temperaturę zmniejszyć do 170 st lub 160 st z włączonym termoobiegiem, piec kolejne 30 min. Ciasto wyjąć z piekarnika, ostudzić na kratce, można podawać jeszcze ciepłe z gałką lodów śmietankowych lub na zimno. Smacznego! Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą .pf-button.pf
moj przepis natego przepisu , chciałam ją jednak troszkę odchudzić, więc nieco zmniejszyłam ilość masła, dodałam też odrobinę cukru. Tartę można przygotować tuż przed podaniem i serwować jeszcze ciepłą z gałką lodów śmietankowych :) lub np. dzień wcześniej. Dlaczego przepis jest genialny? Bo z ciastem dobrze się pracuje gdy jest dobrze schłodzone, bo jest krucha, ale nie rozwala się podczas krojenia czy nakładania
moj przepis nawłaśnie pichcę różne wariacje własnie z tymi smakami jesieni. Dziś mam bardzo prosty przepis na mini tarty z jabłkami, nuta cynamony i karmelem. Do tego gałka lodów śmietankowych, kawa i jestem w niebie. No i się rozmarzyłam... Porcja na 14 małych tart Składniki: ciasto 110 g zimnego masła 150 g mąki 3 łyżki cukru szczypta soli
Niezły MłynekPrzepis natomiast wart wykorzystania, przez przepyszną masę serową. Dodatek białej czekolady czyni ją kremową, śmietankową w smaku. Bita śmietana wpływa na lekkość struktury. W zasadzie można wziąć łyżeczkę do ręki, masę zamiast w tortownicy ulokować w pucharkach. Lepsza niż śmietankowe lody. Składniki: na tortownicę o średnicy 24 cm Masa serowa: 500 gram tłustego
Kronika PiekarnikaLatem fajnie jest zjeść do kawy lekkie, kremowe ciasto z owocami. Ono po schłodzeniu smakuje jak lody śmietankowe z owocami. Dlatego na upalne dni jest idealne, na chłodniejsze dni też jest super, ale co ja tutaj piszę: ono jest znakomite, częstujcie się. Ciasto kruche z malinami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieProsty deser, pełen chrupiących dodatków. Polecam z gałeczką lodów śmietankowych dodatkowo! Co nam trzeba? na 4 pucharki galaretkę truskawkową- opakowanie Jogurt naturalny grecki 400g plus 2 łyżeczki cukru pudru (może być miód) 8 ciasteczek maślanych-herbatników po łyżce na każdy pucharek: orzechy włoskie orzechy laskowe żurawina suszona ziarno słonecznika Robimy! Galaretkę rozpuszczamy we wrzatku – według przepisu na opakowaniu
Latosiowydomtemperaturę zmniejszyć do 170 st lub 160 st z włączonym termoobiegiem, piec kolejne 30 min. Ciasto wyjąć z piekarnika, ostudzić na kratce, można podawać jeszcze ciepłe z gałką lodów śmietankowych lub na zimno. Smacznego! Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą
moj przepis natego przepisu , chciałam ją jednak troszkę odchudzić, więc nieco zmniejszyłam ilość masła, dodałam też odrobinę cukru. Tartę można przygotować tuż przed podaniem i serwować jeszcze ciepłą z gałką lodów śmietankowych :) lub np. dzień wcześniej. Dlaczego przepis jest genialny? Bo z ciastem dobrze się pracuje gdy jest dobrze schłodzone, bo jest krucha, ale nie rozwala się podczas krojenia czy nakładania
moj przepis namuszę przyznać, że rozmiar porcji trochę nas przeraził. Z kolei mój wybór to truskawki zapiekane w „koglu moglu” . Gorąca jajeczna pianka, pachnące owoce, a do tego lody śmietankowe. Genialny a zarazem prosty deser – sama słodycz, smak lata. Teściowie, jako stali bywalcy, postawili na nowość w karcie – leniwe pierogi podsmażane z likierowym winem, jabłkiem, gruszką
Szybko Tanio Smaczniewyglądu najzdrowszy i połóżmy go na parapecie na kilka dni, powinie dojrzeć. Melona przygotowanego według tego przepisu możemy spożyć jako przekąskę lub deser. Wyśmienicie smakuje się z lodami śmietankowymi lub waniliowymi. Może również stanowić dodatek do sałatki, idealnie komponuje się z rukolą. Składniki – 2 porcje 1/2 dojrzałego melona około 500 g 1 łyżeczka czerwonego pieprzu w ziarnkach
Tajemnice Smakumały ogniu. Następnie zagęszczamy dolewając powoli wodę zmieszaną z mąką ziemniaczaną. Całość zagotować. Gotowe!!! Podajemy na ciepło z naleśnikami. Można podawać z bitą śmietaną lub gałką lodów śmietankowych lub waniliowych. Smacznego
Andzia Pichcipysznie! Zimny, niezbyt słodki shake wiśniowy na maślance poleca się na drugie śniadanie lub deser. SKŁADNIKI: 2 szklanki maślanki szklanka mrożonych wiśni, bez pestek 3-4 spore łyżki lodów śmietankowych Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Wiśnie mrożone bez uprzedniego rozmrażania. PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki umieszczam w misie blendera i miksuję na gładko. W razie potrzeby możecie dosłodzić shake
Zasmakuj KuchniShake jagodowy z lodami – pyszny, nie za słodki, idealny! Gorąco polecam poniższy przepis na shake jagodowy, zwłaszcza na upalne dni :) Chociaż nawet w
Kulinarne PrzebojeShake malinowy – a czemu Balladyna? :) Bo tak mi się skojarzyło z fragmentem “Balladyny” Juliusza Słowackiego: “Matko, w lesie są maliny, Niechaj idą
Kulinarne Przebojeprzepis na milkshake bananowo-orzechowy oraz milkshake ciasteczkowy Składniki (2 porcje): 2 szklanki (ok. 300-350 g) truskawek (u mnie truskawki wymieszane z poziomkami) 300 g dobrej jakości lodów śmietankowych lub waniliowych 1/2 – 2/3 szklanki (123-160 ml) zimnego mleka Dodatkowo: świeże owoce do dekoracji Przygotowanie: 1) Truskawki umyć, usunąć szypułki i schłodzić w lodówce. 2) Wszystkie składniki
Fitsweet.me