Pyszna, rozpływająca się w ustach, słodka beza z kremem mascarpone i owocami <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na bezę: 5 białek w temperaturze pokojowej szczypta
My Culinary Artcztery, pięć części, robimy nacięcia i próbujemy zagiąć w łuk i przenosimy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Nie jest to łatwe ale jest możliwe przy odrobinie wysiłku. 8. I ten proces powtarzamy do końca ciasta - czyli nakładamy paseczek marmolady, zawijamy dwa razy, odcinamy, dzielimy pasek na części, nacinamy, zaginamy i na blachę. 9. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni
Kawa z mlekiemwstawić do lodówki, a później bezpośrednio do piecyka- bez potrzeby stosowania dodatkowo jakiejkolwiek folii. Zaletą maty jest również fakt, że łatwo poddaje się czyszczeniu. Niestety, żeby nie było za słodko - mata ta posiada jeden maleńki minus. Podczas cienkiego rozwałkowywania ciasta, może odcisnąć się na cieście podziałka. Ale można sobie z tym poradzić - odwracając matę na drugą stronę :) Z czystym sumieniem
CookYourselfCiasto, które ma tysiące kalorii, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na rozpustę. Mega smaczne i łatwe do przygotowania. Bez pieczenia, a przepis jest na dużą blaszkę wspaniałego ciacha. Może się skusicie na takie słodkości. Czekam na Wasze komentarze i opinie. W zakładce Ciasta znajdziecie mnóstwo przepisów na wypieki, ciasta bez pieczenia, ciasta ucierane, kruche, babki, serniki
O kuchni z uczuciemCiasto na bogato! Tyle w nim różności. Tyle w nim smaku... Ale robi się je wbrew pozorom bardzo łatwo i raczej szybko. Dużo więcej czasu i cierpliwości wymaga proces dojrzewania. Czy jest on niezbędny? Przyznam się, że wycięliśmy sobie mały trójkącik na drugi dzień i ciasto okazało się pyszne. Smak skojarzył mi się z bajaderką (z tych nieczekoladowych). Ten rodzaj
zadanie-gotowanielodówki na minimum pół godz. Blache wyłożyć papierem do pieczenia. Migdały jeśli mamy ze skórką obieramy. Aby zrobić to łatwo i szybko migdały należy zalać wrzątkiem i odstawić na pare minut. Następnie odcedzić a skórki zejdą ekspresowo. Ciasto wyjąć z lodówki podzielić je na małe kawałki i rolować je w wałeczki tak jak na kopytka. Następnie pociąć na paski długości
Radość kipiąca uśmiechem.Kruchy orkiszowy placek z owocami - chrupiący i trochę soczysty jednocześnie. Słodki i pyszny. A robi się go łatwo i szybko więc do dzieła ! Będzie smakował, zapewniam :) Pomysł zaczerpnęłam od Agnieszki , która poczęstowała mnie podobnym, pysznym ciastem kilka dni wcześniej :) ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzarodzaju wypieków. Czekoladowe ciasto, które zrobicie bez miksera. Mikser przyda się do kremu maślanego na bezie szwajcarskiej, i do prostego musu z galaretki i śmietany kremówki. Czekoladowe ciasto jest wilgotne, mięsiste i baaardzo czekoladowe. Upiekłam trzy blaty osobno. Możecie upiec w tortownicy (20 cm średnicy) i po wystudzeniu przekroić na trzy części. Do kremu przymierzałam(...)wydaje się być idealny do ozdabiania babeczek i tortów. Jest bardzo trwały i stabilny. W lodówce wspaniale tężeje i dzięki temu łatwo transportować ozdobione wypieki. Przepis na trzy blaty o średnicy 20 cm, lub jedno duże ciasto do przekrojenia. 4 jajka 200 ml mleka 170 ml oleju słonecznikowego 1 szklanka cukru do wypieków 1 łyżeczka pasty waniliowej, lub opakowanie
