wędzonym łososiem Jeszcze go nie jadłam Ale! "na mieście" mówią, że to bomba wśród kremów szparagowych! 5. I jeszcze jedna zupka.. Jak szparagi to warzywa jak warzywa to? Oczywiście Jadłonomia ! - i jej kuchnia roślinna. Krem szparagowy z kokosowym bekonem tak tak z bekonem..wejdźcie koniecznie zobaczyć jaki Jadłonomia przygotowała Bekon 6. Pyszna Krucha tarta(...)widzieliście już najnowszą książkę Marty? 9 . Ponownie MadamEdith, tym razem z sałatką bardzo wiosenną znajdziecie w niej cały Maj :) 10. Szybka, zdrowa i bajecznie pyszna zapiekanka z kurczakiem, zielonymi szparagami i oczywiście czosnkiem ! od Anny CzosnekWPomidorach Wszystkie zdjęcia pochodzą bezpośrednio z blogów wspomnianych wyżej autorów. Przepisów na szparagi jest cały milion,,,szukajcie a znajdziecie swoje
Wylizany RondelCIASTO: `~~~~~~ 2 szkl.mąki 1/2 szkl.gorącej wody 1/3 szkl.oliwy sól KEBAB: ~~~~~~~~~~~~ 2 piersi z kurczaka 2-3 ogórki konserwowe 1 mała kapusta pekińska 1 czerwona papryka 1 cebula 2 pomidory 2 ząbki czosnku przyprawa do kebabu majonez-kilka łyżek i keczupu(ja dałam śmietanę zamiast majonezu) oliwa z oliwek `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Zrobić ciasto-mąkę przesiać do miski,zrobić(...)sucho,ułożyć na talerzu przykryć folią aluminiową ,aby zmiękły. Kebab-mięso pokroić w paseczki,dodać wyciśnięty przez praskę czosnek,przyprawę do kebaba,Usmażyć mięsko na oliwie,Przygotować warzywa do sałatki:ogórki,paprykę,cebulę,pomidory umyć i pokroić na kawałki. wymieszać.Kapustę pekińską poszatkować i dodać do sałatki,dodać majonez i keczup(ja dodałam sos cygański dla zaostrzenia smaku)Warzywa
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkizawiera też gluten. Makaron ryżowy brązowy ma podobną wartość odżywczą jak pełnoziarnisty, al jego białko nie zawiera wszystkich niezbędnych aminokwasów (w odróżnieniu od sojowego), dlatego warto go łączyć z warzywami strączkowymi, rybami lub mięsem. SEMOLINA To mąka o bursztynowym kolorze z bardzo wartościowego ziarna pszenicy durum (zawiera najwięcej białka). W połączeniu z wodą tworzy słynną włoską pastę. Jeżeli(...)barwnikom. Takie kluski sprawdzają się zaraz po treningu, bo to szybka porcja węglowodanów. Żeby zadbać o ich optymalną proporcję do białek (4:1), przyrządź go z kawałkiem piersi z kurczaka. Sięgnij do moich przepisów z poniższych kategorii: http://claudittemisscooking.blogspot.com/search/label/Makarony?updated-max=2015-08-28T12:30:00%2B02:00&max-results=20&start=9&by-date=false http://claudittemisscooking.blogspot.com/search/label/MALMA http://claudittemisscooking.blogspot.com/2015/08/paczka-niespodzianka-od-tan-viet.html
ClauditteMissCookingminor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 1 szklanka suchego ryżu 2 pojedyncze filety z kurczaka 2 sztuki cebule 2 szklanki wody 2 łyżki koncentratu pomidorowego Mieszanka groszku, kukurydzy i marchewki w słoiczku Sól, pieprz, papryka słodka, odrobina pieprzu cayenne do smaku ulubiony ser u mnie(...)cebulą smażyć na oleju po czym przełożyć do ryżu. Gdy woda już prawie cała zostanie wchłonięta przez ryż, wodę z mieszanki warzywnej połączyć z koncentratem i wraz z warzywami dodać do ryżu z mięsem. Wymieszać i przełożyć do żaroodpornego naczynia, posypać starkowanym ulubionym serem i zapiec w piekarniku w 180stopniach do rozpuszczenia sera
