kostka puch - 486 przepisów (strona:11/33)

Ciasto śnieżny puch 1728

świetnie smakuje. Moja wersja śnieżnego puchu nie posiada spodu z herbatników. Uniknęłam również użycia "śnieżek" w proszku. Serdecznie zapraszam! Czas przygotowywania:  do 40 minut Czas chłodzenia:  minimum 3 godziny Ilość:  tortownica średnicy 15-18 cm Składniki na kokosowy spód i posypkę: • 1 szklanka wiórków kokosowych • 1/4 kostki masła - 50 g • 2 łyżki

AniaGotuje.pl
ciasto śliwka w czekoladzie 1197

Odstawiam, aż całkowicie wystygnie. Masło ucieram na puch z cukrem pudrem stopniowo dodając zimną kaszę mannę. Ucieram na gładki krem. Wykładam na blat ciasta dobrze nasączony ponczem, przykrywam drugim blatem. czekolada ze śliwkami: Śliwki kroję na kawałki. Śmietankę podgrzewam, a gdy zacznie wrzeć zdejmuję z ognia i wsypuję kostki czekolady. Mieszam tak długo, aż czekolada całkowicie się

babka w formie
RAFFAELLO MOCNO KOKOSOWE 3621

wiórków kokosowych 100g migdałów w płatkach 1 kostka margaryny Sposób przygotowania: W jednej szklance mleka rozrabiamy obie mąki i żółtka.  Resztę mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlewamy wymieszane żółtka z mąką. Ugotować i odstawić do wystygnięcia. Margarynę ucieramy z zimnym budyniem na puch.  Następnie do masy dodajemy wiórka kokosowe

Prosto i Smacznie z Anetą
Straciatella morelowa 153

Miękką margarynę ucieramy z cukrem na puch, następnie cały czas ucierając dodajemy po jednym jajku. Gdy składniki się połączą wsypujemy mąkę z proszkiem i wlewamy mleko tak (ciasto ma być gęste, ale na tyle by dało się je bez problemu mieszać mikserem). Na koniec wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę czekoladę. Przekładamy do blaszki do pieczenia (23x35

Cynamonowe szczęście
Ciastko mocno czekoladowe z suszonymi wiśniami i orzechami włoskimi 148

kostka masła garść suszonych wiśni garść prażonych orzechów włoskich kakao do posypania wierzchu 100 gram mąki kieliszek wiśniówki listki melisy Przygotowanie: Rozpuść czekoladę z masłem w kąpieli wodnej. Lekko wystudź. Żółtka oddziel od białek. Do żółtek dodaj cukier i ubijaj na biały puch. Białka

AZgotuj!
Stefanka 246

mleka 4 łyżki kaszy manny 1 kostka masła 1 szklanka cukru pudru sok z cytryny (lub kwasek cytrynowy rozcieńczony z wodą) polewa czekoladowa (u mnie Helio) Zagotowujemy mleko, na wrzące wsypujemy kaszę i gotujemy, mieszając do momentu aż kasza zrobi się gęsta. Odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puch partiami dodając cukier puder. Następnie nie przestając

Cynamonowe szczęście
SERNIK WIEDEŃSKI Z CYTRUSOWĄ NUTĄ I RODZYNKAMI /Bezglutenowy. 259

potrójnie mielony),- jajka, 10- masło, kostka,- cukier, 30-35 dag- laska wanilii,- kaszka kukurydziana, 4-5 łyżek,- otarta skórka z pomarańczy,- otarta skórka z cytryny,- rodzynki,Polewa:- czekolada deserowa/mleczna, tabliczka- masło, 1 łyżka,- mleko w proszku, 4-5 łyżek,- mleko, 3-4 łyżki. WYKONANIE:Sernik: Masło ucieramy na puch. Powoli dodajemy po łyżce cukru

