat ciasta na 12 części za pomocą noża do pizzy. W ten sposób ciasto

cucinare
Kremówka 120

francuskich (tą nakłuwaną przez Was stroną do góry, by się nie kruszyło). Na wierzch położyć masę kremową, wyrównać. Schłodzić w lodówce przez 1 - 2 godziny. Składniki na masę śmietankowa : 500 ml śmietany kremówki 36% schłodzonej (używam śmietanki 30 %) 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w małej ilości gorącej(...)wody 1 łyżka cukru pudru Śmietanę kremówkę ubić, pod koniec miksowania dodać cukier a następnie rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę. Wykonanie : Wyjąć ciasto z lodówki i wyłożyć na nie masę śmietankową (rozprowadziłam delikatnie szpatułką). Zgodnie z radą Pani Doroty pokroiłam pozostały blat ciasta na 12 części za pomocą noża do pizzy. W ten sposób ciasto

cucinare
3-składnikowe lody z drożdżówką 110

składnikowe lody z drożdżówką to idealna propozycja na szybki deser, który ostatnio w moim domu zniknął w oka mgnieniu! Tak jak w puddingu z drożdżówki , który Wam prezentowałam tak i w tej recepturze słodkie pieczywo może otrzymać drugie życie.  Lody smakują naprawdę pysznie, a kawałki drożdżówki świetnie współgrają ze śmietankową masą. Polecam!  3-składnikowe

Di gotuje
LODY 144

Lody kojarzą mi się z wakacjami i z dziecinnych lat wspomnieniami.Teraz lody mamy smakowe, delikatne, śmietankowe, owocowe, kawowe, balonowe……….smerfowe. Od smaków, wzorów i kolorów można dostać zawrotu głowy, a o  skosztowaniu ich wszystkich, w ciągu lata nie ma mowy. Ja często duże opakowania kupuję i w zamrażalniku przechowuję. Wspólnie z dziećmi kreatywnie się bawimy

Moniki Smakołyki
Drink Orgasm 340

rozkoszowania się jego smakiem. Ten koktajl to rewelacyjne połączenie pasujących do siebie smaków – kawowego, śmietankowego i mlecznego. Składniki: 30 ml likieru kawowego Kahlua 30 ml likieru śmietankowego Baileys 30 ml mleczka skondensowanego Lód Sposób wykonania: Do shakera wypełnionego lodem dodajemy 30 ml likieru kawowego Kahlua, 30 ml likieru śmietankowego Baileys oraz 30 ml skondensowanego mleczka. Całość należy wstrząsnąć do momentu

Drinkologia
Recenzja zupowaru Russell Hobbs 181

jajka) 5.Przygotowywanie koktajli , smoothie   6. Kruszenie lodu , czas pracy 1 minuta. Ja do wypróbowania tej funkcji przygotowałam w nim pyszny shake truskawkowo – śmietankowy, co prawda nie kruszyłam lodu, ale zamiast tego zamrożone truskawki. Smakowało wybornie 7. Blendowanie , tryb powolnego mieszania, przez 2 minuty. 8. Pulse , czyli tryb ręczny Zupowar ma pojemność

Marta Gotuje
PRZYJĘCIE URODZINOWE W STYLU KRAINY LODU DLA DZIEWCZYNKI - INSPIRACJA 159

przełożony kremem śmietankowym z dodatkiem czerwonych pomarańczy Babeczki z kremem śmietankowym i cukrowymi śnieżynkami - Góry Lodowe Galaretka o smaku wieloowocowym pokrojona w Kostki Lodu :) Pyyyyyszne maślane ciasteczka z lukrem - Śnieżynki Budyń śmietankowy z mascarpone, pianki marshmallows i lukier plastyczny - Roztopiony Olaf :D Galaretka wieloowocowa, pianki marshmallows, lukier plastyczny i paluszki - Pływający Olaf Świeżutko uprażony popcorn - Płatki Śniegu Słodziutkie(...)Widok z lotu ptaka, cd. Jakby komuś było mało :D Tort. Było już zdjęcie tortu?!! Ostatnie ujęcie. No dobra - nie ostatnie, ale na dziś już dość Krainy Lodu, Elsy, Olafa i jego nosów :DDD To by było na tyle, moi Kochani :) Podejrzewam, że w styczniu czeka Was powtórka z rozrywki, oczywiście z urodzin Adasia... Zapraszam Was więc w nowym roku

