krem - 19817 przepisów (strona:731/1322)

Jajka nadziewane brzoskwiniami i chrzanem. 163

twardo, obieramy. Kroimy na pół i wydrążamy żółtka. Brzoskwinie wcześniej zalewamy gorącą wodą, kiedy napęcznieją , odcedzamy. Do miski blendera wkładamy pokrojone brzoskwinie, żółtka i pozostałe składniki. Miksujemy na gładki krem. Doprawiamy do smaku jeśli jest taka potrzeba. Rękaw cukierniczy napełniamy masą i dekorujemy połówki białek. Oprószamy papryką i zieloną pietruszką. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Wielkanocny mazurek cytrynowy 196

białej czekolady. Mieszać bardzo dokładnie, aż czekolada zupełnie się rozpuści. Powstały ganach odstawić na kilka minut. Lekko tężejący ganach  z białej czekolady przelać do lemon curd - wymieszać. Powstały krem cytrynowo-czekoladowy wyłożyć na kruchy spód. Wierzch mazurka dowolnie udekorować. Mój mazurek udekorowałam płatkami migdałowymi, drażetkami czekoladowymi i posypką cukrową. Smacznego

kolorowotorcikowo
Czekoladowy budyń jaglany :) 185

minut. Wówczas powinno zostać jeszcze trochę płynu.  Całość przenieś do malaksera, dodaj pozostałe składniki i odczekaj chwilkę, aby czekolada się rozpuściła.  Wszystko zmiksuj na gładki krem. Przed podaniem udekoruj wybranymi owocami - u mnie truskawki.  Kod rabatowy do sklepu Pole na stole , upoważniający do zniżki w wielkości -10% !!! HASŁO: ZDROWIENAJEZYKU

Zdrowie na języku :P
Ciasteczka waniliowe z kremem cytrynowym i lukrem 313

mogą obyć się bez słodkości. Na pewno będzie jakaś puszysta baba, może jakiś sernik lub kolorowy mazurek i postanowiłam zrobić jeszcze małe ciasteczka. Waniliowe ciasteczka, przełożone kwaskowym, cytrynowym kremem i polukrowane, będą ozdobą świątecznego stołu i łakociem, któremu nikt się nie oprze. Takie ciasteczka lub inne drobne wypieki możecie też zapakować w celofan albo małe pudełeczka i obdarować nimi bliskich

Smaczna Pyza
Sernik Kapitański 292

piekarnika, zdjąć folię i pozostawić w obręczy do całkowitego ostygnięcia  (fot.5) . Wstawić do lodówki najlepiej na noc. Śmietankę, mascarpone i cukier umieścić w misie miksera. Miksować do konsystencji kremu  (fot.6) . Za pomocą szprycy dekoratorskiej udekorować sernik masą śmietanową  (fot.7) . Oprószyć kakao  (fot.8) . Żródło: zjemto.blox.pl   drukuj przepis

Świat Ciasta
Mazurek pomarańczowo-morelowy z białą czekoladą i różami 238

przypadku innych ciast dekoracja to jedynie wierzchnia warstwa, o tyle w przypadku mazurka to właśnie dekoracja stanowi jego istotę. Do zdobienia mazurków używa się słodkich mas, czekoladowych, kajmakowych, konfitur, kremów oraz różnorodnych bakalii, im słodziej tym lepiej, a granicę stanowi jedynie Wasza wyobraźnia. Do klasycznego spodu na mazurka powinno użyć się mielonych orzechów, dowolnego gatunku, oraz prawdziwego masła

Słodki Kompromis
Tort Imieninowy po raz trzeci! 231

razem dla Mamy. I specjalnie pod mamy gust, ponieważ jest entuzjastką maku. Mogłaby go dodawać zawsze i do wszystkiego. Długo myślałam nad tym jaki krem, byłby doskonałym uzupełnieniem biszkoptu makowego. I w końcu wymyśliłam, a raczej znalazłam inspirację podczas wielu wizyt na innych stronach i blogach kulinarnych. Padło na jabłko. Delikatna masa śmietanowo-jabłkowa jest wspaniałym uzupełnieniem tortu. Jabłko

