mielone - 47549 przepisów (strona:200/3170)

Przepisy na zapiekanki z makaronem 274

pewno Ci zasmakują! [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type="1_2"][et_pb_blurb _builder_version="3.0.96" title="Zapiekanka Spaghetti Ze Szpinakiem I Mięsem Mielonym" url="/2017/07/zapiekanka-spaghetti-ze-szpinakiem-miesem-mielonym/" url_new_window="off" use_icon="off" image="https://e-przepisykulinarne.pl/wp-content/uploads/2017/07/spaghetti_szpinak.jpg" use_circle="off" use_circle_border="off" icon_placement="top" use_icon_font_size="off" background_layout(...)spread_image="0px" text_orientation="justified" header_text_align="justify" /][/et_pb_column][et_pb_column type="1_2"][et_pb_blurb _builder_version="3.0.96" title="Pyszna Zapiekanka Z Makaronem, Mięsem Mielonym I Serem" url="/2016/03/pyszna-zapiekanka-z-makaronem-miesem-mielonym-i-serem/" url_new_window="off" use_icon="off" image="https://e-przepisykulinarne.pl/wp-content/uploads/2016/03/zapiekanka_makaronser.jpg" use_circle="off" use_circle_border="off" icon_placement="top" use_icon_font_size

e-PrzepisyKulinarne
Kotlety mielone z serem i pieczarkami 185

Kotlety mielone z serem i pieczarkami  Zamiast zwykłych mielonych, możemy przygotować je w ulepszonej wersji, czyli nadziane pieczarkami z serem i pietruszką. Składniki: mięso mielone wieprzowo-wołowe - 500 g cebula - 1 szt jajko - 1 szt bułka czerstwa kajzerka - 1 szt sól i pieprz Farsz : pieczarki - 250 g cebula - 1 szt ser w kawałku

Kuchnia Danusi
Pstrąg łososiowy pod aromatyczną kruszonką 220

łyżka oleju (zalewy) z suszonych pomidorów 25g tartych lub mielonych orzechów włoskich 9 zielonych oliwek 1 ząbek czosnku 1/2 pęczka natki pietruszki łyżeczka soku cytryny sól i świeżo mielony pieprz Dodatki: 90g kaszy pęczak surówka z kalafiora lub surówka z marchewki i selera Pstrąga łososiowego umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Można go od razu(...)upiec cały filet i kroić po upieczeniu. Natkę pietruszki posiekać drobno i przełożyć do miski lub moździerza. Dodać pokrojone suszone pomidory, łyżkę oleju z tychże pomidorów, łyżkę mielonych orzechów, przeciśnięty przez praskę czosnek, łyżeczkę soku wyciśniętego z cytryny, szczyptę soli i odrobinę świeżo mielonego pieprzu. Składniki „kruszonki” wymieszać dokładnie, a następnie rozsmarować na rybie. Zielone oliwki

Dietolog
Falafel z proziakami i ognistym sosem 146

Jadłonomia. Kuchnia roślinna. 100 przepisów nie tylko dla wegan”. falafel: 400 g suchej ciecierzycy mała cebula 2 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki 2 łyżeczki mielonego kuminu łyżeczka mielonej kolendry 3/4 łyżeczki cynamonu 0/5 łyżeczki chili 0/5 łyżeczki sody oczyszczonej łyżeczka soli łyżka wody olej do smażenia proziaki: 400 g mąki pszennej (plus garść do podsypywania(...)kefiru jajko pół łyżeczki soli łyżeczka mielonego kuminu łyżeczka mielonej kolendry płaska łyżeczka sody surówka: ok. 250 g czerwonej kapusty kilka rzodkiewek gruboziarnista sól sos: 4 kopiaste łyżki łagodnego ketchupu sok z połowy czerwonej pomarańczy łyżeczka czerwonego tabasco dodatkowo: szalotka natka pietruszki Dzień wcześniej namaczamy ciecierzycę w zimnej wodzie. […] Artykuł Falafel z proziakami i ognistym sosem pochodzi

