Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe bardzo dokładnie mieszany tak aby nie było grudek. Ciasto nie może być zbyt gęste, powinno być takie aby dało się łatwo rozlać na patelni. Naleśniki smażymy bez dodatku tłuszczu. Smażąc obracamy je aby nabrały złotego koloru równomiernie po obu stronach. Twaróg mieszamy z pozostałymi składnikami i dobrze wyrabiamy, aby powstała gładka konsystencja. Farsz nakładamy
Kredowe Menuciasteczka fornetti z rabarbarem. Dziś mam dla Was przepis na ciasto jogurtowe ucierane. Niesamowicie miękkie , puszyste , a zarazem wilgotne. Słodkie ciasto w połączeniu z kwaskowatym rabarbarem tworzy fantastyczną całość , która posmakuje nawet tym , którzy za rabarbarem nie przepadają! Łatwe , szybkie , smaczne! Polecam! SKŁADNIKI: * rabarbar – ok. 400 g * jajka -2szt * mąka pszenna – 250 g * cukier – 120g * proszek do pieczenia
Ostra na SłodkoTaką pizzę można zjeść na obiad albo przygotować ją na spotkanie ze znajomymi, dzieląc na mniejsze kawałki "do ręki" jako przekąska. Łatwa i szybka w wykonaniu, a do tego bardzo smaczna. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 2-3 pomidory 2 kule mozzarelli świeża bazylia, sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rozwijamy ciasto francuskie i delikatnie zawijamy końce, żeby nie wypłynął ser kiedy
upichcicpożegnanie października, warto upiec sobie ciacho dyniowe. Nie spodziewałam się, że wyjdzie takie pyszne, a do tego jest mega łatwe i szybkie w przygotowaniu. Bo muszę Wam się przyznać że dyniowate ciasta nigdy mi nie wychodziły, a to jest rewelacyjne<skromność>. Nie za wilgotne, delikatne z lekką nuta dyniowego aromatu. Koniecznie wypróbujcie przepis. Czytaj więcej
Farmażonylubimy lukier nie za gęsty i taki też robię: cukier puder + sok z cytryny + śmietana gęsta - składniki w odpowiedniej ilości wymieszać i polać ciasto i posypać kolorową posypką ta babka jest bardzo smaczna, dość wilgotna, łatwa, tania i warta zjedzenia.......SMACZNEGO!!! suszona żurawina Royal Brand: owoce żurawiny zawierają tak wiele cennych składników dla człowieka, że zaliczana jest do roślin leczniczych
W Mojej Kuchni LubięŚniadanie to podstawa udanego dnia, dlatego dzisiaj serwuję łatwy przepis na szybkie i zdrowe śniadanie. Składniki : 4 jajka 50 ml mleka 1,5% 100
Niezły Młynekświata właśnie 16 października pieką chleby, a przepisy publikują na swoich blogach. Akcje tę prowadzi Zorra ma swoim blogu Kochtopf . Chleb jest bardzo łatwy do wykonania, dla początkujących proponuję upieczenie go w formie, bo gdy ciasto wyjdzie nam za rzadkie, zamiast pięknego bochenka wyjdzie nam płaski berecik ;). Chleb dołączam również do listy Na zakwasie i na drożdżach . Chleb młynarza
Kulinarne przygody Gatityjuż 90! A co na obiad? Na obiad proponujemy Wam kluseczki z twarogu i kaszy manny podane z jogurtem, miodem i cynamonem. Pyszności! Łatwe i szybkie, chociaż lepienie takich kulek może okazać się uciążliwe gdy ciasto lepi się do rąk, ale na wszystko jest jakaś rada... A teraz, aby nie tracić czasu, zapraszamy Was na przepis. Składniki* 800 g twarogu
Symfonia SmakówProsty sernik z czekoladą czyli przepis na sernik , który nie może się nie udać :) SKŁADNIKI (na foremkę 10x25 cm) Spód sernika: 100g mąki pszennej 2 łyżki
