Składniki: 2 porcje polędwicy z dorsza 100 g kaszy kuskus kawałek cukinii garść pomidorków koktajlowych 2 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanego koperku sól, pieprz Przygotowanie: Rybę posypać solą i pieprzem, … Czytaj dalej Dorsz z warzywami
czarrna od kuchnikurczaaka inaczej niż tradycyjnie. Tym razem postanowiłam zrobić kotleciki z piekarnika z serem cheedar oraz z brązowymi pieczarkami. Podałam je z ogórkami z fetą oraz kaszą kuskus. Taka propozycja obiadowa na pewno przypadnie do gustu nie jednej osobie. Smacznego :) Zapraszam również do odwiedzenia i polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ będzie mi bardzo miło
Gotowanie Patkiczarnuszką Sałatka Cezar z kurczakiem Sałatka jajeczna Sałatka z kaszy bulgur z marchewką i pomarańczowym dressingiem Sałatka z kaszy jęczmiennej z rukolą, pomidorkami i mozzarellą Sałatka z kaszy kuskus z kukurydzą, fetą i oliwkami Sałatka z kaszą pęczak Sałatka z mozzarella i bazyliowym pesto Sałatka z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi Sałatka z zielonymi szparagami, z szynką szwarcwaldzką, mozzarellą i parmezanem
Moja smaczna kuchniasosem pomidorowym lub jogurtowym, posypane serem i zapieczone, pycha! Ugotowaną kaszę można połączyć z jajkami i warzywami i stworzyc pożywne śniadanie, możecie zainspirować się moją jajecznicą z kaszą kuskus , każda inna kasza sprawdzi się równie dobrze Kaszę jaglaną możemy wykorzystać w pasztetach warzywnych, na przykład takim z kaszy, ciecierzycy i warzyw . To zarazem dobra opcja na zużycie resztek warzyw
HealthyCreationspomidorów i kaszy bulgur z dodatkiem cebuli, czosnku, ogórka i czerwonej papryki. Smak i aromat sałatki tabbouleh wzbogacony jest miętą, cytryną i natką pietruszki. Zamiast kaszy bulgur można użyć kuskusu. Kaszotto , czyli kasza przygotowana tak jak powstaje ryż na risotto. Najlepiej smakuje z pomidorami lub grzybami, na przykład suszonymi. Pęczak z warzywami na ciepło, to moje ulubione danie
Fleksitarianizm.plwymieszaj i gotuj 20 minut. Wsyp soczewice, dopraw do smaku (sól, pieprz i ewentualnie odrobina cukru, jeśli pomidory sa bardzo kwaśne). Gotuj kolejne 20 minut. Gotowe. Podawaj z ryżem, kuskus, lub ziemniakami pureé. Ewentualny nadmiar można zamrozić
Lejdi of the houseskusić jest sałatka z bakłażana. Można zajadać się nią samą bądź zaserwować ją jako dodatek do mięs czy kasz. Sałatka fajnie komponuje się z mięsem z grilla a także kuskusem. Ale to jak Wy ją podacie zależy oczywiście tylko od Was Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam także
mecookssmaku sola, pieprzem i odrobina cukru (często puszkkowane pomidory sa bardzo kwaśne), dorzuć ciecierzycę i gotuj kolejnych 15 minut. Na końcu wmieszaj masło orzechowe. Podawaj z ryżem, lub kuskus
Lejdi of the housesię w roli panierki, zarówno w wersji zmielonej, jak i całych ziarenek. SKŁADNIKI: - 300 g mielonego mięsa wołowego - 300 g mielonego mięsa wieprzowego - 200 g ugotowanej kaszy jaglanej lub kuskus - 2 jajka - łyżka przyprawy do szaszłyków - 1/2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego - sól, piperz - 3 (lub więcej) łyżki wody panierka: siemię lniane W/w składniki umieść w misce i zacznij wyrabiać
SMYKWKUCHNIŚwietna alternatywa dla mięsnych kotletów. Składniki na około 10-12 kotletów: 1/2 szkl kaszy kuskus 1 szkl wrzącej wody lub bulionu 3-4 garście mieszanki warzyw mrożonych (brokuły, kalafior, marchewka, fasolka zielona,por ) 1 jajko ewent. 1/4 startej cebuli (jeśli w mieszance był por to cebulę możemy pominąć) szczypta ostrej papryki sól, pieprz do smaku ewent. 2-3 łyżki
Gotowanie...to proste !Ikea to te pokochacie miłością absolutną. Składają się z 3 głównych składników. Odkąd wymyśliłam na ten genialnie prosty przepis robię jego różne warianty, a to kaszę jaglaną zamieniłam na kuskus (no dobra, przyznaję nagotowałam za dużo i musiałam coś z nią zrobić), a to zamiast brokuła użyłam marchewki, a to pół na pół brokuł z marchwią i pietruszką. Najważniejsze
greenscarfZauważyliście z pewnością, że na blogu mam bardzo mało przepisów z użyciem wszelkiego rodzaju kasz. Od jęczmiennej, gryczanej i jaglanej zaczynając, a na kuskusie kończąc. Kiedy zobaczyłam konkurs Hortexa, wiedziałam że pierwsze co zrobię, to coś na słodko. O ile sama tarta szpinakowa wpadła mi do głowy dość szybko, tak nad kremem siedziałam ciut dłużej. Chciałam właśnie, żeby było zdrowo
Kuchnia w czekoladziesmaku, dodajemy suszone oregano. Po 2 minutach gasimy płomień. Podajemy posypane czarnuszką oraz startym grana padano. Smakuje dobrze także na zimno, w formie sałatki. Zamiast kaszy gryczanej można wybrać kuskus lub np. bulgur
Moja smaczna kuchniailości oleju. Do fasoli dodać podsmażone warzywa, jajka, bułkę tartą oraz przyprawy. Ulepić kotleciki, obtoczyć je w bułce tartej i usmażyć na złoto z każdej strony. Podawać np. z kuskusem, chrupiąca surówką lub sosem pieczarkowym
Simply Foodsmaku. Cebule obrać z łupinek, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę lub olej, wrzucić cebulę i smażyć do czasu aż się zeszkli. Następnie dorzucić kurczaka, podsmażyć. Ostudzić. Kaszę kuskus przygotować wedle opisu na opakowaniu, dodając do wody nieco przyprawy curry. Brokuł podzielić na mniejsze różyczki i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie
Kulinarne Przeboje