krem - 19817 przepisów (strona:739/1322)

Tort bezowy 207

wyjdzie, że jest za trudna w wykonaniu....zachęcam do próbowania! Składniki na bezę: 6 białek 300 g cukru pół łyżeczki soli 1 łyżeczka octu 1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem: 500 ml śmietanki 30% lub 36% 2-3 łyżki cukru pudru świeże owoce Sposób przyrządzenia: Na blachę z piekarnika wykładam papier do pieczenia i rysuję na nim okrąg o średnicy

upichcic
WIOSENNY KONKURS Z WŁOSKIM AKCENTEM 233

karczochów, mąka ryżowa bez glutenu, makaron barilla mini kokardki, sos beszamel, ziemniaczane krakersy z rozmarynem, włoskie ciastka z migdałami, rogale z mlecznym nadzieniem, dwa batony nutella, rurki z kremem, czekolada z orzechami oraz czekoladowe jajka z mlecznym nadzieniem ). Produkty widoczne na zdjęciu powyżej Konkurs trwa od dzisiaj tj. 16.03.2017 do 31.03.2017 do północy Ogłoszenie wyników nastąpi 3.04.2017 Pogłoszeniu wyników zwycięzca

kuchniabellissima.wordpress.com
Ciasto z pomidorami i szafranem 259

pomidorowego (nie koncentratu!) 3 jajka 150 g cukru 300 g mąki 200 ml oleju rzepakowego 30 g kakao 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka wódki 1/2 łyżeczki szafranu krem 200 ml śmietany 30 % 1 czekolada 50 % kakao dodatkowo wiśnie z soku cukier puder 1. Do przygotowania ciasta użyłam pomidorów z puszki, które wcześniej zwyczajnie zblendowałam. W oryginalnym przepisie znajdują

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Mięsne muffiny z chrzanowym kremem 233

mielonego 1 średnia cebula 1 jajko majeranek szczypta ziół prowansalskich czosnek granulowany bułka tarta sól, pieprz do smaku dowolne dodatki (u mnie czerwona papryka konserwowa) Składniki (na ziemniaczany krem): 6 średnich ziemniaków kawałek masła 82% odrobina słodkiej śmietany 2 łyżeczki chrzanu tartego (może być więcej) kolorowy pieprz drobny szczypiorek sól Do formy: olej, bułka tarta Wykonanie: Zmiel mięso, pokrój

Garniec Magalie
Pomysł na… pierś indyka w sosie dyniowo-curry 191

garam masala, sól olej kokosowy do smażenia Mięso kroimy w kostkę, posypujemy curry i czubrycą. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy mięso. Dynię, mleko kokosowe i koncentrat pomidorowy blendujemy na krem, dodajemy do kurczaka. Doprawiamy garam masala i solą, dusimy przez 5-10 minut. Podajemy z kaszą jaglaną i gotowaną fasolką. Ja fasolkę polałam olejem z pestek dyni i posypałam solą

Kucharzyca
Urządzenie do robienia mleka sojowego Manta - recenzja 249

miesiącach siatka oderwała się od poręczy, ale nadal je użytkuję.  Funkcje urządzania: Oprócz robienia mleka roślinnego (na ciepło i zimno), urządzenie pozwala na robienie soków, kleiku ryżowego, zup kremów oraz past. Przygotowanie mleka roślinnego: Przygotowanie mleka w tym urządzeniu jest bardzo proste. Wystarczy wrzucić odpowiednią ilość namoczonej soi (lub innych ziaren czy orzechów), wybrać program i włączyć. Maszyna posiada

wegujemy
Babeczki z brzoskwinią 281

180stopni C i piec 20min.-25min. - piec do tak zwanego suchego patyczka. Po upieczeniu odstawić do przestygnięcia i na koniec oprószyć cukrem pudrem ( można również udekorować ulubionym kremem bądź czekoladą). Smacznego

W kuchni u Moniki
Fale dunaju serowo-kokosowe z kremem budyniowym. 216

Stoisław. Niedługo święta więc jeśli znudziły Wam się pieczone co roku na  te same ciasta upieczcie takie. Zapewniam Was że wszystkim posmakuje taka wersja z serem i delikatnym kremem budyniowym. Zapraszam :) 5 jajek 1 szklanka cukru 250 g roztopionego masła 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 pełne szklanki  mąki tortowej Młynów Stoisław 2 łyżki mleka

