Sałatka meksykańska – warstwowa Ta sałatka robi prawdziwą furorę podczas różnego rodzaju imprez, spotkań i zabaw. Wygląda efektownie i smakuje znakomicie, to prawdziwy król imprezy! Jeśli
Blog z ApetytemPierwszy raz spróbowałam tego genialnego sosu w restauracji, która specjalizowała się w kuchni brazylijskiej, meksykańskiej i z Ameryki Południowej. Zakochałam się w nim. To eksplozja smaków! Próbowałam odtworzyć ten smak w domowym zaciszu, ale skapitulowałam i poprosiłam o przepis przyjaciółkę, która w tej restauracji od wielu lat pracuje jako chef. Przepis mam wiec z pierwszej ręki
Piekarz-Kucharz-GarkotłukPonoć Meksykanie jedzą quesadillas na śniadanie, my jednak wolimy je na kolację. Quesadillas z sosem meksykańskim i mozzarella to kolejne ulubione danie moich dzieci. Ja też
codojedzeniaJak już zapewne wiecie jestem fanką wszystkiego co związane jest z kulturą latynoamerykańską. Dzisiaj powrót do Meksyku i do bardzo popularnej potrawy a raczej deseru pochodzącego
vaniliowoczekoladowaMuszę przyznać, że tak dobrej zupy dawno nie jadłam. Jest bardzo prosta i szybka, a smakuje poprostu rewelacyjnie. Moje dzieci już dopytują kiedy znowu ją ugotuję
kuchnia doskiUżyłam w daniu produktów z kilku puszek a potem cieszyłam się daniem pysznym i pachnącym rodem z Meksyku. Czy używacie produktów zamkniętych w puszkach? czy tylko
Moje Małe CzarowanieGrillowane mięso z mnóstwem warzyw i sosem czosnkowo-musztardowym, a to wszystko w tortilli? Jak dla mnie idealne danie obiadowe! Jest pysznie i zdrowo. Koniecznie musicie
Passions hobbies lifeŚwieże, domowe tortille, marynata do ryby, sałatka… może się wydawać,... Artykuł TACOS Z RYBĄ I CZERWONĄ KAPUSTĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEDla tych co ograniczają lub nie jedzą wcale mięsa lub po prostu szukających nowości. Pyszne warzywne burgery idealne na obiad lub kolację. W pełnoziarnistej
CzarnawisienkaSkładniki: 280 g pikantnej kiełbasy chorizo; 1 średnia, biała cebula; 1 średnia, żółta papryka; 1 średnia, zielona papryka; 450 g łatwo topliwego, żółtego sera (najlepiej
Gospodyni MiejskaSKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka 1 puszka czerwonej fasoli 1 szklanka zielonej soczewicy (surowej) 1 szklanka kaszy pęczak (surowej) 3 pomidory 3 ząbki czosnku 1 cebula
ClauditteMissCookingNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G KitchenNa ten przepis po raz pierwszy natrafiłam, kiedy szukałam pomysłu na awokado, które szczerze powieszawszy nie zachwyciło mnie za pierwszym razem smakiem. Okazało się, że w
PatiGotujePyszna przekąska, za którą w sklepie przyjdzie nam zapłacić około 4 złotych. Przygotowując je w domu możemy zaoszczędzić nawet połowę, a do tego wiemy jak są
PatiGotujeTa sałatka inspirowana jest meksykańskim daniem Chili Con Carne. Idealna na każdą imprezę. Jest przepyszna i wygląda fenomenalnie! Przepis znalazłam kiedyś przypadkiem na jakimś blogu, przeczytałam
PatiGotuje