szybkie danie na bazie popularnych w tym okresie warzyw: jest cukinia, papryka i kukurydza, dużo suszonych ziół i moja ukochana czarnuszka. Obiad gotowy w niecały kwadrans. Do tego podam kuskus i gotowe. Danie to można spokojnie zamrozić, a na drugi dzień jest jeszcze lepsze! Kukurydzę można dodać świeżą lub z puszki. Jest słodka, chrupiąca i dobrze smakuje w duecie
Moja smaczna kuchniaciepłe dni takie delikatne obiady są jak znalazł. Dodają energii i odżywiają znakomicie nasze komórki nerwowe. Polecam zajadanie bakłażanów, tym razem nadzianych po brzegi. Jadacie bakłażany? lubicie? Bakłażany faszerowane kuskusem i serkiem ziołowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemojego życia udalo mi się dowiedzieć. Od poczatku wykluczyłam pieczywo, każde! Na rzecz tego chrupkiego. Pozbylam sie ryżu, makaronu- te zastępuje najczęściej kuskusem, kaszą pęczak. Zaczęłam kombinować z używaniem soczewic, ciecierzycy. Nigdy nie sądziłam, że pomidorowa z soczewicą jest na prawde dobra! Ale przepis później
Mamuśka wraca do formyNastępnie wlewamy sos i pokrywamy nim całość, wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 30min, w połowie czasu przykrywamy folią aluminiową. Podajemy z kaszą, u mnie kuskus
Mamuśka wraca do formysuszona ( spora ilość) Papryka słodka suszona Pieprz cayenne (dla tych co lubią ostre potrawy) Sól Kasza bulgur. Można ją zastąpić kaszą jaglaną, kuskusem- na pewno nie makaronem! Chyba, że podajemy obiad mężowi :) Mięso wrzucamy do garnka, cebulę siekamy bardzo drobno - lub wrzucamy do blendera razem
Mamuśka wraca do formycukinią i kalafiorem z dodatkiem czosnku, cebuli i bazylii Kurczak z cukinią i zieloną papryką w pomidorach Kotlety z cukinii Kremowa zupa z pieczonej dyni z cukiniową gremolatą Kuskus z cukinią, ciecierzycą i bakłażanem Makaron z cukinią i brokułami Makaron soba z brokułami i cukinią Makaron z kurczakiem, cukinią i oliwkami Mini penne rigate z chrupiącą cukinią i czerwoną fasolą
Moja smaczna kuchniaRozejrzałam się po lodówce i tak z łapanki powstało danie, które zachwyciło moje Miśki, a była do tego tak leniwa, że nie chciało mi się gotować ryżu, więc zalałam kuskus wrzątkiem i v’oila. Bardzo często, gdy gotuję ot tak sobie powstaje genialne danie, bo niby pomidory i bakłażany to klasyka, ale dodajcie do tego słodkich moreli i śliwek
greenscarftylko czarne lub zielone z pestkami. Bardzo letnia, orzeźwiająca sałatka na najbliższe dni, które zapowiadają się upalnie. Taką sałatkę można jeść solo lub jako dodatek do np. kaszy kuskus. Polecam komponowanie kolorowych sałatek, bo takie smakują najlepiej, jemy przecież oczami! Sałatkę skropiłam płynnym złotem czyli olejem rzepakowym, który tutaj bardzo pasuje i dobrze komponuje się ze składnikami! Sałatka
Moja smaczna kuchniaOstatnio moim ulubionym wiosenno/letnim obiadem są grillowane/pieczone warzywa z mięsem z udek kurczaka, do tego koniecznie kasza kuskus i sos tzatziki! Od razu kojarzą mi się greckie wakacje <3 Czytaj więcej
Ana Mari's worldolej kokosowy, włożyć schłodzonego kurczaka, chili i czosnek. Obsmażyć do wyparowania wody, ciągle mieszając. Następnie dodać mleczko kokosowe, zmniejszyć ogień i wszystko razem chwilę dusić. Podawać z ryżem, kuskusem lub kaszą jaką lubicie
Apetyczna babeczkamarchewką i sałatą Koktajl marchwiowo - bananowy z zieloną sałatą Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Sałatka z pomidorków ze szczypiorkiem Surówka z kiszonej kapusty ze szczypiorkiem Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Frittata z pomidorami i ziołami Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach Młode ziemniaczki w mundurkach zapiekane z cukinią i pomidorem Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą
Moja smaczna kuchniadodać 2-3 łyżki wody. Następnie dodać ciecierzycę i poddusić potrawę kilka minut do połączenia smaków. Doprawić do smaku solą. Podanie zależy od możliwości i preferencji - doskonale smakuje z kuskusem. Bezglutenowcy mogą podawać z ryżem brązowym lub basmati. Ryż parboiled jakoś mi do tego nie pasuje, wydaje się za bardzo mdły... Dobrze jest posypać posiekaną natką pietruszki lub kolendry. Smacznego
Ze smakiem bez glutenuzimnej wody i rozmieszać w niej 1/2 łyżki mąki kukurydzianej. Wlać mąkę do gotującego się gulaszu i szybko wymieszać. Pogotować chwilę nie dopuszczając do przypalenia. Podawać z dowolną kaszą (kuskus, jaglana) lub ryżem. Smacznego
Ze smakiem bez glutenuKolejny przepis na sos do kurczaka, bardzo prosty i bardzo dobry. Znów podany z kaszą kuskus, a bo tak jakoś łatwiej i szybciej. Zapraszam również na moje inne przepisy na kurczaka: Kurczak w białym winie Kurczak w sosie miodowo musztardowym Makaron cannelloni z kurczakiem Makaron cannelloni z kurczakiem barbecue Składniki: 500 g piersi z kurczaka 200 ml słodkiej
Delusional Trinefood jako wegańska alternatywa kebabu w picie. Nasz Falafel był przygotowywany przy nas. Składał się oczywiście z bobu. Pyszny. Do tego wybraliśmy zestaw z cebulą czerwoną, sałatką z kuskusu i granatu oraz pomidorów. Całość dopełnił pyszny sos z mango. Cena 5 f . Warta tych smakowych doznań
Gotowanie Patki