łatwe ciasto - 8882 przepisów (strona:200/593)

Szybka i łatwa tarta z jabłkami :) 170

świecie :) Lubię to :)  Słyszeliście, kto to jest Się? Się to najbardziej zapracowana osoba w domu. Się ugniecie ciasto, Się podsmaży jabłuszka, ot i już - tarta gotowa;)  P.S. Foremkę do tarty mam silikonową. Dużą zaletą jest to, że łatwo wyciągnąć ukrojony kawałek. Są jednak i wady:) Wygina się na wszystkie strony przy przenoszeniu i trzeba uważać, żeby(...)cukru trzcinowego do posypania (można zastąpić zwykłym) Przygotowanie: 1. Mąkę mieszamy z cukrem pudrem w misce, kroimy do niej masło, a następnie całość siekamy. Dodajemy żółtko i śmietanę, zagniatamy ciasto. Jeśli nie chce się dobrze skleić można dodać jeszcze odrobinkę śmietany. 2. Z ciasta formujemy kulkę, zawijamy w folię aluminiową i odkładamy na godzinę do lodówki. W tym czasie przygotowujemy

Kraina Tysiąca Smaków
tort czekoladowy z wiśniami 164

składniki na jedno ciasto: (jeden blat, potrzebujemy trzy) 55 g mąki orkiszowej lub pszennej 10 g mąki ziemniaczanej 2 jajka 20 g kakao 60 g cukru

Domowy Smak Jedzenia
Jajka zapiekane z papryką na cieście francuskim 155

moim stole. I tak też się stało. Taka mini zapiekanka jest łatwa w przygotowaniu, a jednocześnie bardzo smaczna i aromatyczna. Świetnie sprawdzi się zarówno na domową kolacje, jak i na imprezę jako mała przekąska. Kolorowa, upieczona papryka wspaniale współgra z zapieczonym jajkiem i chrupiącym ciastem francuskim. Polecam!  Składniki :  3-4 kolorowe papryki 2-3 czerwone cebule kilka gałązek

Codzienne Gotowanie
Jogurtowe ciasto z owocami 153

wykonanie biszkoptu w przepisie na cytrynkę. Po upieczeniu i wystudzeniu biszkoptu, ciasto nakłuwamy widelcem, polewamy syropem z owoców ( aby ciasto nie było suche ). Układamy na biszkopcie owoce ( pokrojone ).Dwie galaretki rozpuszczamy w szklance wody ( najlepiej do rozmieszania użyć zwykłego miksera, łatwo się wówczas rozpuszczą ). Do rozpuszczonych galaretek dodajemy dwa duże jogurty i dalej miksujemy. Gdy galaretki z jogurtem zaczną trochę

Smaki Ewy
Jagody i brzoskwinie pod owsianą kruszonką / Blueberry peach crisp 203

korzystać z ich dobrodziejstw bez ograniczeń. Ten deser jest idealną propozycją dla osób, które nie potrafią lub zwyczajnie nie lubią piec ciast. Tutaj wystarczy wymieszać owoce z mąką i cukrem bezpośrednio w naczyniu do zapiekania, a następnie posypać łatwą kruszonką z płatków owsianych. Później tylko zapiekamy i gotowe. Uwielbiam je jeść z ulubionymi lodami, zapraszam! Scroll down for recipe

karmelowy
Jesienne cinnamon rolls z dynią 155

całkiem nietradycyjnym nadzieniem wynosi jesienne cinnamon rolls na całkiem inny poziom. Całość smakuje po prostu genialnie. Chociaż przepis nie jest łatwy do zrobienia, ale musicie wypróbować, nie poszkodujecie. Z przepisu wychodzi  Jesienne cinnamon rolls - przepis: Ciasto drożdżowe: 1 kg mąki pszennej  500 ml mleka 7 g drożdży instant 2 łyżki cukru 2 jajka 1 łyżeczka soli

Kuchnia Łukasza
dietetyczne kluseczki twarogowe 193

Kluseczki przypominają kopytka, są jednak nieco lżejsze. Ciasto składa się głównie z twarogu, z niewielkim dodatkiem mąki pełnoziarnistej. Przygotowuje się go łatwo i szybko, w misce, bez potrzeby wyjmowania stolnicy. Kluseczki formuje się za pomocą łyżki. Można - podobnie jak kopytka podawać je zarówno na słodko, jak i na słono. składniki: 250 g twarogu 1 jajko 6 łyżek mąki pełnoziarnistej szczypta

