likier w 5 minut - 1506 przepisów (strona:45/101)

Czekoladowy tort Goplana 153

czekolady 60% kakao Goplana 3 łyżki cukru pudru 1 słoiczek konfitur z czarnej porzeczki PONCZ DO NASĄCZENIA: 1 szklanka naparu z czarnej herbaty 4 łyżeczki brązowego cukru 150 ml likieru migdałowego DEKORACJA: Ażurki z deserowej czekolady 1 tabliczka mlecznej czekolady z fistaszkami Goplana PRZYGOTOWANIE: Ciasto: Oddzielić  żółtka od białek, białka ubić z cukrem na lśniącą pianę połączyć z żółtkami(...)czekoladowym budyniem i kakao, dodawać po łyżce do masy, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką do połączenia, ciasto wylać do wyłożonej papierem tortownicy –samo dno o wym 26 cm Piec 30 minut w temp 160*c.Zimne ciasto przeciąć wzdłuż na połowę-najlepiej jest upiec dzień przed złożeniem torcika, wtedy idealnie się kroi. Masa czekoladowa: Kremówkę przelać do rondelka, podgrzać prawie do wrzenia

Wanilia i Kardamon
Miętowo-truskawkowy sernik na zielonej łące-Dla gości 150

barwnika do ciast KREM: 1/2 litra śmietany kremówki 500 g sera ricotty 5 łyżeczek żelatyny spożywczej 100 g cukru pudru 1/2 kg truskawek sok z 1 cytryny 150 ml likieru miętowego DEKORACJA: 3 łyżki mielonych pistacji truskawki świeże listki mięty Sposób przygotowania ZIELONA ŁĄKA :  jajka ubić na puszystą pianę z cukrem,mąkę pszenną wymieszać dokładnie z proszkiem do pieczenia(...)piany oraz dobrze posiekaną drobniutko miętą -same listki bez łodyżek, dodać kilka kropel zielonego barwnika i wymieszać. Ciasto wylać do wyłożonej pergaminem tortownicy o śr 26 cm piec 20 minut w temp 160*c.  Po upieczeniu wystudzić. MASA: Truskawki umyć osuszyć część zostawić do dekoracji a część odszypułkować i przekroić na połówki.  Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej

Wanilia i Kardamon
Kurczak w sosie kurkowym 134

wykwintny obiad w zaledwie 30 minut. Delikatne mięso z kurczaka w połączeniu z sosem kurkowym to odrobina luksusu w naszej kuchni i przy rodzinnym stole. Zabieramy się zatem do dzieła. Do przygotowania potrawy będzie wam potrzebny garnek ceramiczny, bądź patelnia typu wok, ale z pokrywką. Polecam w tam także mój ostatni przepis – likier jagodowy . Możecie też sprawdzić propozycję(...)Rozgrzewamy garnek z olejem, po czym wrzucamy tam nasze otoczone kawałki kurczaka. Gdy zaczną się robić brązowe i nie będzie z zewnątrz widać surowych fragmentów – po ok. 10 minutach wrzucamy kurki. Całość gotujemy 5-10 minut, aż kurki puszczą wodę i zmiękną. Następnie dodajemy śmietanę i szczypiorek. Całość jeszcze podgrzewamy ok. 2-3 minuty. To wszystko. Ja podaję kurczak

Kuchennyviral.pl
Kurczak w sosie kurkowym 289

wykwintny obiad w zaledwie 30 minut. Delikatne mięso z kurczaka w połączeniu z sosem kurkowym to odrobina luksusu w naszej kuchni i przy rodzinnym stole. Zabieramy się zatem do dzieła. Do przygotowania potrawy będzie wam potrzebny garnek ceramiczny, bądź patelnia typu wok, ale z pokrywką. Polecam w tam także mój ostatni przepis – likier jagodowy . Możecie też sprawdzić propozycję(...)Rozgrzewamy garnek z olejem, po czym wrzucamy tam nasze otoczone kawałki kurczaka. Gdy zaczną się robić brązowe i nie będzie z zewnątrz widać surowych fragmentów – po ok. 10 minutach wrzucamy kurki. Całość gotujemy 5-10 minut, aż kurki puszczą wodę i zmiękną. Następnie dodajemy śmietanę i szczypiorek. Całość jeszcze podgrzewamy ok. 2-3 minuty. To wszystko. Ja podaję kurczak

Kuchennyviral.pl
Ciasto Ponczowy Pląs 137

delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Wykładamy do blaszki i pieczemy ok. 40 minut w temp. 175 stopni. Studzimy. Kroimy na 2 blaty. Składniki na nasączenie: 1 szklanka gorącej wody sok z 1 cytryny 4 łyżki cukru pół szklanki alkoholu Składniki na krem ajerkoniakowy: 250-300 ml likieru Adwokat 300-400 g masła Masło ubić mikserem na puch. Cienkim strumieniem bardzo powoli

Domowe ciasta
Muszle z makiem 153

minuty Czas gotowania:  15 minuty Całkowity czas:  30 minuty   Składniki 400g makaronu typu duże muszle 300 g zmielonego maku 50 g posiekanych orzechów laskowych 50 g migdałów w płatkach 50 g rodzynek 30 g kandyzowanej skórki pomarańczy 8 łyżek miodu 4 łyżki likieru amaretto (opcjonalnie) skórka pomarańczy do dekoracji Przygotowanie Makaron gotujemy według wskazówek na pudełku

zjem to blog kulinarny
Rafaello z mascarpone i wafelkami 338

mieszać do rozpuszczenia. Ostudzić. Do naczynia przełożyć mascarpone, wlać zimną kremówkę, likier kokosowy i wymieszać. Wsypać wiórki kokosowe i rozdrobnione w blenderze wafelki. Ponownie wymieszać i odłożyć na noc do lodówki by masa stężała. Migdały wrzucić do gotującej się wody i gotować około 3-4 minuty. Odcedzić, ostudzić i obrać skórki. Z masy kokosowej formować kulki w środku z migdałem