Moje Pyszne Siódme Niebo
Wielkanoc na słodko 336

kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/04/sernik-z-musem-pomaranczowo-miechunkowym.html Sernik królewski http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/11/sernik-krolewski.html Serobrownie z batatem http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2017/03/serobrownie-z-batatem.html Sernik bez mielenia http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/12/sernik-bez-mielenia.html Babeczki do koszyczka http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2015/03/sodkie-mini-babeczki-do-wielkanocnego.html Bezowe gniazda z kremem oreo http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2017/04/bezowe-gniazda-z-kremem-oreo.html Czekoladowe ptasie gniazda http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/03/czekoladowe-ptasie-gniazda.html Jajka sadzone na słodko http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/03/jajka-sadzone-na-sodko.html

Kuchnia w czekoladzie
Babeczki cytrynowo-majonezowe do koszyczka wielkanocnego 143

Babeczki udekorować według uznania - póki lukier nie zastygnie, aby ozdoby lepiej się trzymały. (*) Użyłam aromatu cytrynowego w proszku . Jest to produkt profesjonalny o intensywnym smaku i zapachu. Idealny do kremów, ciast, lukrów plastycznych oraz lodów i deserów. Polecam jego zakup w Cukieterii , bo naprawdę sprawdza się doskonale, a niewiele kosztuje. Zamiast aromatu możecie użyć soku i skórki cytrynowej. Aromat , posypka

Di gotuje
Ciasto orzechowo - serowe 177

czekolady gorzkiej 50 ml śmietanki kremówki bądż mleka Ponadto: tłuszcz do blaszki papier do pieczenia bułka tarta Sposób przygotowania: Ciasto orzechowe: Jajka ubić z cukrem na biały , puszysty krem. Dodać obie mąki wymieszane z proszkiem , olej i orzechy. Blaszkę o wymiarach 36 x 25 cm wyłożyć i posmarować tłuszczem i posypac bułka tartą. Piec w temp. 170 C przez

Różne smaki w kuchni
Sernik puszysty 171

Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej.  Mąkę tortową z ziemniaczaną przesiewamy z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Margarynę o temp. pokojowej ucieramy z cukrem na krem , następnie dodajemy jajka, i po łyżce mąkę z dodatkami. Gotowe ciasto wylewamy do foremki o wymiarach 28x40 . Piec ok. 20 minut w temp. 160 C. Masy serowej wychodzi bardzo dużo , dlatego

Różne smaki w kuchni
Miodowa stefanka 168

Szybka stefanka i bardzo smaczna z kremem marcepanowym od święta jak i na co dzień. Kto lubi marcepan będzie zachwycony. Ciasto miodowe lubi sodę oczyszczoną , ale nie przesadzajmy z jej ilością :) Wymiary blaszki : 25 x 37 cm ( ja piekłam w takiej , ale polecam zrobić w większej ) Czas pieczenia : 15 minut Temp. pieczenia : 180 C Składniki Ciasto : 250 g mąki jajko

Różne smaki w kuchni
Sękacz domowy 157

szkl. mąki krupczatki 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 6 jajek 1 łyżka rumu 1/2 laski wanilii 1 łyżka masła do posmarowania tortownicy Sposób przygotowania: Masło utrzeć z cukrem na puszysty krem ( masło musi być miękkie ). Cały czas ucierając dodawać po 1 żółtku. Dodać rum, migdały, wanilię i mąkę . Białka ubić na sztywną masę i delikatnie połączyć z ciastem. Rozgrzać piekarnik

Różne smaki w kuchni
Tradycyjna babka z lukrem 181

kilka kropel soku malinowego posypka kolorowa Sposób wykonania: Drożdże mieszamy z połową ciepłego mleka. Odstawić na chwilkę. W tym czasie 6 żółtek , 1 jajko i cukier , ucieramy na gładki krem. Do przesianej mąki dodajemy masę jajeczną , drożdże, pozostałe mleko . Mieszamy i odstawiamy na ok. 20 minut do wyrośnięcia. Następnie dodajemy rozpuszczone masło i wyrabiamy ( można robotem kuchennym) do czasu

Różne smaki w kuchni
Sernik z truflą czekoladową 203

się rozpuści , co jakiś czas mieszamy. Po lekkim wystudzeniu wstawiamy do lodówki na godzinkę . Masa czekoladowa lekko nam zgęstnieje i wtedy dodajemy cukier puder i likier. Ubijamy mikserem aż krem zwiększy swoją objętość . Wylewamy na zimny sernik , wyrównujemy powierzchnię i wkładamy do lodówki na całą noc. Smacznego

Różne smaki w kuchni

Proponowane wyszukiwania