kurczak z warzywami - 9853 przepisów (strona:510/657)

Surówka Colesław z młodej kapusty 187

jest soczysta i krucha. Używając świeżej kapusty nie trzeba dodawać zbyt dużo soli aby zmiękczyć kapustę. Surówka ta idealnie sprawdza się podana do każdego rodzaju mięsa. Pasuje zarówno do kurczaka jak i mięsa wołowego czy wieprzowego. Dobrze łączy się także z mięsem ryb. Sama bardzo często dodaję ją też często jako dodatek do burgerów. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego(...)małą kostkę. Jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do kapusty dodać tarte jabłko, marchew oraz drobno krojoną cebulę. W kubku połączyć majonez, śmietanę, cukier oraz pieprz. Sosem zalać warzywa w misce. Dokładnie całość wymieszać. Surówka Colesław z młodej kapusty O czym warto pamiętać przygotowując surówkę z młodej kapusty. Jeśli nie mamy jabłka możemy użyć octu jabłkowego. Jedna do dwóch

mecooks
"Fałszywy ryż" z kalafiora 248

wegański, wegeteriański "ryż" paleo. Dzięki krótkiemu gotowaniu kalafior jest jędrny, bardzo chrupiący i pełen dobroci. Ze względu na zawartość składników mineralnych i witamin to bardzo cenne dla naszego zdrowia warzywo. Chroni przed rakiem i odmładza. Jako świetne źródło błonnika powoduje uczucie sytości, przy tym  niskokaloryczne - zatem porządane we wszystkich dietach odchudzających. Wyjątkowo korzystny dla osób z chorobami wątroby oraz(...)wody, lekko posolić. Dodać rozdrobniony kalafior i gotować przykryty 10 minut, na średnim ogniu. Gotowy zamieszać i pozostawić kilka minut bez przykrycia by odparował. Podałam z nadziewanym filetem z kurczaka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zimne nóżki, czyli galaretka z nóżek. 172

stara, rodzinna tradycja nakazuje na Święta musi być galareta, ale nie taka delikatna z kurczaka, tylko poczciwa, staropolska galareta wieprzowo-wołowa. Jest trochę pracochłonna i wcale nie tania, ale Święta są raz w roku, więc można zaszaleć :-) Ja ugotowałam ją wczoraj, rozlałam do dużych słojów, a gdy przestygła schowałam w lodówce, niech czeka :-) Mąż ją dzisiaj próbował i zjadł prawie(...)wieprzowinę czyścimy, zalewamy zimną wodą, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, ziarenka pieprzu, łyżkę soli, stawiamy na małym ogniu i gotujemy około 3 godziny. Po tym czasie dodajemy obrane i warzywa, pokrojony czosnek, przyprawiamy solą, pieprzem i gotujemy jeszcze 1 godzinę. Po tym czasie próbujemy i ewentualnie doprawiamy (pamiętajmy o tym, że galareta musi być lekko przesolona, bo mięso wchłonie jeszcze

Rozpustne gotowanie
Pieczone roladki z indyka ze szparagami (Involtini di tacchino con asparagi al forno) 203

SKŁADNIKI 4 filety z piersi indyka 500 g zielonych szparagów 500 g pomidorków  100 g wędzonej szynki oliwa z oliwek s ó l, pieprz **** INGREDIENTI

La grande e la piccola cuoca
Bursztynowe pióra w dyni z orientalną nutą 189

Jaki makaron lubicie najbardziej? Mnie trudno by wybrać najlepszy. Spaghetti - to nr jeden, za nim wstążki, świderki i piórka. Konkretny makaron na konkretne danie obiadowe. Zastanawiałam

