Składniki: 12 muszli do Tacos; 3 duże filety z piersi kurczaka; 1/2 łyżki chili w proszku; 1/2 łyżeczki słodkiej, wędzonej papryki w proszku; 1/2 łyżeczki kuminu
Gospodyni MiejskaMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Pico de gallo, salsa fresca – czyli salsa ze świeżych pomidorów, znana jest również pod nazwami picada salsa lub mexicana …
My Blueberry CornerWszystkie składniki, które bardzo lubię i które idealnie do siebie pasują, podane w orzeźwiającym i jednocześnie sycącym daniu. Filety z kurczaka zamarynowałam w meksykańskiej mieszance
cool and mintyPrzepis szybki na przepyszne, orzeźwiające kotlety z cukinii zaczerpnęłam z programu Marty Dymek. Smakują obłędnie a dodatek guacamole - mojego ulubionego sosu nadaje im jedyny i niepowtarzalny
Moje Małe CzarowanieMeksyk kojarzy mi się,ze słońcem, kolorami, radością...moja zupa jest bardzo rozgrzewająca, kolorowa i zapewniam, że uśmiech pojawi się na Waszych twarzach. SKŁADNIKI: 600-700
Kopystką po garachSopa de Azteca-zupa rodem ze słonecznego Meksyku. W oryginalnym przepisie używa się awokado-ja zrezygnowałam,gdyż nie lubię smaku tego owocu. Zupa jet bardzo prosta
Kopystką po garachCarnitas dosłownie przetłumaczyć można jako małe kawałki mięsa. Jest to rodzaj pulled pork czyli szarpanej wieprzowiny przygotowanej na sposób meksykański. Stanowi świetny dodatek do wszelakich
Obiad gotowyKolorowa, sycąca, pikantna i bardzo smaczna! Taka właśnie jest zupa meksykańska z mięsem mielonym. Z listy składników wygląda, że jest trudna do zrobieni, ale tak
Kuchnia ŁukaszaWarzywna zupa meksykańska jest pełna smaków, delikatnie ostra i bardzo wyrazista! Zróbcie ją w weekend i cieszcie się smakiem w ciągu tygodnia. Uwielbiam meksykańskie dania, czerwoną
rabarbarowoSzybka wersja makaronu, bo przygotowywana już z gotową mrożoną mieszanką warzywną. Uważam, że takie rozwiązania są słuszne w okresie zimowym, bo wtedy świeże warzywa są bardzo
Passions hobbies lifeNaleśniki nadziewane piersią z kurczaka, czerwoną fasolą, papryką i kukurydzą zapiekane pod warstwą sosu pomidorowego i sera cheddar. W takiej odsłonie na pewno zachwycą niejedno podniebienie
Oryginalny smakMeksykańska pikantna potrawka z kurczakiem i fasolą Dzisiaj w końcu w Gdyni spadł taki śnieg, jaki uwielbiamy. Wspaniale otulający drzewa i doskonały do lepienia bałwana. Na
Pełny talerzSezon na awokado mamy w pełni ! Bardzo lubię to warzywo - tylko czy na pewno jest to warzywo ? Jedni twierdzą, że jest to owoc, inni, że jednak
Kulinarne przygody GatityAromat i bogactwo składników odżywczych "leśnego masła" z Meksyku nie mają sobie równych. Owoce awokado oprócz cennych dla zdrowia wielokrotnie nienasyconych kwasów tłuszczowych zawierają również sporo
Słodki KompromisTo chyba jedna z najbardziej uwielbianych przeze mnie potraw. Chili con carne ma w sobie to co najbardziej lubię: mięso mielone , paprykę i słodką kukurydzę
Pobite gary Barbary