Ala piecze i gotuje
Eton mess z pieczonymi śliwkami 178

syropem. Wstaw do piekarnika nagrzanego na 180ºC i piecz śliwki przez 25 minut. Eton mess Składniki: na 4 porcje pieczone śliwki, 1o połówek na 1 porcję 300 ml śmietanki, 36% 200 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru lub wedle smaku 20 małych bezików 2 łyżki kokosowego likieru 2 łyżki koksowych chipsów do posypania, opcjonalnie Ubij śmietankę na półpłynnie. Dodaj macarpone

codojedzenia
Muszle z makiem 256

minuty Czas gotowania:  15 minuty Całkowity czas:  30 minuty   Składniki 400g makaronu typu duże muszle 300 g zmielonego maku 50 g posiekanych orzechów laskowych 50 g migdałów w płatkach 50 g rodzynek 30 g kandyzowanej skórki pomarańczy 8 łyżek miodu 4 łyżki likieru amaretto (opcjonalnie) zest z jednej pomarańczy do dekoracji Przygotowanie Makaron gotujemy według wskazówek

zjem to blog kulinarny
Ciasto marcepanowo kokosowe z gruszkami 162

najwolniejszych obrotach dodawać naprzemiennie jogurt, masło i mąkę. Na końcu dodawać porcjami marcepan, likier kokosowy i mieszać łopatką. Formę prostokątną o wymiarach 25*11 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto, równomiernie rozprowadzić i włożyć gruszki. Piec w 180 stopniach góra-dół z termoobiegiem około 50 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika zostawić na około 10 minut

Ala piecze i gotuje
Sernik czekoladowy z likierem kawowym 166

łyżki kakao 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy Delecta 1/2 szklanki likieru kawowego wierzch:   posypka czekoladowa Delecta Przygotowanie: spód: Rozkruszone herbatniki łączymy z rozpuszczonym, przestudzonym masłem. Całość przesypujemy na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, dociskamy łyżką lub dłonią do dna i odstawiamy na kilka minut do lodówki. W tym czasie robimy masę serową. masa serowa: Wszys tkie składniki

Bon appetit mon amie
Pear and Vanilla Cake - Ciasto Waniliowe z Gruszkami 111

obiegiem). Przygotuj formę. Gruszki pokrój i zalej sokiem z cytryny i likierem. Odstaw na chwilę. Ubij białka ze szczyptą soli, powoli dodając cukier. Następnie dodaj żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i pastę waniliową. Dodaj gruszki z całym sokiem. Przelej do formy i piecz przez 50 minut. Zostaw chwilę do ostygnięcia i wcinaj. Wiem, że nie będziesz w stanie się dłużej

Smaki Przyprawy i Kolory
Semifreddo z białą czekoladą i borówkami 766

waniliowe lub śmietankowe. Często można spotkać je w towarzystwie owoców jagodowych, słodkich likierów czy też czekolady. Moja wersja to tak naprawdę mrożony serniczek, z cudowną masą z białej czekolady na chrupkim spodzie z herbatniczków. Całości dopełniają świeże borówki amerykańskie. Przygotowanie całego deseru zajęło mi niecałe 30 minut :) Zapraszam :)           Spód : 100 g herbatników maślanych

Chocolate Muffin Blog
Pear and Vanilla Cake - Ciasto Waniliowe z Gruszkami 203

obiegiem). Przygotuj formę. Gruszki pokrój i zalej sokiem z cytryny i likierem. Odstaw na chwilę. Ubij białka ze szczyptą soli, powoli dodając cukier. Następnie dodaj żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i pastę waniliową. Dodaj gruszki z całym sokiem. Przelej do formy i piecz przez 50 minut. Zostaw chwilę do ostygnięcia i wcinaj. Wiem, że nie będziesz w stanie się dłużej

Kulinarna rozmowa
Bezglutenowy biszkopt przekładany kremem z batatów i daktyli z truskawkami 132

cynamonu 2 średnie bataty 4 duże daktyle świeże bez pestek sok z jednej cytryny pół szklanki soku pomarańczowego 3 łyżeczki żelatyny 7 dużych truskawek 1 świeża figa 3 łyżki likieru amaretto 2 łyżki pudru z liofilizowanej żurawiny Wykonanie: Jajka ucieramy razem z cukrem na gęstą masę, pod koniec ucierania dodajemy 2 łyżeczki cynamonu i bób tonka, a następnie ocet. Mąki(...)proszek do pieczenia i kakao mieszamy ze sobą i przesiewamy, dodajemy do masy i dokładanie, ale delikatnie mieszamy łyżką. Wylewamy do formy (18 - 20 cm średnicy) i pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie wyjmujemy i zostawiamy do ostygnięcia. Bataty obieramy kroimy w grube plastry i pieczemy w temperaturze 180 stopni aż zmiękną. Gdy ostygną, blendujemy

Quinoa Raz!

Proponowane wyszukiwania