krem - 19817 przepisów (strona:715/1322)

CHŁODNIK Z BURACZKAMI! IDEALNY PRZEPIS NA OBIAD NA UPALNY DZIEŃ! 191

cytryny (do smaku, ja zużyłam 1/2 cytryny)  WYKONANIE: - Do misy blendera włóż buraczki, śmietanę, cebulę, czosnek, sól, pieprz i sok z cytryny, całość zmiksuj na bardzo gładki krem. Spróbuj i dopraw, ale nie dosalaj. Wstaw do lodówki na godzinę. Wyjmij i spróbuj, smaki się przegryzły, i może się okazać, że dodatek soli byłby zbyteczny. Chłodnik powinien mieć wyczuwalną nutę

SMYKWKUCHNI
TARTA KOKOSOWO-GRYCZANA Z TRUSKAWKAMI 274

nosa blachę i zrobić jakieś ładne     Składniki: ciasto: szklanka mąki gryczanej pół szklanki mąki kokosowej 50 ml oleju kokosowego rozpuszczonego 3 łyżki miodu/syropu cynamon, szczypta soli woda krem: puszka (400 ml) mleczka kokosowego 1 laska wanilii lub parę kropel aromatu waniliowego 1/4 szklanki słodzika 2 łyżki mąki kukurydzianej 250 g truskawek kisiel lub galaretka truskawkowa Przygotowanie: 1. Wszystkie

Zdrowie i pysznie na talerzu
Pasteis de Nata. 208

minut na małym ogniu (uwaga: łatwo się przypala!). Wystudzić. Z ciasta francuskiego wyciąć 10-12 kółek i powkładać je do otworów w blaszce na muffinki, wysmarowanej masłem.. Z kremu wyjąć laskę cynamonu i napełnić nim babeczki. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez ok. 30 minut. Jeszcze ciepłe babeczki posypać cynamonem

zadanie-gotowanie
Czekoladowy budyń z awokado 190

zmiksować awokado z kakao, wybrać coś do osłodzenia i gotowe! Czekoladowy budyń z awokado to budyń całkowicie w wersji wegańskiej. Nie zawiera produktów mlecznych ani jajek. Budyń przypomina czekoladowy krem z awokado i czekoladowe smoothie z kokosowym mlekiem . Zadziwiające jak zmiksowane awokado jest kremowe, a sam budyń delikatny niemalże aksamitny w smaku i konsystencji. Czekoladowy budyń Składniki: na 4 porcje

codojedzenia
Sałatka z czarną soczewicą, cukinią, bobem i groszkiem 237

koralową, która ma różowy kolor i soczewicę pomarańczową, która, podobnie jak czerwona i żółta, ma delikatny, słodkawy smak i łatwo się rozgotowuje, dzięki czemu można z niej uzyskać konsystencję kremu lub puree. Najdroższa i najbardziej aromatyczna jest ciemnozielona francuska soczewica du Puy, która po ugotowaniu zachowuje kształt. Składniki na 2 porcje Czas przygotowania: 25 min 1 szklanka czarnej soczewicy

Słodki Kompromis
Krem z młodych buraczków z chipsami z buraka i miętą. Beetroot cream. 173

Przejadłam się już  zupą z botwiny. Dlatego do kremu z buraka wykorzystałam młode buraczki. Gotują się 15 minut! Skromna nie będę. Jest wspaniała w smaku. Lepszej nie jadłam. pęczek młodych buraków 3-4 ząbki czosnku sól pieprz ziele angielskie ocet jabłkowy 2 łyżki 2 łyżki oliwy z oliwek kilka chipsów z buraka mięta Buraki umyłam pokroiłam w kostkę

AZgotuj!
Zupa z zielonego groszku z gruszką, miętą i serem z niebieską pleśnią 173

dusimy około 5 minut, po czym dodajemy mrożony groszek i gorący bulion. Zupę doprowadzamy do wrzenia, po czym zdejmujemy z ognia. Dodajemy ser oraz posiekaną miętę. Miksujemy zupę na krem, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy udekorowaną orzechami włoskimi, kawałkami sera oraz listkami mięty.   CZY WIESZ, ŻE?   Warzywa Bonduelle uprawiane są w najlepszych strefach klimatycznych dla danych warzyw, dlatego

Smakowity Blog Kulinarny
CIASTO CZEKOLADOWE Z CUKINIĄ – FIT, BEZ CUKRU, BEZ MĄKI 462

Lubicie cukinię ? Ja bardzo! Kiedy tylko zaczyna się sezon zaraz pędzę na targ, by zaraz potem przygotowywać z niej przeróżne smakołyki. Risotto z cukinią , cukinia faszerowana , zupa krem z cukinii , placki z cukinii albo przeróżne zapiekanki. Dziś postawiłam na słodkości i przygotowałam genialne ciacho, które totalnie podbiło serca domowników. Ciacho jest nie tylko smaczne, ale i zdrowe! Zamiast mąki wykorzystałam

Ostra na Słodko
Truskawkowo waniliowa zebra 198

się w kuchni – tort truskawkowo kokosowy Różowa kuchnia – bułeczki drożdzowe z truskawkami Marcepanowy Kącik – Miętowy biszkopt z musem truskawkowym Dorota Legec – tarta z truskawkami i kremem budyniowym Moje małe czarowanie – Bananowe brownie z truskawkami Mojewypiekiinietylko – Truskawkowo waniliowa zebra Dorota Legec – Truskawkowa pianka Wszystkim uczestniczkom bardzo dziękuję za wspólną zabawę i udział w pieczeniu

mojewypiekiinietylko
Zupa z zielonego groszku z czosnkiem (dietetyczna) 169

Smacznego ! Wody do zupy dodajemy wg uznania, jeśli lubimy zupy- krem gęste to wody damy mało.  Ale czy będzie gęsta czy ciut rzadsza to i tak zupa jest zawsze smaczna

Proste Potrawy
Truskawkowe ciasto z bitą śmietaną 342

Ciasta z truskawkami są pyszne. Takie zdanie mają ci, którzy lubią ciasta z owocami. Jeśli zastosujemy bitą śmietanę zamiast ciężkiego kremu to nasze ciasto będzie na dodatek jeszcze lekkie. Tym razem kupiłam w sklepie gotowe ciasto półkruche i je właśnie wykorzystałam do mojego wypieku. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
3bit, ciasto bez pieczenia 786

masła Przygotowanie: W szklance zimnego mleka rozprowadzić obie mąki+ żółtka. Resztę mleka zagotować. Do gotującego się mleka wlać przygotowany budyń mieszając zagotować. Wystudzić. Masło dokładnie utrzeć mikserem na gładki krem dodając porcjami zimny budyń. Przygotowanie: Blaszkę wyłożyć folią spożywczą/stretch. Na niej wyłożyć pierwszą warstwę herbatników. Na nich rozsmarować masę krówkową. Jeśli byłaby zbyt zwarta można wstawić puszkę na kilka

W garach u Gosi
Sernik jaglany na zimno 323

jakiś czas kaszę należy pomieszać. Ugotowaną kaszę odstawiamy do lekkiego ostygnięcia. Do kaszy dodajemy mleko kokosowe, cukier, skórkę z pomarańczy oraz masło orzechowe i miksujemy wszystko razem na gładki krem. Masę wykładamy na gotowy spód i równomiernie rozsmarowujemy.  Truskawki kroimy w plastry i układamy na masie (boki truskawek odrzucałam.)  Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody

kulinarne odsłony pati
22. Cydrowe babeczki czekoladowo - owocowe bez tłuszczu 201

Kuchnia wegańska. Składniki na polewę: 200g dżemu z owoców leśnych 40g kakao w proszku Wykonanie: 1. Wszystkie składniki umieścić w misce i bardzo dokładnie wymieszać, aż do uzyskania gęstego kremu. Składniki na 13 babeczek: 400ml cydru - około półtora małej butelki 120g suszonych moreli szczypta soli 1 łyżeczka aromatu waniliowego 190g cukru trzcinowego 80g kakao w proszku 2 łyżeczki octu jabłkowego

Pland based fille
Krem z zielonego groszku i mascarpone z czipsem z boczku 176

minut. – Zupę zmiksować blenderem. Gęstość zupy można regulować ilością wody. – Wrzucić serek mascarpone i roztrzepać trzepaczką, zagotować. – Dodać śmietankę i wymieszać ponownie. – Podawać zupę krem z grzankami ziołowymi i czipsem z boczku

To co kocham

Proponowane wyszukiwania