lody śmietankowe - 722 przepisów (strona:23/49)

Markizy piernikowo - pistacjowe 75

Markizy piernikowo - pistacjowe Skusiłam się kilka dni temu na lody pistacjowo - śmietankowe z granatami. Warstwa kremu pistacjowego gęsta, kremowa, wyrazista, a jaka zielona! Stwierdziłam, że ciekawym byłoby połączenie tych smaków w cieście, chociażby torcie,  śmietanowo - pistacjowym. Znalazłam więc recepturę na krem pistacjowy. Kupiłam pistacje, białą czekoladę i zgodnie z przepisem powstał słoiczek kremu. Na pieczenie tortu, zabawę

Kronika Piekarnika
Koktajl truskawkowy 292

łyżki miodu lub cukier trzcinowy (lub ewentualnie zwykły cukier). Gotowy koktajl z truskawek przelać do szklanek. Ozdobić świeżymi truskawkami oraz listkami mięty. Opcjonalnie można podawać z gałką lodów np. śmietankowych – zmiksowanych razem z koktajlem lub dodanych do każdej szklanki w postaci gałki. Smacznego! A Wy? Wolicie bardziej płynne, czy gęste koktajle? :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Koktajl truskawkowy

Kulinarne Przeboje
Proste ciasto z konfiturą jagodową 287

dodać mak, sezam, kakao, tartą marchewkę, przełożyć puszystym kremem czy kajmakiem. Wspaniale smakuje też bez dodatków lub np. z  esencją waniliową, migdałową, rumową, skórką pomarańczową, do tego śmietankowa gałka lodów i wyśmienity deser gotowy! Ciasto z konfiturą jagodową jest szybkie i co ważne - bardzo proste w przygotowaniu. Bez miksera! W kilka chwil! Składniki: (prostokątna forma: 24x28) 2 szklanki

Zasmakuj Kuchni
BROWNIE CZEKOLADOWE KLASYCZNE - NAJLEPSZE 137

powinno być śladów surowego ciasta. Wystudź całkowicie i dopiero wtedy pokrój na małe kwadraty. Przechowuj w chłodniejszym miejscu, ale nie w lodówce. Brownie najlepiej smakuje z gałką lodów waniliowych/ śmietankowych oraz z owocami, typu maliny, czy truskawki

Calzonella.com
Mus czekoladowy z awokado 140

rodzinne to okazja do spotkania przy kawie i dobrym ciastku. Czekoladowe desery smakują nam zwłaszcza jesienią i zimą, kiedy mamy obniżony nastrój i zwiększone zapotrzebowanie na słodkości. Śmietankowe kremy, lody z polewą czekoladową, puszyste ciasta z galaretką to tylko niektóre z grzesznych przyjemności. Podawane na koniec obiadu czy na podwieczorek, stanowią słodkie zakończenie posiłku. Najzdrowszym, jak się okazuje

Moja smaczna kuchnia
Mrożona bita śmietana z pestkami i olejem z pestek dyni 172

ukazać jedną z możliwości zastosowania oleju z pestek dyni. Olej ten ma wiele właściwości zdrowotnych oraz charakterystyczny orzechowy zapach i smak. Na słodko - idealnie komponuje się z lodami waniliowymi/śmietankowymi, bądź z sernikiem. Warto polewać nim różne desery lub w wersji wytrawnej - dodawać do zup i sałatek. Wracając do poniższego przepisu... Tak przygotowana śmietana jest obłędnie pyszna! Wypróbujcie

Di gotuje
104. Jesienny, szybki deser czyli: zapiekane brzoskwinie pod puchatą pierzynką. 243

takie na ciepło są idealna alternatywą na chłodne popołudnia i wieczory - czyli w sam raz na najbliższe dni. Nasza owocowa "zapiekanka" równie dobrze pasowałaby również do delikatnych, zimnych lodów np. śmietankowych lub waniliowych. Ich dodatek mógłby przyczynić się do powrotu wspomnień ze słoneczych wakacji (: Dlatego też z całego smakowitego serca namawiamy Was do wypróbowania. Urozmaicajmy sobie chłodne dni, kochani

Symfonia Smaków
Czy lody odchudzają? 303

minimalną ilością tłuszczu, ale za to dużą zawartością cukru Mleczne - składają się z mleka, żółtek, jaj, cukru i wanilii lub innych dodatków smakowych Śmietankowe - podstawowe składniki to śmietanka i mleko, mają więcej tłuszczu niż mleczne Lody zaliczane są do słodyczy, w związku z czym kojarzą się z dużą ilością kalorii. Tymczasem niektóre z nich w porównaniu z czekoladami(...)śmietankowe, z dodatkami takimi jak bita śmietana, wafelek, posypka, alkohol, sos czy ciasteczka, które znacząco zwiększają wartość energetyczną. Kaloryczność może także zwiększyć niepozorna polewa - różnica między zwykłym Big Milkiem a tym w polewie wynosi aż 87 kcal. To tak, jakbyśmy zjedli drugiego loda.  No i większość kalorii pochodzi z tłuszczu, lepiej nie wiedzieć jakiego.    LODY

Powiedz dietom nie
Kawa z lodami waniliowymi 65

umieść gałkę lodów waniliowych i wlej gorącą kawę. Espresso powinno spłynąć po lodach i zgromadzić się na dnie naczynia. 3. Opcjonalnie możesz polać lody sosem czekoladowym, dodać do kawy ulubiony likier lub udekorować caffe affogato porcją bitej śmietany. Kawę z lodami waniliowymi podawaj natychmiast po przygotowaniu.  4. Kawę z lodami(...)temu. Pomysł z dodawaniem lodu lub lodów do kawy nie jest jednak nowy. Z dodatkiem lodu w kostkach powstają m.in. greckie caffe freddo i caffe frappe. Ta druga przygotowywana jest na bazie kawy rozpuszczalnej. Równie popularnym przepisem jest zmiksowanie zimnej kawy z mlekiem i  lodami smakowymi - waniliowymi, śmietankowymi lub czekoladowymi.  Ogromną zaletą przepisów na kawę

