krem - 19817 przepisów (strona:738/1322)

Kaszak – ciasto z kaszą manną bez pieczenia 402

się smaków. Powiem Wam szczerze, że u mnie w domu nie jadało się kaszaka. Nie znaliśmy go w ogóle. Jeśli już to jakieś przekładane ciasta bazujące na miodzie z kremem z kaszy. Fajnie jest dzielić się wrażeniami/wspomnieniami o dziecięcych smakach ze znajomymi. To dobra okazja nie tylko do sentymentalnych wspomnień (piszę tutaj jak 60 – latka ;), ale odświeżenia

Mieszam w Garnku
Dyniowo-pomidorowy krem ze szczypiorkiem i groszkiem ptysiowym 142

Dodałam przyprawy i smażyłam kolejne 3 minuty. Następnie wrzuciłam dynię oraz pomidory. Wlałam wrzątek , tak aby nie przekroczył poziomu warzyw. Gotowałam 15 minut pod przykryciem. Dosmaczyłam solą. Zblendowałam na krem. Podawałam z groszkiem ptysiowym i szczypiorkiem. Pyszne

Z Kuchni Do Kuchni
Koktajl jagodowo - morelowy 188

WYKONANIE: 1. Banan obrać ze skórki i pokroić na kawałki. 2. Suszona morelę drobno pokroić. 3. Do blendera wlać mleko, dodać banan, jagody i morelę. 4. Zmiksować do konsystencji kremu. INSTRUKCJA - krok po kroku:  KalkulatorKalorii.net Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany Mleko ryżowe 53 100 0.2 1.2 10.4 Jagody 29 50 0.37 0.17 7.25 Morele suszone

Atlas Smaków
Klub Kolacyjny Barilla 186

same za siebie! :D Rodzina makaronów Barilla w komplecie Studio fotograficzne na 38. piętrze Sky Towera. Gwiazda wieczoru: makaron z krewetą. Walka z oświetleniem na planie. Parmezanowe koszyczki z kremem tuńczykowym i pistacjami. Rewelacyjne włoskie antipasti. Sycylijska caponata z jabłkami. Primo piatto: Bavette Barilla con frutti di mare. Secondo piatto: Stek z polędwicy wołowej w czerwonym winie. Deser: babbamisu alla

Food Square
Test: mieszanka chlebowa z Lidla (bezglutenowa) 216

garści orzechów laskowych i 2 jajek. Chleb nie miał „chemicznego” posmaku, małż nie narzekał ; ) PODSUMOWANIE Ten chleb mogę piec częściej, jest puszysty. Smakuje świetnie z popularnym nugatowym kremem jak i z wytawnymi dodatkami

Szybko Tanio Smacznie
deser serowo-kokosowy z jagodami 161

wystudzić. Ser, serki i kokos zmiksować. Sześć biszkoptów przekroić n połowę, nasączać w wystudzonym mleku i układać po dwie połówki na dnie pucharków. Na biszkopty nałożyć po dużej łyżce kremu serowego a na niego konfiturę. Tak samo zrobić kolejne warstwy. Do każdego deseru wbić po jednym biszkopcie, schłodzić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Budyń marchewkowy 195

obrać, pokroić w półtalarki. 200ml mleka zagotować, do mleka dodać marchew i skórkę pomarańczy, gotować na małym ogniu aż marchewka będzie miękka. Mleko z marchewką zmiksować blenderem na gładki krem, dodać czekoladę i wymieszać, żeby czekolada się rozpuściła. Mus mleczno-marchewkowy ustawić na małym ogniu. Pozostałe mleko połączyć z mąką ziemniaczaną, wlać do musu, mieszać, aż zacznie bulgotać i powstanie