Piekarz-Kucharz-GarkotłukKsiążka jest wydana w formie sporego albumu - gruba kolorowa okładka, sztywne kartki i przede wszystkim piękne zdjęcia. Przeglądając tę książkę łatwo zrozumieć, co znaczy powiedzonko, że je się oczami :) Zdjęcia są naprawdę śliczne :) Z całego zbioru najróżniejszych ciast wybrałam wspomniane ciasto rozetkowe, bo wydawało się proste i szybkie. Nie zawiodłam się, było nieskomplikowanie i smacznie, więc przepis (który nieco zmodyfikowałam
Codzienna kuchnia niecodziennaplacki na bok i pozwól im wystygnąć - po chwili powinny uzyskać bardziej elastyczną, łatwą do zwijania formę. 4. Posmaruj każdy z nich dojrzałym awokado (może być też hummus czy dobrej jakości ketchup), posyp przyprawami, dodaj wybrane dodatki i zawijaj jak naleśnika. WAŻNE WSKAZÓWKI jeśli ciasto rozpada się na patelni, dosyp odrobinę maki ziemniaczanej do smażenia placków świetnie nadaje
Powiedz dietom niezagościł u mnie jogurtowiec z rabarbarem z pyszną migdałową kruszonką.Ciasto jest wilgotne ale też i bardzo lekkie.Rabarbar nadaje kwaskowatego smaku.Oczywiście ciasto można zrobić z dowolnym owocami i bardzo zachęcam do wypróbowania.Bardzo łatwo się je robi. Składniki: 250 ml jogurtu naturalnego 160 ml oleju 4 szt jajka 1 łyżeczka esencji waniliowej 2,5 szk mąki pszennej(...)przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia dodać cukier.Do płynnych składników dodawać stopniowo suche składniki i mieszać.W zależności od gęstości jogurtu jeśli masa jest rzadka dodać mąki do uzyskania ciasta o konsystencji gęstej śmietany.Ciasto wylać na tortownicę o średnicy 28 cm wyłożoną papierem do pieczenia.Rozłożyć pokrojony rabarbar. Kruszonka:zimne masło zagnieść z cukrem i zmielonymi migdałami.Rozkruszyć
Ala piecze i gotujedekoracji tortów czy fantastyczne nowe ceramiczne formy do ciast. Ktoś może zapytać, po co wydajesz na to pieniądze skoro nie pieczesz. No właśnie do tego zmierzam. Wracam! Ale nie tak na niby. Wracam z nową dawką, mam nadzieję, ciekawych przepisów, które pozostają oczywiście w klimacie prostych ale smacznych łatwych deserów i uwaga fajnych wytrawnych dań - jak to dzisiejsze. Moja Kochana(...)kruszonkę, pamiętając aby zgarniać wszystko do środka, tworząc mały kopiec. Jeżeli składniki nie chcą się zbyt łatwo połączyć dodaj łyżeczkę wody i szybko zagnieć. Jeżeli korzystasz z robota kuchennego wrzuć wszystko do jednej misy i włącz średnie obroty. Gotowe ciasto rozwałkuj na około 4-5 mm i przełóż do formy na tartę o średnicy 24 cm, zagnieć boki
Słodkie Przyjemnościświeżymi owocami. Mniam <3 Ciasto upiekła moja Mamusia podczas mojej weekendowej wizyty :) Zapraszam do pieczenia! Składniki na tortownicę ok. 24 cm : 1 tabliczka gorzkiej czekolady 100 g masła 100 g cukru 50 g mąki 3 jajka, żółtka oddzielone od białek Do podania: lody waniliowe maliny lub truskawki CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy
My Culinary Artmielicie migdały lub orzechy muszą one koniecznie być pozbawione skórki. Migdały wystarczy zalać wrzątkiem i gdy ostygną skórka bardzo łatwo z nich schodzi (zrobicie to nawet jedną ręką). Orzechy laskowe lepiej jest uprażyć, żeby pozbawić ich skórki. Smak libańskiego ciasta pomarańczowego z czekoladą jest niezwykły – podobnie jak innych libańskich potraw. Pomarańcze i migdały możecie przygotować dzień wcześniej. Składniki
Pociąg Do Kuchnismaczne :) Zamiast przecinania eklerek napełniłam je bitą śmietaną za pomocą długiej i cienkiej końcówki, choć w przypadku mojego sprzętu- nie było to łatwe ;) Składniki: Na ok 20 sztuk (choć to ile ich będzie zależy tylko od nas) Ciasto ptysiowe: 200g mąki 250ml wody szczypta soli 100g masła 5 jajek Bita śmietana: 1/2l śmietany słodkiej 30% (u mnie łaciata) 5 łyżek
Kuchnia w czekoladzie