kuchnia meksykańska - 1297 przepisów (strona:36/87)

Chili con carne 146

Chili con carne to tradycyjna potrawa kuchni amerykańskiej, spotykana często jako fastfood w amerykańskich barach. Główne składniki to różnego rodzaju papryka chili, cebula, czosnek, pomidory i mielone lub drobno siekane mięso. Taki oto opis tego dania znalazłam w Wikipedii . Zaskakujące prawda? Okazuje się, że meksykańskie chili con carne to potrawa amerykańska. Tak czy owak to bardzo aromatyczne, szybkie do przygotowania(...)Doprawić solą i pieprzem oraz chili, jeżeli chcemy aby potrawa była ostrzejsza. Podawać z ryżem, ugotowanym na sypko bądź z tortillą meksykańską. Posypać posiekaną kolendrą. Artykuł Chili con carne pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Drodzy Państwo magia się dzieje! 281

chciałam stać kilku godzin w kuchni. W związku z tym, że kolacja miała być o 21:40, to zamówienie czegokolwiek również odpadało. Wybrałam kuchnię chińską, po czym szybko przeniosłam się na meksykańską i tacos. Ihhhaaaaaa! Tłuściutkie ostrawe mięso i piekielnie ostre chili, do tego soczysty pomidor, chrupiąca sałata, orzeźwiająca kolendra i limonka, maślane awokado, ostry sos połączony z łagodzącym jogurtem

Brzuszki Łakomczuszki
Zupa meksykańska 359

Składniki: 250 gram mięsa mielonego dwie czerwone cebule  dwa ząbki czosnku papryczka chili pół puszki kukurydzy papryka czerwona puszka czerwonej fasoli w sosie chili lub

Mango Papaja
Naleśniki po meksykańsku 282

Akcja Hola Mexico dziś się kończy, a ja jeszcze nie dodałam żadnego przepisu! Rzutem na taśmę proponuję naleśniki po meksykańsku, które na szybko zrobiłam w sobotę

Pasja Smaku
Makaron po meksykańsku 365

Miało być po meksykańsku, wyszło trochę inaczej. Ale jest na ostro i sycąco, więc spełnia podstawowe wymagania. Taki makaron na szybko, np. na kolację. Składniki: opakowanie

Pasja Smaku
Cukinia po meksykańsku 165

Cukinia po meksykańsku Cukinia faszerowana mięsem mielonym, fasolką, papryką, ryżem oraz sosem pomidorowym i zapiekana pod pierzynką z żółtego sera to wspaniały pomysł na smaczny i

Blog z Apetytem
Blue Cactus Warszawa – Restauracja Tex-Mex 171

Znasz restaurację Blue Cactus w Warszawie? Ja tam byłam i oferowane dania osobiście sprawdziłam. Przeczytaj moją opinię o Blue Cactus i kuchni Tex-Mex.... The post

Eksperymentalnie.com
MEKSYKAŃSKA ZUPA WARZYWNA Z PASKAMI TORTILLI 204

Moc letnich warzyw, chrupkie paski tortilli, kremowe awokado i szczypta... Artykuł MEKSYKAŃSKA ZUPA WARZYWNA Z PASKAMI TORTILLI pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Salsa meksykańska 191

Składniki: 1 duża, czerwona papryka; 4 ostre papryczki chili (u mnie 2 czerwone, 1 zielona i 1 żółta); 1 duża cebula; Puszka pomidorów krojonych wraz z

Gospodyni Miejska
Guacamole 177

Guacamole to meksykańska salsa, która jest robiona na bazie avocado. Może być dodatkiem, który podaje się do większości meksykańskich potraw takich jak tacos czy burrito, a

Kuchenne Wariacje
Guacamole 191

Guacamole... Pysznie kremowe dzięki dojrzałym awokado. Mocno aromatyczne za sprawą kolendry i czosnku. Delikatnie kwaśne od soku z limonki. Doprawione solą i pieprzem. Niezastąpiony dodatek do

Gospodyni Miejska
Wrapy z meksykańską nutą 190

Zostało mi jeszcze kilka produktów z Meksykańskiego Tygodnia Lidla , więc postanowiłam z siostrą zrobić szybką kolację. Tortille, kurczak, salsa i warzywa.  Składniki: pierś kurczaka 1/2

Pasja Smaku
Sałatka z kuskus i rydzami a’la meksykańska 266

wsypujemy kaszę, mieszankę meksykańską, dodajemy pokrojoną trybulę, oregano, mieszamy i wykładamy na talerze. Smacznego! Polecam! The post Sałatka z kuskus i rydzami a’la meksykańska appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
25 kwietnia – Kuchnia Tex-Mex – Warszawa 186

Tuż po Wielkanocy podkręćcie nieco swoją kuchnię i dodajcie do niej nieco pikanterii. Artykuł 25 kwietnia – Kuchnia Tex-Mex – Warszawa pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Potrawka "meksykańska" z kurczaka 186

modyfikować i podawać. Tym razem u mnie padło na wersję z kurczakiem, a więc podałam z ryżem, bo tak mi pasowało. Słowo "meksykańska" jest z premedytacją z cudzysłowiu, bo nie jest tak ostra jak większość dań tejże kuchni :) Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 puszka pomidorów krojonych w zalewie 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1-2 papryki czerwone

Kolorowy Przepisownik