Wypisz Wymaluj
Orzechowiec z kremem czekoladowym 463

orzechowym. Karmel orzechowy: -1/2 kostki margaryny - 4 łyżki cukru brązowego - 2 łyżki miodu - 25 dkg orzechów    Krem czekoladowy nr 1 - 150 g miękkiego masła o temp. pokojowej - 120 g kremu czekoladowego typu Nutella - łyżka mleka w proszku - garść suszonych żurawin (namoczonych w alkoholu) Wykonanie: Masło ucieramy na puch około 5- 6 minut, dodajemy

SMYKWKUCHNI
kostki czekoladowo-piernikowe z marmoladą 156

dodatek czekolady więc jeśli ktoś nie lubi pierników, może pominąć dodatek przyprawy do piernika, wtedy kostki będą po prostu czekoladowe.  *foremka 23*23 czyli 9 dużych kostek Składniki: na ciasto: 150 g masła 150 g mąki tortowej Lubella 6 jajek 150 g czekolady deserowej lub gorzkiej 150 g cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia łyżka kakao łyżka(...)szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao 2 łyżki wrzątku kilka plasterków galaretki w cukrze Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i przyprawę do piernika wymieszać i przesiać. Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem a następnie do masy wetrzeć pojedynczo żółtka. Czekoladę rozpuścić nad parą i wmiksować do masy.  Przesiane składniki sypkie także dodać i wymieszać. Na końcu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Orzechowiec bezglutenowy 670

szklanki posiekanych orzechów włoskich 1/2 kostki margaryny 1 łyżka mleka mleka 4 łyżki cukru 2 łyżki miodu Poncz : 1 szklanka zimnej, przegotowanej wody 2 łyżki rumu lub 1 łyżka spirytusu 2-3 czubate łyżki cukru 2 łyżki soku z cytryny Zrobić biszkopt . Jaja, ogrzane do temperatury pokojowej, ubić na puch z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać olej

Ze smakiem bez glutenu
Biszkopt z masą jogurtową 161

morwy Jajka z cukrami ubić na puch. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać i wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni. Zimny biszkopt przeciąć na pół. Galaretki [ osobno] rozpuścić w 1 szklance wody i odstawić do zastygnięcia.Następnie pokroić w kostkę. Żelatynę rozpuścić w wodzie .Do jogurtu dodać

Moje domowe kucharzenie
Ananasowiec z bitą śmietaną 381

owocowe,z całkiem innym biszkoptem jak puch i do tego bita śmietana-pychotka... ANANASOWIEC SKŁADNIKI: na biszkopt: 6 jajek 1,5 szkl.cukru 1,5 szkl. maki pszennej 2 łyż.mąki ziemniaczanej szczypta amoniaku 2 kieliszki wrzątku na masę: 7 łyżek cukru puszka ananasów 2 budynie śmietankowe 2 galaretki cytrynowe kostka margaryny dodatkowo: 500 ml śmietany

Swojskie jedzonko
Biały puch z truskawkowym musem 219

Ostatnio dosyć popularne ciasto ,, Biały puch" zainteresowało i mnie. Jednak ze względu na to , że udało mi się kupić tanio truskawki postanowiłam pokombinować i przełożyłam musem truskawkowym ten tzw.puch. Jedząc ma się wrażenie  jakby sezon truskawkowy już się zaczął. I oto właśnie chodziło. Składniki: ciasto 170-200 g herbatników 3/4 kostki masła 100 g białej czekolady

Pysznie & Pięknie
Kantyczka 135

Składniki margaryna, 1 i 1/2 kostki cukier puder, 2 szkl jajka, 8 szt mąka, 2 i 1/2 szkl proszek do pieczenia, 2 łyżeczki mak, 1/2 szkl kakao, 2 łyżki dżem morelowy, 2 słoiczki biszkopty, 2 opak cukier puder, do posypania Przygotowanie W dużej misce ucieramy margarynę z cukrem pudrem na puch. Żółtka oddzielamy od białek i dodajemy

Gotowanie moimi oczami