Sama słodycz i szczypta chili
Warsztaty z Pascalem Brodnickim i Ramą - dużo zdjęć 192

śmiech i żarty. Czasami aż nam wstyd było 😊 To jednak tylko jest dowodem, że atmosfera była fantastyczna. Szkoda czasu jednak na opisywanie, popatrzcie na zdjęcia: A co przygotowywaliśmy? aksamitny krem ze słodkiego ziemniaka z przyprawami, kolendrą i mlekiem kokosowym,  p olędwica z sandacza na leśnych grzybach z wermutem musztardą  i miodem, a na deser tostowana drożdżówka z karmelizowanymi

Codzienna kuchnia niecodzienna
Makaron z dyni z kremowym sosem - wege, bez glutenu, light :) 180

cebulę z czosnkiem.  Kolejno do malaksera przełóż usmażoną cebulę z czosnkiem, sos beszamelowy, płatki drożdżowe, przyprawy i kawałki uprowanej dyni, o których wspominałam wcześniej. Całość zmiksuj na gładki krem.  Dyniowy makaron wyłóż na talerz, dodaj sos oraz uprażone na suchej patelni ziarna słonecznika

Zdrowie na języku :P
Krem paprykowo-pomidorowy 147

sama? Przecież pomidorowych jest tyle ile gospodyń domowych, a każda kobieta ma swój smak, swój pomysł, tajemnicze dodatki by ta zupa była wyjątkowo. Ale jeśli jeszcze zmienimy ją w krem, wzbogacimy o inne dodatkowe warzywo np paprykę to wyjdzie nam zupa niecodzienna, inna ale równie pyszna jak ta tradycyjna. Zapraszam na połączenie pomidorów i papryki w jednej kremowej zupie. Czytaj

Bernika - moj kulinarny pamietnik
KOKOSANKA – ŁATWE, SZYBKIE CIASTO KOKOSOWE 300

wiecie uwielbiam kokos ( najchętniej to sypałabym go o wszystkiego :D ). Dziś mam dla Was kolejny przepis na kokosowe ciacho – tym razem bez żadnych kremów, mas i dodatków. Proste, klasyczne ucierane ciasto kokosowe o bardzo intensywnym smaku. Od ciasta jogurtowego albo ucieranych szarlotek, które tak lubicie różni je to, że jest bardziej zbite, mniej puszyste, bardziej ciężkie – ale równie

Ostra na Słodko
Bez laktozy ? Bez glutenu ? Warsztaty Lidla z Darią Ładocha 217

miałyśmy więcej czasu, żeby wspólnie porozmawiać. Daria jest skarbnicą wiedzy na tema zdrowego odżywiana i różnego rodzaju diet. Wspólnie ugotowałyśmy: pastę z groszku z prażonym słonecznikiem, chili i kolendrą krem z białej rzodkiewki z oliwą truflową i suszonymi pomidorami krewetki duszone na winie z dodatkiem pietruszki z ryżem cytrynowo-miętowym sorbet z mango z ciepłą śmietanką kokosową i orzechami

Kulinarne przygody Gatity
Hummus idealny 161

nabiera przyjemnej, aksamitnej konsystencji. Ucierać hummus przez kolejne 2-3 minuty lub do momentu, aż woda idealnie połączy się z pastą i całość zmieni się w jasny, gładki krem

Kopystką po garach
Sztuka mięsa w sosie chrzanowym 199

łyżki tartego chrzanu-wg.uznania Sól Pieprz Kilka ziarenek cukru PRZYGOTOWANIE: Masło roztapiamy, dodajemy mąkę, chwilkę przesmażamy, dodajemy chrzan, następnie rozcieńczamy wodą (ok 500 ml.). Sos powinien być konsystencji zupy-kremu, z wyraźnym akcentem chrzanu. Solimy, pieprzymy, doprawiamy cukrem.Mięso kroimy w plastry-podjemy z sosem, ziemniakami i marchewką  https://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/11/marchewka-dodatek-do-obiadu.html

Kopystką po garach

Proponowane wyszukiwania