przepisy już tam są. Jednak nie do końca mi one odpowiadały (ale pewnie też kiedyś wypróbuję, bo wyglądały zachęcająco), ponieważ chciałam jak najwierniej oddać smak batonika, przygotowałam więc mleczny krem, nie dodawałam np. herbatników czy kremówki, serka. Natomiast czekoladowa polewa nie zastyga w lodówce na kamień dzięki dodatkowi śmietanki. No cóż, efekt jest super, smakiem naprawdę niemal identyczny :) Składniki Ciasto
Słodkie inspiracjeDodatkowo 200 g masy kajmakowej 4 ciasteczka oreo Wystudzony sernik posmarować kajmakiem i udekorować pokruszonymi ciasteczkami. Schłodzić przez 12 h w lodówce. Smacznego! * ja mielę wraz z kremem, ale można go wydłubać i wyrzucić, a zmielić same suche ciastka ** używam serka "Mój ulubiony
Słodkie inspiracjedość zresztą często się ostatnio pojawiających - słodkościach z kremem przyszedł czas, gdy wszyscy największą ochotę mają na suche, ucierane ciasta, zwykłe babki i klasyczne muffinki. To ciasto, mimo że proste zarówno w smaku, jak i produkcji, jest niesamowite. Cudownie wilgotne, pachnące słodkim karmelem i bananami. Pyszne i na pewno do powtórzenia :) Składniki 3 banany pokrojone w plasterki
Słodkie inspiracjezbożową kawą :) SKŁADNIKI: 5 dag drożdży 5 łyżek cukru 1/2 szklanki mleka 250 g margaryny szczypta soli 4 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka marmolada,krem czekoladowy do nadziania mleko lub jajko do posmarowania Ciasta drożdżowego nie wyrabiamy w metalowej misce, ani przy użyciu metalowej łyżki. Najlepiej sprawdzają przyrządy drewniane lub plastikowe. Do dużej miski kruszymy drożdże
Kuchnia od dwojgazawartość słoika wraz z wodą przełożyłam do malaksera dodałam: oliwę, ząbek czosnku, sól (uwaga ciecierzyca jest już słona), czosnek wcisnąłem sok z połówki cytryny i łyżkę tahiny. Zmiksowałam na krem. Doprawiłam kuminem Potem dodałam jeszcze sok z drugiej połówki. Posypałam kolendrą
AZgotuj!owsiane, jęczmienne), orzechy 14,1 %(nerkowce, ziemne), suszone owoce 14,1% (daktyl, chipsy bananowe), czekolada gorzka, siemię lniane, wiórki kokosowe, naturalne kakao, olej kokosowy, syrop daktylowy. 3. Krem warszawski śniadaniowy. Skład: manna kokosowa BIO (30%), orzechy laskowe nieprażone (29%), ksylitol i erytrytol, olej kokosowy BIO, lecytyna słonecznikowa (bez GMO), kakao, karob, olej słonecznikowy zimnotłoczony i sól himalajska. Wegański
Di gotujepołączyć z resztą białek. Za pomocą wilgotnych dłoni formować kulki (mniej więcej o wielkości orzecha włoskiego) i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Czasami używam szprycy do kremu - efekt na powyższych zdjęciach.) Kokosanki piec około 15 minut w 180 stopniach. (Piekarnik należy uprzednio rozgrzać. Upieczone ciastka powinny być zarumienione. Wiórki na zewnątrz stwardnieją podczas stygnięcia.) Moje pierwsze kokosanki
Di gotujemasła 100 g cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Skórka otarta z jednej cytryny,bez białych błonek Sok z jednej cytryny Jajka ubijamy na jasny ,puszysty krem dodając Partiami cukier .Następnie dodajemy , w trzech częściach Obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i Miksujemy tylko połączenia się składników.Masło Roztapiamy i jeszcze ciepłe dodajemy do ciasta ,miksujemy
Ladylaura.Składniki: 6 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 2 szklanki śmietany 30% 1/3 tabliczki czekolady mlecznej 1 łyżka … Czytaj dalej Tort bananowy czar
czarrna od kuchniwedług uznania) Jajka wybijamy do miski, dodajemy cukier i miksujemy do białości. Dodajemy przesianą przez sito mąkę i cukier waniliowy. Miksujemy do połączenia składników. Powstanie pulchny, niezbyt gęsty krem. Tabliczkę czekolady wrzucamy do blendera, albo ścieramy na tarce. Rozkruszoną czekoladę dodajemy do masy i mieszamy łyżką. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką nakładamy porcję
NiuniokiPyszna sałatka z jajek i kremowym, dojrzałym awokado. Łagodna w smaku, sycąca, pożywna, nie tylko na zdrowe śniadanko. Po czekoladowym kremie, to następny super smaczny przepis, który pozwoli przychylniej popatrzeć na awokado. Ten kontroweryjny w smaku owoc świetnie komponuje się z jajkiem. Zadbaj o własne zdrowie i spróbuj zastąpić majonez kremowym awokado! Prosta do przygotowania, a przepis polecony prosto
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!patelnię, mój HIT, bardzo smaczne, szybki pomysł na ciepłe danie: podsmaż kiełki, dodaj pokrojone tofu, podsmaż, można wzbogacić sosem lub kaszą lub zjeść z pieczywem - mrożonki na zupy-krem, mój HIT, bardzo smaczne, warto czasem mieć w zamrażarce, dostępne w 2 kolorach i smakach: żółte warzywa lub czerwone warzywa, można z nich przyrządzić również zwykłe zupę, bez miksowania warzyw
Qlinarnie i QlinarniePożywna zielona zupa krem. Szpinak można wykorzystać nie tylko w farszach ale dodawać go można do zup. Tworzą świetny duet z jarmużem. Oba piękne zielone, pełne witamin a często niedoceniane. Polecam taką zupę z chipsami z jarmużu i migdałami. 100 g jarmużu 100 g szpinaku 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 ziemniaki 800 ml bulionu warzywnego sól, pieprz 1 liść
wesoła kuchniamogą stać się doskonałym zastępnikiem ziemniaków i urozmaiceniem codziennej diety, tym bardziej, że zawierają wiele witamin i składników mineralnych, zwłaszcza pieczone. Uwielbiam bataty w różnej postaci, pieczone, w zupie-krem w połączeniu np. z marchewką, niedawno opublikowałam na blogu przepis na pieczone bataty , który cieszy się dużym powodzeniem wśród moich znajomych, którzy mieli okazję je spróbować, a dzisiaj proponuję
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskainaczej. Moje dzieci najczęściej jedzą je z cukrem. Od czasu do czasu skuszą się na placki z kwaśną śmietanę i cukrem. Ja również lubię jeść placki ze śmietaną lub kremem fraiche ale najbardziej smakują mi z dżemem. Przyrządzanie placków to obecnie przyjemność. W dobie postępu nie sądzę, że jest ktoś kto trze ziemniaki na tarce…A może i jest
codojedzenia