Mienta blog
Zapiekanka od serca z makaronem 176

serca to zapiekanka  z makaronem i mielonym, oraz buraczkowymi sercami. Ciężko jej się oprzeć bo jest taka dobra. Jest prosta do zrobienia i szybka, bo nie trzeba osobno gotować makaronu tylko razem wszystko zapiekany.  mielone: 50 dkg filetu z indyka 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku sól,pieprz papryka czerwona 1 łyżeczka majeranku(...)brokuła 2 ząbki czosnku 200 g śmietany 18 % ukwaszonej 1/2 szklanki sera żółtego startego 2 szklanki mleka sól, pieprz 1 łyżka maki pszennej 1 łyżka masła 1 burak pieczony Mielone: Mięso, cebulę, czosnek miele maszynką. Bułkę namaczam w mleku. Do mięsa dodaję odciśniętą bułkę, dodaję kaszkę, jajko, sól, pieprz, paprykę, majeranek i wyrabiam. Formuję nieduże kule. Na patelni

wesoła kuchnia
Rozgrzewająca zupa z baraniną i ciecierzycą 193

puszkach.To duża wygoda i szybkie gotowanie. Bardzo polecam! inspiracja  tutaj  i  tutaj składniki mieszanka przypraw 2 łyżeczki  mielonego kuminu w proszku 2 łyżeczki  mielonej kolendry w proszku 2 łyżeczki  wędzonej papryki w proszku 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu w proszku 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/2 łyżeczki cynamonu w proszku pozostałe składniki

Stare Gary
Falafel z proziakami i ognistym sosem 215

Jadłonomia. Kuchnia roślinna. 100 przepisów nie tylko dla wegan”. falafel: 400 g suchej ciecierzycy mała cebula 2 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki 2 łyżeczki mielonego kuminu łyżeczka mielonej kolendry 3/4 łyżeczki cynamonu 0/5 łyżeczki chili 0/5 łyżeczki sody oczyszczonej łyżeczka soli łyżka wody olej do smażenia proziaki: 400 g mąki pszennej (plus garść do podsypywania(...)kefiru jajko pół łyżeczki soli łyżeczka mielonego kuminu łyżeczka mielonej kolendry płaska łyżeczka sody surówka: ok. 250 g czerwonej kapusty kilka rzodkiewek gruboziarnista sól sos: 4 kopiaste łyżki łagodnego ketchupu sok z połowy czerwonej pomarańczy łyżeczka czerwonego tabasco dodatkowo: szalotka natka pietruszki Dzień wcześniej namaczamy ciecierzycę w zimnej wodzie. […] Artykuł Falafel z proziakami i ognistym sosem pochodzi

Mienta blog
Pieczona cieciorka z wołowiną 134

zawiniętą w tortille. W każdym zestawie będzie smakowała pysznie. Polecamy Wam również przepis na mega zdrowe śniadanie z pieczoną cieciorką, pieczonym jajkiem, awokado i innymi warzywami. Składniki: 500 g mielonej szynki wołowej 2 puszki cieciorki 1 i 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego Szczypta cynamonu Szczypta gałki muszkatołowej 4 drobno posiekane ząbki czosnku(...)minut. Na koniec rozdrobnij widelcem. Krok 3 Rozgrzej na patelni łyżkę oleju, dodaj posiekaną czerwoną cebulę. Smaż około 5 minut. Dodaj czosnek, przesmaż chwilę, a następnie dodaj mięso mielone. Podkręć ogień i smaż mieszając i rozbijając grudki mięsa szpatułką na małe kawałki przez około 5 minut, aż mielone zbrązowieje i zacznie się delikatnie przysmażać. Pod koniec

Niedzielny kucharz
Kotlety z mięsa mielonego z papryką i żółtym serem 189

Znudziły Nam się trochę tradycyjne mielone :D Wystarczy dodać parę składników i już inny smak :) A Wasze najlepsze ,, mielone,, to ? Moje to z papryką i serem :) Mniam,mniam :) Składniki : 0,5 kg mięsa mielonego ( ja użyłam łopatki) 200 g sera żółtego 1 mała papryka 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko bułka tarta olej sól