Gotuj Sam!
warzywa z drobiem z patelni grillowej... 215

Składniki: udka kurczaka bez kości i skóry 6 porcji, przyprawa do karkówki grill Prymat 1 łyżka, pieprz kolorowy młynek Prymat 1/2 łyżeczki, sól czosnkowa Prymat 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy 6 łyżek, cebula 6 sztuk, olej rzepakowy 4 łyżki, przyprawa do karkówki grill Prymat 1 łyżka, papryka zielona 2 sztuki, pieczarki 50 dag mniejsze, przyprawa do karkówki grill Prymat 1 łyżka(...)grillujemy cebule z paprykami z 8 minut co jakiś przemieszać, przełożyć na talerz. Na tłuszczu po cebuli wsypać pieczarki i grillować z 8 minut, co jakiś czas przemieszać - dużo warzyw, mięska tyle co do smaku, takie jedzonko grillowane bardzo lubimy, do tego dobre przyprawy i smakuje świetnie wszystko.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka Leśna polana 733

ciasno pieczarki, nóżkami do góry. Następnie posypać posiekanym koperkiem i szczypiorkiem.  Na to wyłożyć marchewkę. Rozsmarować warstwę majonezu, lekko dogniatając warstwy. Posypać solą i pieprzem.  Następnie wyłożyć kurczaka, kukurydzę oraz ogórki. Ponownie posmarować majonezem oraz doprawić odrobiną soli i pieprzu.  Wysypać drobno posiekane jajka i starty ser, lekko osolić, posmarować majonezem.  Na koniec wyłożyć ziemniaki, doprawić(...)nareszcie wiadomo co zrobić z łupinami po orzeszkach, 7. obieraczka do szypułek truskawek , 8. zabawny zaparzacz do herbaty , 9. niezastąpiona w każdej kuchni zgrzewarka do woreczków , 10. temperówka do warzyw , 11. podkładka talerz do dziecięcych posiłków, 12. a gdy masz dość brudnych lepiących rąk podczas zagniatania ciasta może przyda Ci się taki silikonowy worek

Cukiernia Pychotki
Szpinak mit czy hit? 267

Szpinak od dawien dawna kojarzony jest z zieloną „papą” podawaną na szkolnej stołówce. Warto się jedna zagłębić w jego właściwości i może zmienić nastawienie do tego zielonego warzywa. Dobrze przygotowany szpinak jest bardzo dobry i prawidłowo zbilansowana dieta powinna być oparta na nim. Właściwości zdrowotne szpinaku Zawiera on w sobie szereg niezbędnych wartości takich jak np.: wapń, który odpowiedzialny jest(...)ricottą, naleśniki ze szpinakiem , pieczarkami zapiekane pod pierzynką żółtego sera. Szpinak także dla mięsożerców Dla mięsożerców również można znaleźć coś odpowiedniego. Tutaj polecam makaron tragatele ze szpinakiem, piersią z kurczaka i suszonymi pomidorami na bazie jogurtu naturalnego, czosnku, soli i pieprzu. Tworząc dania ze szpinaku musimy pamiętać by korzystać ze składników, które mają charakterystyczny i dominujący smak i zapach. Możemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Azjatycki bulion z wolnowaru 201

nadzieję, że nasze kulinarne propozycje przypadną Wam do gustu, a azjatycki bulion z podanego niżej przepisu wejdzie na stałe do Waszego menu. Składniki 2 -3 duże udka z kurczaka i 1 porcja rosołowa lub 5-6 skrzydełek (można zastąpić około 1 kg wołowiny z kością lub pręgi wołowej) 2-3 duże marchewki 2 średniej wielkości cebule 1 mały por (opcjonalnie(...)innych potraw. Przygotowanie Cebule (obrane lub w łupince) opal nad płomieniem lub przekrój na pół i mocno przypal na suchej patelni. Papryczki chili rozkrój i usuń pestki, pozostałe warzywa obierz i ułóż na dnie wolnowaru. Dodaj przyprawy (goździki, cynamon i anyż można najpierw podgrzać przez 2 minuty na suchej patelni, aby wydobyć więcej aromatu), obrany i przekrojony

