kostka puch - 486 przepisów (strona:8/33)

Kremowa kostka orzechowa 220

szklanka cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 kostka masła puszka masy orzechowej z kawałkami orzechów Helio Mleko zagotowujemy. Jajka ubijamy z cukrem, a następnie mieszamy z makami. Wlewamy na wrzące mleko i gotujemy mieszając do zgęstnienia. Masło ucieramy na puch i dalej ucierając dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu. Złożenie ciasta: na kruchym spodzie

Cynamonowe szczęście
Cappucino na herbatnikach 968

łyżek cappuccino orzechowego 1/3 szkl cukru pudru kieliszek wódki Polewa: 1/4 kostki masła 4 łyżki cukru 2 łyżki mleka 3 łyżki kakao 1 łyżeczka żelatyny 350g herbatników mały słoiczek powideł śliwkowych 1/2 szkl mleka bita śmietana do dekoracji Masa: Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem pudrem. Cały czas miksując dodać cappuccino a na koniec wódkę. Mleko

Smakołyki Asi
Ciasto Usta Adama 995

opakowanie budyniu śmietankowego (na 0,5l mleka) 375 ml mleka 1 kostka masła 150 g cukru pudru   Budyń mieszamy w odrobinie mleka. Pozostałe mleko zagotowujemy, na gotujące wlewamy rozmieszany budyń. Mieszamy do uzyskania konsystencji budyniu. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy stopniowo ostudzony budyń, ciągle ucierając.   Polewa:   125 g margaryny 5 łyżek cukru

Made By Mom And Son
Ciasto Łabędzi puch 177

zabawę. Smacznego! Łabędzi puch Biszkopt 5 jajek 1 szkl cukru 1 szkl mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka gorącej wody 1 łyżka oleju cukier waniliowy 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa 2 małe czerstwe bułeczki 3 szkl mleka 0,5 szkl cukru cukier waniliowy 10 dag wiórków kokosowych 1,5 kostki masła dżem(...)zmiękły, a później rozdrobnić widelcem. Pozostałą szklankę mleka zagotować z cukrem, dodać przygotowane bułki oraz wiórki kokosowe, cukier waniliowy i gotować 5 minut. Odstawić aż ostygnie. Masło utrzeć na puch i dodawać po łyżce masy bułkowej. Ucierać do dokładnego połączenia się składników. Biszkopt podzielić na dwie części. Na pierwszej wysmarować dżem i wyłożyć połowę masy, przykryć drugą połową

Pieguskowa Kuchnia
Łabędzi puch 149

Zaskakujący smak ciasta, mimo pewnych składników w kremie.. jesteście ciekawi? Koniecznie spróbujcie! Smacznego! :) Łabędzi puch Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat(...)mąki ziemniaczanej - cukier waniliowy - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: - 2 małe czerstwe bułeczki - 3 szkl mleka - 1/2 szkl cukru - cukier waniliowy - 10 dag wiórków kokosowych - 1 i 1/2 kostki masła - dżem z czarnej porzeczki Posypka: - 1 łyżka masła - 10 dag wiórków kokosowych - 2-3 łyżki   cukru Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę, cały

Smaki Natalii
Babka wielkanocna - najszybsza! 158

mieć temperaturę pokojową (margaryna, jajka, mleko). Składniki: 250 g margaryny (1 kostka) 4 jajka 1/2 szkl. mleka 1 szkl. mąki ziemniaczanej 1 szkl. mąki krupczatki 1/2 szkl. cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Miękką margarynę wraz z cukrem ucieramy mikserem na puch, następnie dodajemy stopniowo po jednym jajku - po każdym miksujemy do połączenia składników

Kolorowy Przepisownik
Cappuccino 302

minut w 180 st. C i studzimy. Krem: 1,5 kostki masła 1,5 szklanki mleka w proszku 3 jaja 1 szklanka cukru 3 serki homogenizowane waniliowe. Jajka ubijamy z cukrem na parze, do momentu uzyskania gęstej piany. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dalej miksując dodajemy na zmianę masę jajeczną i mleko w proszku

