Szarlotka z migdałową kruszonką

Szarlotka z migdałową kruszonką

Szarlotka z migdałową kruszonką

Przepis na : deser

Pyszna szarlotka z dużą ilością grubo pokrojonych jabłek, budyniem i maślaną kruszonką z dodatkiem migdałów. Podana na ciepło z gałką lodów bakaliowych smakuje mi najbardziej. Składniki: Na blaszkę 36x24cm Ciasto: 300g masła 3 szklanki mąki tortowej 3/4 szklanki cukru pudru 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 2 kg jabłek (przed obraniem) 2 op budyniu śmietankowego 850ml mleka 3.2% 6 łyżek cukru (jeśli nie jest zawarty w proszku budyniowym) ok 2 łyż ki cynamonu 100g płatków migdałów Sposób przyg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w czekoladzie

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

kuchniawczekoladziekuchniawczekoladzie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, jabłka, czekolada, budyń, deser, desery, obiad, jabłka pieczone, kasza, szarlotka, pyszne ciasto, jabłecznik, ciasta z jabłkami, ciasto na zimno, ciasta tortowe, szarlotka z jabłkami, szarlotka z budyniem, deser z owocami, ciasto budyniowe

Inne przepisy z Kuchnia w czekoladzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.