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Rosół z kaczki 137

okazji dzielenia jej na części. Udka i piersi zostały upieczone, zaś z korpusy, skrzydełek i szyi zrobiliśmy aromatyczny rosół. Jest on bardziej tłusty od tego gotowanego na kurze czy kurczaku, ale warto poznać jego wyrazisty, głęboki smak. Jak to zwykle u nas bywa, część rosołu z kaczki została zamrożona – będzie doskonałą bazą do innych zup. Składniki rosół z kaczki(...)szumowin należy po tym czasie mięso ostrożnie wyjąć i opłukać pod zimną wodą. Wodę z garnka wylać, a garnek umyć. Do garna włożyć z powrotem mięso z kaczki, dodać warzywa oraz przyprawy, zalać odpowiednią ilością zimnej wody. Rosół gotować przez 2 godziny pod lekko uchyloną pokrywką i na małym ogniu – powinien jedynie bulgotać. Przed podaniem rosół z kaczki można

niecodziennikpary
Sałatka z pora i pieczarek z jajkiem 204

równie dobre będą te konserwowe. U mnie w roli dodatków wystąpiły ogórki kiszone, resztka kukurydzy konserwowej, groszek, jajka i ser żółty. Świetnie też nadałby się smażony filet z kurczaka. Co prawda u mnie do sałatki trafiło po połowie puszki kukurydzy u groszku, ale dajcie ile macie. Mniej lub więcej. Sałatka z pora z pieczarkami na pewno na stałe zawita(...)Odcedzamy. Jajka siekamy. Ser żółty i ogórki kroimy w kostkę. Dodajemy groszek, kukurydzę i posiekany koperek. Sos Majonez, jogurt mieszamy. Dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku, sól i pieprz do smaku. Warzywa mieszamy z sosem Artykuł Sałatka z pora i pieczarek z jajkiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Zupa pomidorowa z podsmażanym koncentratem 216

Składniki: 1 porcja rosołowa z kurczaka; 2,5 l zimnej wody; Biała część pora; 1/4 średniego selera; 1 średnia pietruszka; 3 średnie marchewki; Pęczek natki pietruszki; 200 g koncentratu pomidorowego; 200 ml słodkiej śmietanki 30 lub 36 % (tzw. kremówki); 2 łyżki mąki pszennej; 2 łyżki masła; Sól; Pieprz.  Dodatkowo: Makaron (u mnie nitki cięte, Lubella); Drobno posiekana natka pietruszki(...)zimną wodą (2,5 litra) i gotować na bardzo małym ogniu (rosół ma jedynie pyrkać) przez około 3 godziny. Po tym czasie rosół przecedzić przez sito (marchewki pozostawić, pozostałe warzywa i porcję rosołową albo wykorzystać do innych potraw albo wyrzucić). W osobnym granku rozpuścić masło. Do rozpuszczonego masła wrzucić koncentrat pomidorowy i podsmażać, na małym ogniu, przez około 5 minut

Gospodyni Miejska
Witam robaczki moje drogie . 331

tluszczyku. Mam nadzieje, ze sprobujecie taki obiad zrobic, któregoś dnia w Waszych domach. A, wiec  robaczki nie zanudzam, tylko podaje przepis i do dziela kucharze !!! SKLADNIKI: -2 piersi z kurczaka -oliwa z oliwek lub olej -przyprawy: ·          Tymianek suszony ·          Majeranek suszony(...)przyzadzonej piersi pasuja nie tylko ziemniaki ale i rozne kasze, czy tez ryz . Ja dzisiaj zjadlam  taka bez ziemniakow czy kaszy, ale jako dodatek  zrobilam duszone warzywa

PychaDania
Ramen – japońska zupa 367

dzisiejsza propozycja japońskiej zupy ramen. Przygotowanie jej to dla mnie za każdym razem inna wariacja dodatków. Składniki na ramen dla 4 osób: Składniki na rosół: 300 g udek z kurczaka 200 g porcji rosołowej wołowej 200g szynki wieprzowej ½ korzenia selera 2 łodygi selera naciowego 2 marchewki 10 cm pora 2 cm świeżego imbiru kilka ziaren pieprzu czarnego kilka liści laurowych(...)cukier i gotujemy 5 minut. Całość przecedzamy, kiedy ostygnie przelewamy np. do słoika. Ugotowane, ostudzone jajka zanurzamy w marynacie i zostawiamy na dobę. ROSÓŁ Mięso płuczemy w zimnej wodzie, warzywa obieramy, płuczemy i wkładamy do dużego garnka. Całość zalewamy wodą. Dodajemy sól, suche przyprawy (pieprz, ziele angielskie, liść laurowy) oraz pokrojony w paski imbir. Rosół gotujemy na małym ogniu około

Kierunekuchnia