W garach u GosiSkładniki: ziemniaki ugotowane 1 kg, pierś z kurczaka 1 sztuka/pojedyńcza, papryka czerwona 1 sztuka, papryka żółta 1 sztuka, cukinia 1 sztuka, cebula 1 sztuka, pomidory 2 sztuki, pieczarki 10 sztuk, olej rzepakowy 1/4 szklanki, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, ser żółty 15 dag/holenderski, ser żółty 15 dag/kozi, natka pietruszki 1/2 pęczka, ząbki czosnku 4 sztuki(...)skóry i podsmażać z 5 minut mieszając, na koniec dodac kucharka, pieprz i wymieszać do naczynia żaroodpornego wsypać wcześniej ugotowane ziemniaki w mundurkach, obrane i pokrojone w talarki, dodać warzywa z patelni i delikatnie wymiesszać na wierzchu rozsypać zmiksowane sery, piekarnik elektryczny rozgrzac do 200 C, grzanie góra/dół, ziemniaki piec około 35 minut, następnie na termoobiegu
W Mojej Kuchni Lubięskóry i kości, kapustę pekińską, orzeszki, ogórka, czosnek i cebulkę szalotkę :). Polecam na fajną kolację we dwoje :) Dla 2 osób Czas przygotowania: 15-20minut Składniki: 2 udka z kurczaka bez kości i skóry 120g ugotowanego ryżu jaśminowego Kilka listków świeżej mięty Kawałek ogórka zielonego 2 małe garści orzeszków ziemnych Kawałek twardszej części kapusty pekińskiej Pieprz syczuański, suszony liść kolendry(...)piórka a czosnek bardzo drobno szatkujemy - Wszystko razem umieszczamy w drugiej misce. 3/ Rozgrzewamy olej na woku i wrzucamy najpierw mięso i szybko przesmażamy ok 2 minut, następnie wrzucamy warzywa wraz z orzeszkami i smażymy aż do miękkości. W między czasie doprawiamy potrawę sosem sojowym i jeszcze raz pieprzem syczuańskim, imbirem i kolendrą. 4/ Gotową potrawę podajemy z świeżo ugotowanym
Kuchnia PROzdrowotnakapustą znalazła się też marchewka i cebula oraz odchudzony sos majonezowy (z jogurtem naturalnym) zamiast winegret. Spotkałam się też z przepisami w których były też rodzynki, jabłka oraz inne warzywa (np czerwona papryka, ogórek). Tak więc, przepis podstawowy możemy dowolnie wzbogacać. Tylko czy nadal to będzie coleslaw? Składniki: 1/2 główki białej kapusty 1 marchew 1 cebula 2 łyżki majonezu(...)musztardy przygotowujemy sos, który dodajemy do surówki i mieszamy. Na koniec przyprawiamy solą (jeśli to konieczne), pieprzem i cukrem do smaku. W klasycznej wersji "Kentucky" surówkę podajemy ze smażonym kurczakiem i frytkami
Smakowity Blog Kulinarnybardzo. Wręcz za nią przepadam. Choć zdaję sobie sprawę, że jest to warzywo kontrowersyjne , z serii - pokochaj lub znienawidź. Nie ma drogi pośredniej. Czy to przez specyficzny zapach, czy może charakterystyczny smak, a może nietypowy wygląd...? Nie mam pojęcia. Tak czy inaczej - ja uważam, że jest pyszna. Smakuje mi bardziej niż kapusta, w dodatku wygląda naprawdę uroczo - maleńkie, zieloniutkie główki(...)tortem. Jednak kiedy zauważyłam brukselkę na półce od razy pomyślałam o tym, jaka jestem głodna. Niewiele myśląc, wrzuciłam opakowanie do koszyka, po czym sięgnęłam również po pierś z kurczaka - wydawało mi się, że to może być całkiem zgrany duet. Gdy wróciłam do domu i zaczęłam szperać w internecie okazało się, że na blogach wcale nie ma aż tak wielu
Pożeraczka, czyli raz adobrzeprzeze mnie zmieniony) pochodzi z recenzowanej przeze mnie wcześniej na blogu książki "Łatwe makarony" . Zapraszam na trochę słońca. Źródło: Łatwe makarony, Warszawa 2012, 96 s. Składniki: pierś z kurczaka 1/2 łyżeczki chili 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka przyprawy "5 smaków" - nie miałam więc dałam pół łyżeczki cynamonu i kilka goździków, które wcześniej trochę roztarłam por pół główki(...)chili usunąć pestki i pokroić w plasterki. 3. Rozgrzać olej na patelni. Mięso wyjęte z marynaty smażyć przez 2 minuty, po czym zdjąć. 4. Na patelnię wrzucić wszystkie warzywa i smażyć przez 2-3 minuty mieszając. Na koniec dodać podsmażone mięso i dusić jeszcze przez 2 minuty stale mieszając. 5. Makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu. Podawać z mięsem