Moje Kuchenne RewelacjePrzepisów na sernik jest mnóstwo - są te bez dodatków, z czekoladą, z owocami i pewnie jeszcze wiele innych. Jest to ciasto, które jest uwielbiane przez większość
Smakołyki BerenikiClafoutis to tradycyjny francuski deser z owocami, wywodzący się z Limousin, regionu środkowej Francji. Z historii tyle:) Deser bardzo łatwy i szybki w wykonaniu. Szoku doznałam tylko w chwili miksowania - konsystencja ciasta przypomina bardzo rzadkie ciasto naleśnikowe:) No cóż jak powiedziałam A, postanowiłam powiedzieć B i upiec, efekt fajny, zresztą widać na zdjęciach, że się upiekło. W oryginalnym przepisie
Blondynka GotujeDomowa, pachnąca cynamonem strucla jabłkowa. Łatwa do wykonania, w sam raz do popołudniowej herbaty. Przepis podaję na jedną sztukę, ale polecam zrobić dwie, bo wyjęta z piekarnika jeszcze ciepła szybko znika!. Składniki na jedną keksówkę o długości 40 cm: 35 dag mąki pszennej 3,5 dag świeżych drożdży 1 łyżka cukru 1 jajo + 1 jajo rozmącone do posmarowania wierzchu(...)www.Skworcu.com.pl 1. Drożdże rozcieramy z cukrem i odstawiamy na 10 minut, żeby ruszyły. Do miski przesiewamy mąkę i sól, dodajemy masło, jajka, śmietanę i gotowy rozczyn. Zagniatamy elastyczne, miękkie ciasto, w razie potrzeby podsypujemy mąką. Gotowe ciasto zostawiamy na 15 minut, aby odpoczęło. 2. Jabłka obieramy i kroimy na cienkie plastry. 3. Ciasto ponownie zagniatamy, rozwałkowujemy na prostokąt, rozkładamy równomiernie
Apetyczna babeczkazimno (jako, że mam tego typu deserów mało na blogu). Ciasteczkowy spód ma niewiele wspólnego z klasycznym tiramisu, ale dzięki niemu łatwo się sernik kroi i jest stabilny na talerzu. Ważne, żeby użyć formy do ciast otwieranej - dzięki temu nie będzie problemu z wyjęciem ciasta. Ciasto bardzo smakowało rodzinie i naszym znajomym. Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego
Przepisy AleksandryDziś coś z kuchni francuskiej, trudne do wymówienia, ale w rzeczywistości łatwe do przygotowania;) I przede wszystkim bardzo smaczne, poza tym fajnie wygląda, więc polecam je na wyjątkowe okazje. Ja przygotowałam je ze szparagami oraz podgrzybkami, jeszcze z moich zimowych zapasów;) Składniki: 1op. ciasta francuskiego, 3 jajka, 3 białe szparagi, 100g podgrzybków (lub inne grzyby) - ja miałam mrożone
Z miłości do słodkościSnickers to pyszne, lekko słodkie i pożywne ciasto. Dzisiaj mój przepis na snickersa bez pieczenia, wyszedł bardzo efektowny, smaczny i łatwy w przygotowaniu. Polecam na większe uroczystości i nie tylko. SKŁADNIKI : 500 g herbatników ( mogą być jasne i ciemne ) 510 g masy kajmakowej ( duża puszka ) 2 budynie waniliowe po 40 g każdy 3 szklanki mleka 3 łyżki cukru(...)studzimy. Zimne mleko wlewamy do misy robota, ciągle miksując wsypujemy partiami mleko w proszku. Masę odkładamy na 15 minut aby zaczęła gęstnieć. Kiedy jest już gęstsza wylewamy ją na ciasto, masę mleczną przykrywamy herbatnikami. Czekoladę łamiemy na kawałki, wlewamy 1-2 łyżki mleka, podgrzewamy w mikrofalówce aż się rozpuści, dokładnie mieszamy. Czekoladę wylewamy na ciastka, oraz pozostałą masę kajmakową, finezyjnie
Kulinarne Fantazje Marioli