Obiad gotowy
Krem z buraków 167

też ciekawy dodatek do ciasta . Zupa buraczkowa od zawsze należała do najbardziej uwielbianych przeze mnie zup. Jako, że idzie wiosna, to chciałam spróbować jednak nieco lżejszej wersji tej zupy. Krem z buraków wyszedł przepyszny. Delikatny a zarazem wyraźny w smaku. Zupa ma mało kalorii, a mimo to człowiek po jej zjedzeniu jest syty. Składniki: 8 upieczonych lub ugotowanych buraków

Pobite gary Barbary
Truskawkowy budyń jaglany 205

mętna woda), wrzucamy do rondelka, zalewamy mlekiem i gotujemy, aż kasza wchłonie mleko. 2. Truskawki wcześniej rozmrażamy. Ugotowaną kaszę przekładamy do misy blendera, dodajemy truskawki i miksujemy na gładki krem ( jeśli nie do końca będzie gładki dodajemy mleko). 3. Do zblendowanego budyniu dajemy miód i blendujemy, żeby połączył nam się z budyniem (miodu dajemy tyle ile chcemy, zależy jaki słodki

kruche babeczki
Zupa dyniowa z mlekiem kokosowym 169

wrzątkiem, tak aby woda zakryła warzywa, zagotować. Gotować na małym ogniu aż warzywa zmiękną. Mleko kokosowe (kilka łyżek zostawić do dekoracji) dodać do ciepłej zupy, wymieszać. Całość zmiksować na krem. Podawać na ciepło. Do dekoracji: suszone pomidory natka pietruszki mleko kokosowe SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Tort czekoladowo- malinowy 186

jogurtowo -agrestowej  delikatnie posypujemy intensywnie niebieskim cukrem, a następnie zalewamy tężejącą rubinową galaretką.  6. Mascarpone ucieramy i przekładamy do rękawa cukierniczego. Kokosem ozdabiamy brzegi ciasta.  Z kremu wyciskamy zgrabne rozetki na wierzch kładziemy kawałki brzoskwini. Rozetki posypujemy kolorowym cukrem.  Gotowe

vaniliowoczekoladowa
Zupa pieczarkowa z sezamem 197

Papryka chilli  Groszek ptysiowy/grzanki Przygotowanie: Gotujemy bulion na małym ogniu. Na patelni smażymy pokrojone w plastry pieczarki z solą himalajską i olejem sezamowym. Podsmażone pieczarki miksujemy na gładki krem razem z sezamem, pieprzem, chilli i odrobiną czosnku granulowanego. Przekładamy do bulionu i gotujemy. W miseczce mieszamy serek śmietankowy z gorącym bulionem. Przelewamy do zupy.  Jeżeli serek nam się

Czarnawisienka
Crème brûlée 204

albo głębokiej blaszce. Wlewamy zimną wodę, tak do połowy kokilek. W takiej kąpieli wodnej należy piec Crème brûlée przez około 40 minut w 180 stopniach. Po tym czasie krem należy schłodzić przez minimum 2 godziny przed podaniem. Posypujemy równo wierzch brązowym  cukrem i przypalamy płomieniem tak aby się stopił i na wierzchu utworzyła się skorupka

Delusional Trine
Muffinki czekoladowe 178

Bardzo czekoladowa muffinka z dodatkiem czekoladowych kropelek świetnie pasuje na małe co nieco do popołudniowej kawki. Jej wierzch można zwieńczyć bita śmietaną lub śmietankowym kremem.   Składniki: (na 10-12 sztuk) 110 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g kakao szczypta soli 150 g masła 150 g cukru trzcinowego muscavado 80 ml śmietanki kremowej

Pyry na Gaz
Rurki maślano-drożdżowe z nadzieniem (z drożdżami instant) 189

szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 jajka (duże)  Dodatkowo:  jajko do posmarowania (może być same białko lub żółtko)   Moje nadzienie:  gotowe nadzienie brzoskwiniowe Zentis krem budyniowy z tego przepisu - klik (wystarczy zrobić połowę i jeszcze troszkę zostanie)  Masło należy roztopić w niewielkim rondelku, a mleko podgrzać i wymieszać z cukrami.  (Powinny się rozpuścić

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania