studzimy. Rabarbarową wodę, która zostanie z gotowania można zlać z patelni i rozcieńczyć wodą. Otrzymamy w ten sposób napój rabarbarowy. Wykonanie ciasta: Na wychłodzony spód do tarty wykładamy krem budyniowy, a na nim odsączony i zimny rabarbar. Ciasto chłodzimy w lodówce. Proporcje są podane na tartę o średnicy 28cm i 3 tartaletki
Mania Wypiekaniaczasu. Taki wypiek często określany jest jako tortowa rzeźba. Warto wiedzieć, iż w założeniu wszystkie elementy, z których wykonany jest taki tort, są jadalne. W jego wnętrzu znajdziemy smaczny krem, z kolei wykończenie jest zrobione z różnokolorowych mas lukrowych. Różnorodne dekoracje tortów Torty 3D w zależności od uroczystości, z okazji której są wykonywane, posiadają bardzo różnorodne dekoracje. Są one wykonane
Kuchcik gotujenakupiłem w niemalże hurtowej ilości i nie miałem co z nimi zrobić, ale absolutnie tego nie żałuję. Wyszły obłędne. Szukasz innego sposobu na wykorzystanie pieczarek? Może zainteresuje Cię zupa krem z pieczarek . Jest delikatna, kremowa i stosunkowo lekka, pomimo dodatku mleczka kokosowego. Wegańskie bolognese natomiast, to bardzo podobne składniki z jakimi mamy do czynienia w dzisiejszych kotletach, ale dzięki użyciu
Blendmansłoika i zamykamy. Przechowujemy w lodówce. Masło orzechowe świetnie nadaje się do smarowania pieczywa czy tostów, dzięki czemu może być oryginalną propozycją na śniadanie. Doskonale komponuje się z ciastami, kremami, zarówno z daniami słonymi, słodkimi, pikantnymi czy łagodnymi. Jego wyjątkowość polega nie tylko na wartościach odżywczych w nim zawartych, ale również wszechstronności zastosowania. Indeks glikemiczny orzechów laskowych wynosi
mojewypiekiinietylkoprzekroić na dwie części. Serek wymieszać z łyżką cukru pudru, delikatnie połączyć z sokiem z jednej pomarańczy, dodać otartą skórkę. (ważne, aby serek i pomarańcza miały temperaturę pokojową)Takim kremem przełożyć ciasto. Wierzch posypać cukrem pudrem lub udekorować dowolnie. /na podstawie przepisu z mojewypieki.com z moimi zmianami/ Artykuł Ciasto marchewkowe z pomarańczowym serkiem pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebienialimonki, dodać chilli, wędzoną paprykę sypką,cukier, kurkumę oraz mleczko kokosowe. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Podawać z weką, chrupiącym, świeżym pieczywem lub grzankami. Artykuł Zupa krem z kukurydzy pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniawierzch znów porcję żurawiny i kleks serka. Delikatnie przykryć odciętą częścią i wstawić do nagrzanego do 180C piekarnika. Piec 20min. Podawać ciepłe z kleksem serka waniliowego lub ulubionego kremu. Artykuł Jabłuszka zapiekane z żurawiną i orzechami pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla PodniebieniaDziękuję wszystkim moim Czytelnikom za odwiedziny, pytania, komentarze, za „zaglądanie” do Raju dla Podniebienia. Z tej rocznicowej okazji specjalnie dla Was małe, wdzięczne, kruche babeczki. Napełnione smacznym kremem na bazie kaszy manny z orzechami i wiórkami kokosowymi. Co Wy na to? Składniki: na 25szt ciasto na babeczki: 300g mąki pszennej 150g masła 100g cukru pudru 4 surowe żółtka
Raj dla PodniebieniaOdkąd gotuję, zrobiłam wiele zup, wiele zup-kremów, zup tradycyjnych i tych z nutą nowoczesności. Ale nigdy nie ugotowałam prawdziwego, domowego kapuśniaku. Książka kucharska mojej babci z lat 50-tych przypomniała mi o tej jakże polskiej, smacznej propozycji obiadowej. Zdecydowałam się na kapuśniak na wędzonce, bo lubię jej smak w zupach. Wyszedł bardzo smaczny, więc szczerze polecam ten przepis
Raj dla Podniebieniatakże na uroczysty obiad. Po poczęstunku usłyszałam: „To mistrzostwo świata!” /inspiracja „Francja. Smaki świata.” z moimi wieloma modyfikacjami/ Składniki: marynata : 100ml koniaku, 2 łyżeczki kremu balsamicznego, 1/2 łyżeczki tymianku, 1/2 łyżeczki przypraw do wołowiny, 1/2 łyżeczki wędzonej papryki sypkiej, 3 przepołowione ząbki czosnku w łupinkach bulion: 2 litry wody, plaster boczku, plaster mięsa wołowego,2 listki
Raj dla Podniebienialitrami wody i gotujemy na wolnym ogniu. Następnie dodajemy pokrojoną na kawałki kalarepkę i całość gotujemy do miękkości. Szyjkę usuwamy, zupę miksujemy i doprawiamy do smaku. Artykuł Zupa krem z kalarepki pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniadanie to mieszanina smaków. Ale jaka! W zasadzie wystarcza za cały obiad. Niezwykle sycąca zupa krem, o ciekawym warzywnym smaku. Niby niepozornej wielkości miseczka, ale pełna zupy, w pełni nakarmi godnego. Jest tu kalafior, ziemniaki, esencjonalny bulion, szczypta egzotyki w postaci mleczka kokosowego, które niebywale podnosi walory tej potrawy. Jako że zupa była moim kulinarnym eksperymentem, każdą przyprawę dodawałam ostrożnie
Raj dla Podniebieniasolą i pieprzem. Można całość skropić także octem balsamicznym. Piec ok. 30min w 170C z termoobiegiem. Upieczone warzywa przełożyć do bulionu, usunąć skrzydełko, dodać serek mascarpone, całość zmiksować na krem. Dodać tarty parmezan, doprawić do smaku. Gotowe! Artykuł Zupa z pieczonych pomidorów z czerwoną soczewicą i parmezanem pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniaulubionych salaterkach/pucharkach. Na tak przygotowane biszkopty wykładamy masę mascarpone, wyrównujemy, aby biszkopty zostały całkiem przykryte. Posypujemy kakao. Na warstwie kakao ponownie układamy moczone w kawie biszkopty, następnie porcja kremu i znów warstwa kakao. Pucharki wstawiamy do lodówki do schłodzenia.. Artykuł Tiramisu pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniablasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 180C przez ok. 15-20 minut na złoty kolor. Twaróg połączyć z cukrem i startymi orzechami. Wystudzone poduszeczki smarowac kremem orzechowym. Płatki migdałowe podprażyć na suchej patelni, posypać wierzchy poduszeczek. Poduszeczki układać na półmisku udekorowanym rukolą lub inną, ulubioną zieleniną. Smacznego! Artykuł Orzechowe poduszeczki na francuskim cieście z migdałami pochodzi z serwisu
Raj dla Podniebienia