kuskus - 2332 przepisów (strona:86/156)

Wołowina z papryką i pomarańczą 102

Jeśli lubicie potrawy z wołowiny w stylu orientalnym, to polecam wypróbować ten prosty przepis. Mięso wychodzi bardzo smaczne i dość delikatne. Taka wołowina najlepiej smakuje z ryżem lub kaszą kuskus. Polecam Składniki: – 500g wołowiny dobrej jakości – 1 cebula – 1 papryka czerwona – 2 pomarańcze – skórka otarta z 1 pomarańczy – 1 pęczek szczypiorku – 1 łyżeczka

Smaki Armine
Tagine z kurczakiem i oliwkami / Chicken and Olives Tagine 107

mięsa (oprócz wieprzowiny) i ulubione jarzyny. Ja tym razem postawiłam na kurczaka, oliwki i słodkie ziemniaki, które dobrze komponują się z mieszanką wspaniałych arabskich przypraw. Danie dobrze smakuje z kuskusem, ryżem, kaszą i ziemniakami. Smacznego:) 500 g piersi kurczaka, garść oliwek, duży słodki ziemniak, 2 cebule, 2 duże ząbki czosnku, gałązka selera naciowego (opcjonalnie), 2 łyżeczki miodu (lub do smaku

Lekcje w kuchni
Kasza z brokułami, sezamem i sosem chrzanowym 99

zielone warzywo i nadający potrawie charakteru sos chrzanowy. Do tego chrupiący sezam i mamy gotową pyszną, pełnowartościową i pożywną kolację :) 160 g mieszanki kasz S onko Fit Lunch z kuskusem, kaszą orkiszową, jęczmienną oraz fasolą borlotti 250 g brokuła łyżka sezamu 140 g jogurtu naturalnego łyżka chrzanu łyżka soku z cytryny sól, pieprz Brokuły kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy

Mienta blog
Co z mielonego zamiast kotletów? 110

zamiast mielonego? Jeśli zadajecie sobie to pytanie, stojąc nad mieloną wołowiną, to przychodzimy z pomocą i pachnącym przyprawami kebabem rodem z Libanu. Do tego genialna sałatka zrobiona z kuskusu z pieczonego kalafiora i niecodzienny obiad gotowy! Czas : 60 minut Poziom trudności : łatwe Liczba porcji : 2 Najszybszy chińczyk pod słońcem Najprostszy “chińczyk” pod słońcem. Błyskawiczny kurczak po chińsku to napawdę ekspresowe

Niedzielny kucharz
Potrawka z królika 109

gorącego sosu, chwilkę pogotować, aby sos nieco zgęstniał i ponownie włożyć kawałki mięsa. Potrawkę z królika podawać z ugotowanym na sypko ryżem, ziemniakami z wody lub kaszą (jaglaną, bulgur, kuskus). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Potrawka z królika pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Zapasy żywności – po co? jak? czy warto? 117

kiedy nie mamy czasu ani możliwości gotować – wybierajmy je jednak mądrze – niech będą to takie rzeczy, które się łatwo nie psują i nie niszczą nam zdrowia np kuskus. Niezwykle ważne jest przechowywanie zapasów w odpowiedni sposób – z dala od światła, wilgoci, w odpowiedniej temperaturze i odpowiednich pojemnikach: nie chcemy by produkty nam spleśniały czy pożarły je mole

Dorota Smakuje
Bataty faszerowane soczewicą, pomidorami, jarmużem i fetą 127

minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Smoothie z batatów, soku pomarańczowego i imbiru → Awokado zapiekane z jajkiem, suszonymi pomidorami i parmezanem → Bakłażany faszerowane kaszą kuskus, pomidorami i fetą → Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką → Cukinia faszerowana mielonym mięsem, czarnymi oliwkami i serem lazur

Oryginalny smak
Pieczona dynia z jarmużem i fetą 107

spędzać zbyt dużo czasu przy przysłowiowych garach. No a poza tym pieczone warzywa są przepyszne. Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie też inne przepisy na pieczone warzywa: Pieczone bakłażany z kuskusem i pomidorami    Pieczone szparagi z cytryną i parmezanem Pieczony bakłażan Faszerowane pieczarki na grilla Pieczony kalafior z przyprawami Pieczone warzywa według Yotam Ottolenhgi Pieczona pietruszka z miodem

Kulinarne przygody Gatity
Mielone kotleciki wołowe ze smażonym jarmużem i oliwkami 99

mięsa formujemy 4 kotleciki. Uformowane kotleciki smażymy na patelni na oliwie z oliwek. Na tej samej patelni obok kotlecików podsmażamy jarmuż z oliwkami. Gotowe kotleciki podajemy z kuskusem i jarmużem z oliwkami. Kaszy na jedna porcję potrzebujemy około 1/2 szklanki (sucha

Moja smaczna kuchnia
Domowa pasta Harrisa 76

kuchni tunezyjskiej i innych krajów Maghrebu. Harissa sprzedawana jest przeważnie w tubkach i puszkach (pasta), ale też w młynkach i torebkach (postać sucha). Używana jest głównie jako dodatek do kuskusu, makaronów, kanapek

Wymiar Zdrowia
Domowa pasta Harrisa 79

kuchni tunezyjskiej i innych krajów Maghrebu. Harissa sprzedawana jest przeważnie w tubkach i puszkach (pasta), ale też w młynkach i torebkach (postać sucha). Używana jest głównie jako dodatek do kuskusu, makaronów, kanapek

Wymiar Zdrowia

Proponowane wyszukiwania