Pasja SmakuHiszpania to nie tylko pealla. Cały Półwysep Iberyjski jest przesiąknięty kuchnią kontynentu europejskiego, a także znacznymi wpływami kuchni arabskiej jak i szeroko pojętej śródziemnomorskiej, więc znajdziemy
zobacz ich smakroku proponowałabym jednak bulion warzywny, na który przepis także postaram się zamieścić. A zatem na specjalną prośbę mojej dobrej znajomej, przed wami moja wersja rosołu. Rosół 2 udka z kurczaka 200g wołowiny rosołowej 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego kilkanaście ziaren pieprzu włoszczyzna (seler, 2 pietruszki, 2 marchewki, por) 1 średnia cebula mieszanka ziołowa z lubczykiem (bez soli(...)żeby rosół miał piękny aromat i kolor. Dodaję ją do rosołu pod koniec gotowania, razem z obraną włoszczyzną. Gotować przez 20 minut, po czym wyjąć zarówno mięso, jak i warzywa. Można też rosół przecedzić, żeby pozbyć się ewentualnych "farfocli" jak to się mówi w okolicach Łodzi. Na sam koniec można dorzucić zioła, w tym sławny lubczyk, który bardzo wzbogaca smak
Przepysznik - BLW i nie tylkomangan. Kiełki brokułu zawierają również koenzym Q10 i luteinę, a także cenny sulforafan, który pomaga zapobiegać rozwojowi raka. W kiełkach znajduje się 20 razy więcej sulforafanu niż w warzywie. kiełki fasoli Mung - charakteryzują się się specyficznym, lekko gorzkawym posmakiem. Zawierają witaminy A, C, K i z grupy B (kwas foliowy, B1, B2, B5, B6) oraz biotynę, miedź mangan(...)serca oraz przeciwdziałają starzeniu się organizmu. Wzmacniają system nerwowy, podnoszą odporność. Poprawiają stan włosów i paznokci. Kiełki świetnie nadają się do różnego rodzaju sałatek - u mnie: SAŁATKA Z KURCZAKIEM I INDYJSKIM SOSEM MIĘTOWYM
Kuchnia MagdaLenymangan. Kiełki brokułu zawierają również koenzym Q10 i luteinę, a także cenny sulforafan, który pomaga zapobiegać rozwojowi raka. W kiełkach znajduje się 20 razy więcej sulforafanu niż w warzywie. kiełki fasoli Mung - charakteryzują się się specyficznym, lekko gorzkawym posmakiem. Zawierają witaminy A, C, K i z grupy B (kwas foliowy, B1, B2, B5, B6) oraz biotynę, miedź mangan(...)serca oraz przeciwdziałają starzeniu się organizmu. Wzmacniają system nerwowy, podnoszą odporność. Poprawiają stan włosów i paznokci. Kiełki świetnie nadają się do różnego rodzaju sałatek - u mnie: SAŁATKA Z KURCZAKIEM I INDYJSKIM SOSEM MIĘTOWYM
Kuchnia MagdaLenytadaaam - wyszła sałatka z kaszą bulgur, zielonym groszkiem, pomidorami i ogórkami, pachnąca ziołami. Jest świetna jako samodzielne danie, ale można ją podać również jako dodatek np. do pieczonego kurczaka. A Was co ostatnio zainspirowało?;) Składniki: 100g kaszy bulgur 1 duży mięsisty pomidor 2 gruntowe ogórki 1 nieduża czerwona cebula pół szklanki zielonego groszku (może być mrożony) 2-3 łyżki gotowanej(...)już prawie miękka) dodać groszek. Po ugotowaniu kaszę z groszkiem odcedzić (jeśli została jeszcze woda), dodać cieciorkę i pozostawić pod przykryciem na kilka minut. Póki kasza się gotuje, przygotować warzywa. Pomidor umyć, pokroić w dużą kostkę. Ogórek obrać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Pietruszkę, szczypiorek, miętę i koperek posiekać. Warzywa i zioła wymieszać. Składniki dressingu wymieszać. Kaszę
Obiad gotowy