Słodko-Słony Świat Ilony
Lody z serka i mango z kardamonową nutką 141

Pyszne domowe lody na bazie serka śmietankowego i mango, delikatnie pachnące kardamonem i obtoczone w białej czekoladzie. Składniki: 2 dojrzałe mango 150 g śmietankowego serka Almette 200 g śmietany kremówki 1/3 szklanki mleka ½ szklanki cukru 4 żółtka 1 łyżka cukru pudru sok z ½ limonki szczypta kardamonu 1 biała czekolada Przygotowanie: Do rondelka wlać śmietankę, mleko i zagotować. Żółtka(...)dwie części. Jedną część oraz serek dodać do ostudzonej masy i dokładnie wszystko połączyć (zmiksować). Przełożyć do maszyny do lodów i postępować według instrukcji. Jeżeli nie macie maszyny, wstawić do zamrażarki i co jakiś czas lody należy dokładnie wymieszać. Około 6 plastikowych opakowań po serkach lub jogurtach wyłożyć folią spożywczą. Gdy lody zaczną lekko zamarzać

Oryginalny smak
77.Proste, ale niebanalne: czyli banany w towarzystwie karmelu i sezamu! 211

wcale tak nie jest, ponieważ sezam i tymianek tonują słodycz i nadają tutaj nutkę wytrawności . Nasza propozycja jest idealna do delikatnych w smaku lodów np. waniliowych lub śmietankowych, ale idealnie pasowałyby również do gęstego, lekko kwaskowatego jogurtu greckiego - wszystko zależy od Was, kochani. No to do dzieła! A do sporządzenia jak zwykle zachęcamy Was smakowitymi zdjęciami. Zapraszamy! (: Składniki(...)pomocą noża odkrawamy przywarty do papieru do pieczenia zastygnięty karmel. Cząstki bananów wykładamy na talerz i obsypujemy świeżym tymiankiem (opcjonalnie). Podajemy z preferowanymi dodatkami ( tak jak wyżej, polecamy lody lub kwaśny jogurt). Delektujcie się, kochani

Symfonia Smaków
Przepisy sylwestrowe. Ponad 60 propozycji na Sylwestra! 1056

ciasto Ciasto migdałowe Babka kokosowa Mleczne ciasto z brzoskwiniami i kruszonką Zajrzycie także do zbioru ciast świątecznych w poszukiwaniu inspiracji Słodkości dla dzieci / małe słodkości Smerfny deserek Lody domowe (cytrynowo-śmietankowe) - bez maszynki, bez jajek Domowy budyń waniliowy na mrożonych jagodach z pomarańczowo-rumową nutą Gofry kukurydziano-ryżowe (bezglutenowe) z owocami  Mleczne wafle domowe Cynamonowe gofry Serniczki

Słodkie okruszki
Karha – CHAI MASALA – mieszanka przypraw do herbaty (i nie tylko) 194

całkowicie odtłuszczone. To jednak nie do końca będzie tan sam smak.   W wersji na lato – mieszanka przypraw idealnie sprawdzi się jako podstawa do smoothie z gałką śmietankowych, mlecznych lub waniliowych lodów i kleksem bitej śmietany. Zaparzcie ją w mleku lub kawie i zostawcie do przestygnięcia. Spróbujcie jej też do ciasta herbacianego na które przepis już podawałam albo

Karo in the Kitchen
Semifreddo z białą czekoladą i borówkami 770

Semifreddo to włoski deser podawany na wpół rozmrożony jak głosi sama nazwa. We Włoszech bazę stanowią lody, zazwyczaj waniliowe lub śmietankowe. Często można spotkać je w towarzystwie owoców jagodowych, słodkich likierów czy też czekolady. Moja wersja to tak naprawdę mrożony serniczek, z cudowną masą z białej czekolady na chrupkim spodzie z herbatniczków. Całości dopełniają świeże borówki amerykańskie. Przygotowanie

Chocolate Muffin Blog
Idealny letni deser, czyli crumble z truskawkami 212

Pieczemy 30 min. (na ostatnie 5 min. zostawiłam tylko górną grzałkę i zwiększyłam temperaturę do 200 stopni). Podajemy lekko przestudzone (wciąż ciepłe, ale nie gorące!), w towarzystwie lodów. Najlepiej będą pasowały śmietankowe lub waniliowe, ale ja miałam dziś toffi i również się sprawdziły :) Smacznego! Przed włożeniem do piekarnika... ...po wyjęciu z piekarnika... ...tuż przed podaniem :) PS. Kruszonka, którą zaproponowałam

Ratunku obiad

Proponowane wyszukiwania