Domowa Kuchnia u Mamy
Cannelloni z mięsem mielonym 156

mielonego mięso wieprzowo-wołowego (lub tylko jednego gatunku) 1 cebula 2 ząbki czosnku 350 g passaty pomidorowej (1 kartonik) 2 łyżki koncentratu pomidorowego 8-10 liści bazylii (lub bazylia suszona) ew. 1 suszona papryczka chilli sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Na niewielkiej ilości oliwy podsmażamy drobno posiekaną cebulę, dodajemy zgniecione ząbki czosnku i mięso mielone. Podsmażamy razem(...)Doprawiamy gałką muszkatołową i solą.  Makaron cannelloni obgotowujemy w osolonej wodzie przez kilka minut (powinien pozostać mocno al dente ) .   Odcedzamy i: Albo nadziewamy sosem z  mięsem mielonym i układamy poziomo rurka obok rurki w naczyniu żaroodpornym  Albo każdą obgotowaną rurkę kroimy na dwie połówki każdą połówkę napełniamy  sosem i następnie układamy pionowo (dość ciasno

bistro mama
Pomidorowy makaron z sosem bolognese 164

którym możemy zrobić ekspresowe danie.  A połączenie go z sosem pomidorowym jest idealne ;) Składniki na 3 porcje: 200 gram makaronu spaghetti z dodatkiem suszonych pomidorów 500 gram mięsa mielonego 500 ml przecieru pomidorowego z domowej spiżarni 100-200 ml sosu chili lub słodko kwaśny z domowej spiżarni (w zależnośći od stopnia ostrości) garść bazylii i natki pietruszki(...)makaron z dodatkiem soli. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem  na opakowaniu. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy mielone mięso. Smażymy tak długo, aż woda odparuje całkowicie,  a mięso zmieni kolor. U mnie ok 15 minut.  Następnie dodajemy przecier pomidorowy oraz sos chili, dużo świeżej

Życie zaczyna się w kuchni
Klopsiki z makaronem w sosie pieczarkowo-porowym 9049

right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Klopsiki z makaronem w sosie pieczarkowo-porowym – Składniki: 500g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 czubata łyżeczka słodkiej papryki pół łyżeczki czosnku granulowanego 1 duża cebula (ok. 160g) 1 łyżeczka musztardy chrzanowej lekko ostrej 1 duże jajko 3 czubate łyżeczki bułki(...)smażenia i do gotowania makaronu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Klopsiki z makaronem w sosie pieczarkowo-porowym – Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Mięso mielone wrzucić do miski, dodać słodką paprykę, czosnek granulowany, jajko, musztardę, bułkę tartą oraz pieprz i sól do smaku. Wymiesza. Uformować 17 małych klopsików, a następnie każdy otoczyć w mące

Kulinarne Przeboje
Klopsiki z pieczarkami w sosie pomidorowym 180

delikatne. Danie dość łatwo i szybko się przygotowuje. Klopsiki najlepiej smakują podane z ryżem i posypane natką pietruszki. Składniki: (na około 15 sztuk średniej wielkości klopsików) 1 kg mięsa mielonego z karkówki 400 g pieczarek 2 jajka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka kaszy manny 1 bułeczka pszenna (może być czerstwa) 100 ml mleka 1 łyżeczka pieprzu(...)łyżka majeranku 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka tymianku 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego 1 łyżeczka słodkiej papryki 2,5 - 3 łyżeczki soli 1 łyżka mąki pszennej (opcjonalnie) Sos pomidorowy: 700 ml passaty pomidorowej w szklanej butelce 2 pomidory 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki cukru  1 łyżeczka mielonego kminku 2 łyżeczki ziół prowansalskich 1 łyżeczka słodkiej

Kuchcik gotuje
Niedziela: Hamburger idealny ze stoutem 233

smakowitego burgera, bez niepotrzebnych kalorii. Burgery podaliśmy z pieczonymi w piekarniku grubo krojonymi frytkami. Robi się je w mega prosty sposób, a smakują doskonale. Składniki: Na kotleta: 500 g mielonej wołowiny 1 średniej wielkości cebula Szklanka stouta 2 łyżeczki bułki tartej 2 łyżeczki siekanej zieleniny (pietruszki lub kolendry) 1 płaska łyżeczka soli Pieprz Sól 1 łyżka oleju 1 łyżka(...)oleju. Cebulę drobno kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Smażymy mieszając około 8-10 minut, aż zmięknie. Może nawet trochę się przyrumienić. Studzimy cebulę i wrzucamy do mielonego mięsa. Dodajemy łyżeczkę soli, dwie łyżeczki bułki tartej, solidnie pieprzymy, wlewamy szklankę piwa i mieszamy (mieszamy, a nie wyrabiamy – chodzi o to, żeby składniki połączyły się. Masa nie powinna

Niedzielny kucharz