ilości ugotowanej kaszy, a nie wyrzucam jedzenia, postanowiłam resztkę kaszy zagospodarować w jakimś smacznym daniu. Powiem Wam szczerze, że sama byłam zaskoczona efektem. Polska kasza perłowa zastapiła kuskus w daniu wzorowanym na słynnej arabskiej sałatce tabule . Umieszczona w pomidorkach wyglądała bardzo smakowicie. Perła w pomidorku 3/4 szklanki ugotowanej kaszy perłowej 6 pomidorów 1 zielony ogórek 1/4 szklanki oliwy
Gotuj Sam!oryginale tę sałatkę przygotowuje się z kaszy kuskus. Moja wersja jest zdrowsza, bo z kaszy jaglanej, dużo bardziej wartościowej i odżywczej, po prostu „królowej kasz”. Jest lekka i orzeźwiająca, pachnąca mietą. Idealna na upały lub jako dodatek do dań na grillu. Do tej sałatki można również dodać drobno pokrojoną
To co kochamkomosą ryżową, ale charakterystyczny składnik sałatki czyli duża ilość natki pietruszki i liści mięty pozostaje bez zmian. Można również przyrządzić ją na bazie kaszy kuskus lub jaglanej, jak moja poprzednia Sałatka z kaszy jaglanej po arabsku. Sałatka jest orzeźwiająca, idealna na kolację letnią porą. Składniki: • 3/4 szklanki komosy ryżowej czerwonej • 2 średnie ogórki zielone
To co kochamdole. Ja będzie na dole jest ryzyko, że sos wycieknie Polędwica po 30 minutach wygląda tak... Mięso pieczemy ok. 1,5 godziny Podajemy z ziemniakami, kaszą jaglaną, kuskus lub gryczaną Mniam, mniam :) Smacznego! :) W myśl akcji
Szczęśliwa kuchniawbijać na patyczki do szaszłyków w poprzek, ponieważ w przeciwnym razie będą spadać) Szaszłyki smażymy ok. 10 minut z każdej strony Podajemy z ulubioną sałatką. Ja zrobiłam sałatkę z kuskusem. Smacznego
Szczęśliwa kuchniaInsalatissime Rio Mare (każda po 160 g) - ja wykorzystałam: Messicana e Tonno (tuńczyk z czerwoną fasolą, kukurydzą, marchewką i papryką) oraz Cous Cous e Tonno (tuńczyk z kaszą kuskus, ciecierzyca, marchewką, groszkiem i pomidorkami koktajlowymi) Mąkę przesiać do miski, dodać sól i masło. Rozetrzeć wszystko razem do połączenia. Można użyć do tego celu widelca, całkiem sprawnie to idzie
Codzienna kuchnia niecodziennaUwielbiamy wszelkie kasze. Od kaszy bulgur, przez gryczaną, po kuskus. Gdybym to ja miała wskazać swoją ulubioną, to byłaby to kasza jęczmienna. Oto przepis na szybki i pyszny dodatek do potraw właśnie z tą kaszą. Z podanych składników otrzymamy cztery solidne porcje. Kasza jęczmienna na żółto [PRZEPIS]– ZOBACZ JAK JĄ ZROBIĆ: SKŁADNIKI, PRZEPIS, ZDJĘCIA Kasza jęczmienna na żółto
Jakugotujesz.pldostania, a obecnie do kupienia nawet w Lidlu. Jeżeli lubicie tego typu sałatki, być może spodoba się Wam również tabbouleh ze szczawiem i wiosennymi ziołami oraz cytrusowa sałatka z kuskusem na letnie upały . Jesienne tabbouleh z dynią i jarmużem Składniki / na 2-4 porcje: 1/2 szklanki (ok. 100 g) kaszy jaglanej - lub innej ulubionej kaszy olej lub oliwa sól
Chilli Czosnek i Oliwaminut kukurydzę , cukinię i kiełki bambusa po upływie kolejnych 3 minut. Warzywa muszą być chrupiące tj.al-dente Warzywa często mieszamy . To wszystko. Danie super smakuje w połączeniu z kaszą kuskus / ryżem . Wyłożone danie skrapiamy naszym syropem bezpośrednio na talerzu . Smacznego
Viola cooks with passionfilet, brzeg spinamy wykałaczką . Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy wolno aby się mięs zrumieniło z każdej strony. Podajemy z tym co tam kto lubi, świetnie komponuje się z kuskusem lub zwyczajnie jak na załączonym obrazku z surówką z marchewki. Kapusta i prażone orzechy oraz przyprawy to takie proste, a tworzą taki znakomity bukiet. A do tego
Dieta moja pasjasię delikatnie prużyć. Dodać śmietanę i sok z brzoskwiń. Wymieszać. Pokroić brzoskwinie w kostkę i dodać pod sam koniec gotowania (żeby się nie rozgotowały). Podawać z ryżem, kaszą jaglaną, kuskusem lub chlebem. Ja do naszej wersji dorzuciłam kaszę jaglaną i gotowałam z sosem
Szybko Tanio Smaczniejadał lepsze rybne zupki wiele razy. Na danie drugie poprosiliśmy o polędwiczki wieprzowe podane z kurkami i interesującymi marchewkowymi kopytkami oraz polędwicę z dorsza serwowaną z kaszą kuskus na sposób portugalski. Bardzo smaczne. Jeśli do tego dodamy miłą obsługę i dobre tempo podawania zamówionego jedzenia ocena wyjdzie bardzo wysoka. Mam nadzieję, że MAPA nie tylko utrzyma obecny poziom
Smaki Ewypestkami granatu Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Pieczone kasztany Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pieczone warzywa z czarnuszką i czosnkiem Pikantna wieprzowina w pomidorach Pizza z boczkiem Pizza z papryką i czarnymi oliwkami Placki ziemniaczane
Moja smaczna kuchniadoprawiamy solą i pieprzem, dodajemy łyżeczkę masła i zalewamy wrzącą wodą, ciut powyżej powierzchni kaszy i zostawiamy pod przykryciem na ok. 10 minut aby kasza wchłonęła wodę (podobnie przygotowujemy kuskus). Grubą kaszę bulgur trzeba ugotować według przepisu na opakowaniu. Następnie dodajemy 1 łyżkę domowej pasty paprykowej i dokładnie mieszamy kaszę widelcem, aż ziarna zrobią się pomarańczowe, następnie dodajemy trochę posiekanej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMłode ziemniaczki w mundurkach zapiekane z cukinią i pomidorem Młode ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni Pieczarkowa z kuskusem Pieczarkowa z makaronem i majerankiem Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem
Moja smaczna kuchnia