Cynamonowe szczęście
Naleśniki czekoladowo- miętowe z serem 198

smażenia gotowych naleśników cukier puder do posypania po wierzchu bądź kilka kostek startej czekolady Sposób przygotowania: 1. Ciasto: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem 20ml mleka. Studzimy tak, by masa czekoladowa była nadal płynna. Resztę mleka wraz z jajkiem i białkiem ubijamy na puch. Dodajemy przesianą mąkę, cukier puder, olej oraz szczyptę soli. Na końcu dodajemy

Kuchnia w czekoladzie
Sernik czekoladowy z pomarańczą na makowym spodzie (ciasto bezglutenowe) 189

miękkiego masła Na wierzch: pomarańcza sok z jednej pomarańczy 6 kostek cukru trzcinowego Przygotuj tortownicę  23 cm. Wyłóż dno papierem  do pieczenia i wysmaruj masłem. Masę makową przełóż do naczynia i dodaj mielone migdały oraz miękkie masło. W wysokim naczyniu ubij jaja na puch dodaj do masy makowej i wymieszaj. Upiecz w 180 stopniach

AZgotuj!
Babka cytrynowa 123

jest rewelacyjna i puszysta jak, hmm... No jak co? No jak puch puszysta jest, serio. To zasługa sporej ilości jajek i niewielkiej ilości mąki. Z takimi słodkościami jesień nam nie straszna. 1 szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki cukru 100 g masła (pół tradycyjnej kostki) 7 jajek skórka starta z jednej cytryny 1 opakowanie cukru waniliowego

Marder&Marder Manufacture
Makowiec ze śliwką 175

Składniki: 1 opakowanie masy makowej 5 jajek 1/2 kostki masła 3 łyżki cukru 4 łyżki kaszy manny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jabłka 2 łyżki miodu po 6 suszonych śliwek i moreli rodzynki i orzechy włoskie Przygotowanie: żółtka ucieramy na puch z cukrem, Białka ze szczyptą soli na pianę Jabłka zcieramy na tarce z drobnymi oczkami

Luźna Kuchnia
Kruchy placek królewski 253

mąki pszennej 25 dag cukru pudru 25 dag masła (1 kostka) 4 jajka 10 dag bezpestkowych rodzynek alkohol (brandy, koniak) do namoczenia rodzynek) tłuszcz do wysmarowania formy cukier puder do posypania ciasta Wykonanie:Rodzynki zalewamy alkoholem. Cukier puder z tłuszczem ucieramy na jednolity puch i, cały czas ucierając, dodajemy, po jednym, całe jajka. Na dobrze połączone składniki

Gorący kąsek
Krem budyniowy z owocami 166

masła,  4 łyżki cukru pudru,  3 biszkopty,  kostka gorzkiej czekolady.  Wykonanie: Owoce oprószyć cukrem pudrem i odstawić do całkowitego rozmrożenia.  450ml mleka zagotować, w reszcie rozrobić budyń. Wlać na gotujące się mleko, gotować, aż zgęstnieje. Następnie ostudzić.  Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce budyniu.  Śmietankę ubić, pod koniec ubijania

Z miłości do słodkości
CIASTO PINACOLADA 250

ananasa mieszamy z cukrem, żółtkami i budyniami. Ananasy kroimy w kostkę i odsączamy na sicie (ten sok zostawiam do nasączenia biszkoptu i ciastek) Mleko stawiamy na gaz, gdy się zagotuje wlewamy sok. Ciągle mieszamy żeby się nie przypalił. Odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu, aż do wyczerpania. Na końcu dodajemy pokrojonego ananasa

Pani na deser
Porzeczkowy przekładaniec 229

łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 200 g (1 kostka masła) Ok 400 ml mleka zagotowujemy z cukrem. Pozostałe mleko miksujemy z mąkami i żółtkami. Wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy, gotując aż całość zgęstnieje. Odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło miksujemy na puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce zimnego budyniu. Złożenie ciasta

Cynamonowe szczęście