kostka puch - 486 przepisów (strona:13/33)

Jabłecznik z masą śmietanowo-jajeczną. 172

kostkę) 1/2 szklanki cukru 3/4 łyżeczki cynamonu      Jabłka przekładamy do garnka, zasypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem i dusimy około 3 minut (od momentu zagotowania). Studzimy. MASA ŚMIETANOWO-JAJECZNA: 2 duże jajka 1/4 szklanki cukru pudru 200 g śmietany kremówki (30%)      Jajka ubijamy z przesianym cukrem pudrem na puch (około 5 minut

Rozpustne gotowanie
Ananasowy sernik na zimno na makowcu 247

jabłka 5 jajek kostka masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek mąki 6 łyżek kaszy manny 1 szkl cukru Mak zalewamy wrzątkiem, zagotowujemy i odstawiamy. Gdy przestygnie mielimy (ja swój mieliłam 2 razy, zupełnie wystarczyło). Oddzielamy białka od żółtek. Masło ucieramy z cukrem, następnie dodajemy po jednym żółtku i ucieramy na puch. Dodajemy starte jabłka, mąkę

Cynamonowe szczęście
KOSTKA MAFIJNA 202

jajka 11 dag cukru 2 cytryny 7 dag masła MASA WANILIOWA : 1,5 szklanki mleka 6 łyżek cukru 0,5 opakowania cukru wanilinowego 1 budyń śmietankowy 1 żółtko kostka masła 200 g WYKONANIE MASY CYTRYNOWEJ : Na kuchenkę stawiamy garnek z wodą wypełnioną do 1/3 wysokości. C ytryny dobrze myjemy i ocieramy skórkę, uważamy żeby nie zetrzeć białej części. Wyciskamy(...)części dodajemy budyń i dobrze roztrzepujemy. Wlewamy na wrzące mleko i ciągle mieszając gotujemy budyń. Wyłączamy ogień, dodajemy żółtko. Dobrze mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.  Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu, aż do wyczerpania. SKŁADANIE CIASTA :  Formę o wymiarach 25/30 cm wykładamy folią aluminiową, układamy warstwę herbatników.  Nakładamy 1/3 masy waniliowej, wygładzamy

Pani na deser
Sernik wiedeński z kaszką kukurydzianą 229

cukru pudru 1 kostka masła lub masła roślinnego 2 łyżeczki cukru waniliowego 10 jajek 1 budyń waniliowy - i mnie bezglutenowy 4 łyżki kaszki kukurydzianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie kandyzowanej skórki pomarańczowej 1/2 szklanki rodzynek skórka otarta z jednej pomarańczy 6-8 połówek brzoskwiń lub moreli z puszki Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem

Ze smakiem bez glutenu
sernik powidlak na herbatnikach 181

sera z kostki 6 żółtek 180 g masła 1/2 szklanki cukru 100 g skórki pomarańczowej kandyzowanej 1 torebka budyniu waniliowego na polewę: 125 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao 2-3 łyżki wrzątku kolorowa posypka cukrowa Ser zmielić w maszynce od mięsa minimum dwukrotnie. Masło utrzeć z cukrem na puch, następnie nadal ucierając dodawać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
PIEGUSKI PEŁNOZIARNISTE 195

SKŁADNIKI ½ kostki masła, 1 szkl. mąki graham Młynomag , 2 łyżki mąki pszennej luksusowej Młynomag , 1 szkl.  płatków owsianych pełnoziarnistych Cenos 1/3 szkl. cukru, 1 jajko, szczypta soli, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka cukru cynamonowego, 100 g kropelek czekoladowych ( z gorzkiej czekolady) WYKONANIE Miękkie masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajko, ucieramy na puch Następnie dodajemy mąki

słodki bratek
Muffinki czekoladowo - orzechowe 163

jajka 1/2 kostki masła cukier waniliowy 1 szklanka mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag orzechów włoskich 2 łyżki gorzkiego kakao 1/2 tabliczki czekolady mlecznej z orzechami Przygotowanie: Rozpuścić masło, orzechy i czekoladę posiekać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, kakao, cukrem waniliowym, dodać orzechy i czekoladę. Jajka ubić z cukrem na puch i dodawać