6niebo
CIASTECZKA Z TWAROGIEM 140

Uwielbiam szybkie ,łatwe i smaczne ciasteczka ;) Dziś zapraszam na właśnie takie pyszności z ciasta francuskiego z twarożkiem i jogurtem owocowym ;) Uwielbiam ;) UWAGA 🍪 🍪 🍪 🍪 🍪 CIASTECZKA NIE SĄ SŁODKIE Zapraszam również do polubienia mojej strony na FB # gotowaniepatki :) Będzie mi bardzo miło 😊 Składniki na 12 ciasteczek o 4 cm średnicy: 🍪 1 ciasto francuskie ok 360 g 🍪 250 g sera białego chudego

Gotowanie Patki
Kanadyjska szarlotka Froda 125

Froda Bagginsa z "Władcy Pierścieni" tylko ciasto kanadyjskiej Frody - kobiety, taka zbieżność. Niby ucierana a niby krucha, niby szarlotka a niby mokre ciasto ucierane. Zapach w całym domu a smak nieziemski, popróbujcie bo łatwa w wykonaniu. Kanadyjska szarlotka Froda. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciasto jogurtowe 132

bardzo delikatne i wilgotne ciasto. Można je zrobić z jogurtu jaki mamy aktualnie pod ręką (np. naturalnego, greckiego lub owocowego). Jeśli mamy ochotę do ciasta możemy dodać też rodzynki albo drobne sezonowe owoce. Jest bardzo łatwe w wykonaniu i co ciekawe robi się je metodą kubeczkową - pojemnik po jogurcie służy do odmierzania pozostałych składników. Fajne:) Warto

Krokusowy Dom
Ciastka jaglane z nutką kokosową 121

Dzisiaj zapraszam na ekspresowe ciastka jaglane z akcentem kokosowym. Bardzo łatwe w przygotowaniu, szybkie i pyszne! Wystarczy 10 minut na przygotowanie ciasta i 20 minut w piekarniku. Składniki: 3 łyżki otrębów pszennych, np. TOTA 1 szkl wiórek kokosowych 1 szkl płatków migdałowych 1 szkl płatków jaglanych 3 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki miodu 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 banan Wykonanie

Trufelkowo
Dżem z jabłek 135

Jesienią warto przygotować pyszny dżem z jabłek, który zimą świetnie sprawdzi się jako dodatek do ciast, deserów, śniadań i kolacji. Wykonanie takiej aksamitnej marmoladki jest bardzo łatwe i nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności. Najsmaczniejszy dżem jabłkowy wychodzi z bardzo dojrzałych i soczystych jabłek, które dostępne są właśnie jesienią. U mnie dżem z jabłek powstał z bardzo słodkich antonówek z dodatkiem

Kuchcik gotuje
Jak zrobić lukier na pierniczki? 142

Lukier na pierniczki robi się na prawdę bardzo szybko i łatwo. Mamy trzy rodzaje lukru, jakim możemy lukrować pierniki, pierniczki, serniki, ciasta czy ciasteczka. Ten najbardziej pożądany bardzo biały i nie przeźroczysty nazywany często lukrem królewskim, jest moim ulubionym, i w gruncie rzeczy robię go zazwyczaj zawsze. Czy to lukruje nim bułki drożdżowe czy właśnie pierniki. Sprawdza sie idealnie

SMYKWKUCHNI
Pierogi ruskie 158

mięsa i nie czuć w nich tak bardzo, że ktoś chciał bardzo oszczędzić na farszu. Z drugiej strony, w pierogach ruskich kryje się pułapka. Łatwo jest zrobić kiepski farsz. Mdły, niedoprawiony. Wtedy jakie byśmy dobre ciasto nie zrobili, farsz położy nam całe danie. Jakie są moje ruskie pierogi? Wyraziste, bo w farszu jest czosnek. Kiedyś, jak mąż pracował jeszcze

Mieszam w Garnku
skórka pomarańczowa w syropie 121

Skórka pomarańczowa w syropie -  idealny dodatek do ciast i różnych deserów.Dzięki smażeniu w cukrze jest niezwykle aromatyczna. Łatwa w przygotowaniu, a w dodatku można ją spokojnie przechowywać do 2-3 miesięcy , a poddając pasteryzacji przetrwa i w naszych spiżarniach znacznie dłużej. Przepis ten znalazłam na jednym z blogów kulinarnych i z pewnością będę go każdemu polecać :)  Składniki

Aromatyczne Podróże