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Lody z mascarpone 1543

Lody z mascarpone to pyszna i szybka propozycja na domowe lody. Do tego jest to przepis niezwykle prosty i przyjemny. Lody wychodzą mocno śmietankowe i niezwykle kremowe.  - tylko 3 składniki - bez użycia maszynki do lodów - błyskawiczne i proste wykonanie

AniaGotuje.pl
Gruszka w syropie skąpana z ciasteczkiem podana 148

blaszki ciasteczek.  Po wystygnięciu należy je przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku, przechowywane w inny sposób nie będą chrupiące. :) Do całego "zestawu" deserowego koniecznie kup lody waniliowe lub śmietankowe - a co tam! :) Gruszkę podawaj polaną syropem, z ciasteczkami korzennymi i lodami.  Niebo w gębie, ręczę za to głową! :) Na koniec muszę się jeszcze pochwalić

Garniec Magalie
Czekoladowa lawa z lodami i owocami 122

zdecydowanie! Przypieczone z wierzchu i jednocześnie wciąż płynne, mocno czekoladowe wnętrze (o konsystencji lawy) zachwyci każdego. Ciastko to możecie podać z dowolnymi dodatkami. Ja szczególnie polecam lody (waniliowe lub śmietankowe) i świeże owoce (u mnie borówki oraz maliny). Przepis [...] Artykuł Czekoladowa lawa z lodami i owocami pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Czekoladowa lawa z lodami i owocami 46

Czekoladowa lawa z lodami i owocami to deser, który przygotujecie błyskawicznie, a jego smak zaskoczy Was zdecydowanie! Przypieczone z wierzchu i jednocześnie wciąż płynne, mocno czekoladowe wnętrze (o konsystencji lawy) zachwyci każdego. Ciastko to możecie podać z dowolnymi dodatkami. Ja szczególnie polecam lody (waniliowe lub śmietankowe) i świeże owoce (u mnie borówki oraz maliny). Przepis

Pogotujmy.pl
Affogato al caffeè 100

połączenie lodów i kawy) stanowi za równo smaczną odmianę tego budzącego do życia napoju jak i jest formą deseru. Do przygotowania Affogato al Caffee potrzebujemy: – lody waniliowe lub śmietankowe (mogą być też wegańskie) – filiżankę espresso lub mocnej kawy Do filiżanki lub szklanki włożyć kulkę lodów waniliowych, którą zalewamy filiżanką aromatycznego i gorącego espresso. Kawa

Szybko Tanio Smacznie
Domowe lody ciasteczkowe (bez jajek, bez maszynki) 250

Dlatego pierwsze w tym sezonie lody musiały być... a jakże z ciasteczkami. Takie małe słodkie ciasteczkowe drobiny doskonale komponują się z śmietankowym smakiem zimnych lodów. Spróbujcie. Polecam! Składniki: (na około 6 gałek lodów) 4/5 szklanki śmietanki 30% * 150 ml słodzonego mleczka skondensowanego (w tubce) mała szczypta soli 11 szt. kakaowych ciasteczek Petit Beurre Cukry Nyskie * odmierzałam(...)dosłownie chwilę. Odkładamy mikser. Do masy wsypujemy rozdrobnione ciasteczka i delikatnie mieszamy je z masą. Masę przelewamy do plastikowego pojemnika z pokrywką. Zamknięty pojemnik wkładamy od razu do zamrażalnika. Lody (w zależności od zamrażalnika) mrozimy około 4 godziny. Przez pierwszą godzinę należy je przemieszać około 3 razy dokładnie widelcem, aby nie wytworzyły się kryształki lodu. Później można mieszać

Słodkie okruszki
kawa mrożona 235

mleka 8 kostek lodu  2 gałki lodów waniliowych lub śmietankowych 200 ml śmietany 30% 2 łyżeczki żelatyny Wykonanie: Kawę i mleko wlewamy do wysokiego pojemnika, dodajemy kostki lodu i  cukier. Wszystko miksujemy blenderem a następnie przelewamy do wysokich szklanek. Dodajemy po jednej gałce lodów do każdej szklanki. śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Bitą

ciastkarnia na kruchym spodzie
Słodkie środy - Lody czekoladowo-śmietankowe 114

bazie jaj, które wcześniej oparzamy wrzątkiem, a żółtka ucieramy na parze. Warto się skusić i posmakować domowych pyszności latem ... Lody czekoladowo-śmietankowe SKŁADNIKI : 3 jajka 3 łyżki cukru 3 krople aromatu śmietankowego 200 ml śmietanki 36% 3 łyżki kakao  PRZYGOTOWANIE : Jajka umyjmy i sparzmy we wrzątku. Białka oddzielamy od żółtek.  Do białek(...)Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem aromatu śmietankowego.  Do śmietany dodajemy masę jajeczną i delikatnie mieszamy do połączenia.  Powstałą masę dzielimy na dwie części, jedną pozostawiamy śmietankową, a do drugiej dodajemy kakao – delikatnie mieszamy łyżką do połączenia.  Do pojemnika przekładamy część czekoladową, na wierzch nakładamy część śmietankową - można delikatnie przemieszać w spiralę dla ładnego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Proponowane wyszukiwania