Cakes By Kejt
Serniczek Dyniowy z Karmelizowaną śliweczką 210

kostki masła 20 dkg śliwek  Przygotowanie: ciasteczka rozdrabniamy  piekarnik ustawiamy na temp 200*C śliwki kroimy w połówki,karmelizujemy z łyżką brązowego cukru dolewamy kieliszek whiskey,cherry lub brandy   masło rozpuszczamy, dolewamy do ciasteczek do uzyskania konsystencji mokrego piasku przekładamy na wyłożoną papierem tortownicę żółtka oddzielamy od białek,ucieramy z cukrem na puch dodajemy

Luźna Kuchnia
Ciasto z Rodzynkami 377

mleka 2 kostki masła Żółtka ucieramy z cukrem do białości. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z 125 ml mleka. Wymieszaną wlewamy do utartych żółtek i mieszamy całość. 625 ml mleka zagotowujemy. Na gotujące się mleko wlewamy nasze płynne wymieszane składniki. Gotujemy na małym ogniu, ciągle mieszając do otrzymania konsystencji budyniu. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy na puch. Stopniowo, łyżka

Made By Mom And Son
Torcik czekoladowo - kawowy 341

kostka masła2 szklanki mleka1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej1 czubata łyżka mąki pszennejok. 3/4 szklanki cukru5 żółtek6 -7 łyżek cappucino w ulubionym smaku ( u mnie śmietankowe)1 szklankę mleka zagotować ,  resztę mleka wymieszać z pozostałymi  składnikami.Wlać do garnka z gotującym się mlekiem i  gotować razem do zgęstnienia masy.Wystudzić ,Masło utrzeć na puch , dodawać

Malinowa Kawiarenka
Kostka Cappucino 414

kostka masła2 szklanki mleka1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej1 czubata łyżka mąki pszennejok. 3/4 szklanki cukru5 żółtek6 -7 łyżek cappucino w ulubionym smaku ( u mnie śmietankowe)1 szklankę mleka zagotować ,  pozostałe mleko wymieszać z pozostałymi  składnikami.Wlać do garnka z gotującym się mlekiem i  gotować razem do zgęstnienia masy.Wystudzić ,Masło utrzeć na puch , dodawać

Malinowa Kawiarenka
TORCIK MARCINEK 355

cukru kostka masła 4 duże jajka 3/4 szklanki maki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka proszku do pieczenia masa: 2 kubki po 330 ml każdy śmietany kremówki 330 ml śmietany 18% cukier puder- do smaku dodatkowo: pomiksowane herbatniki do obsypania boków i wierzchu Wykonanie: * Białka oddzielamy od żółtek, miksujemy żółtka z cukrami na puch. Dodajemy wcześniej

Z Majeczką w kuchni
Ciasto Mleczny Wafelkowiec 248

ucieramy na puch. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Żelatynę zalewamy 1-2 łyżkami zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia. Do utartego masła dodajemy serek homogenizowany. Następnie dodajemy roztopioną czekoladę. Do szklanki z żelatyną wlewamy 1/2 łyżeczki wody i podgrzewamy krótko w kuchence mikrofalowej lub kąpieli wodnej, dodajemy ją do masy. Dwa wafelki kroimy na drobną kostkę, dodajemy

Smaki Na Talerzu
ZAWIJANY MAKOWIEC DROŻDŻOWY 194

soli kostka drożdży- 10 dag 2 puszki masy makowej Helio 1 żółtko do posmarowania ciasta przed pieczeniem do ozdobienia: lukier czekoladowa posypka Wykonanie: *Drożdże rozcieramy z łyżką cukru i pół szklanki mleka. Przykrywamy, odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. *Rozpuszczamy masło, odstawiamy do ostudzenia *Żółtka ucieramy razem z cukrami, aromatem i szczyptą soli na puch. * Mąkę przesiewamy

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania