kostka puch - 486 przepisów (strona:12/33)

Karpatki 167

cukru 1 łyżka cukru pudru kostka masła lub margaryny skórka otarta z małej cytryny sok wyciśnięty z połowy małej cytryny Zagotowujemy 1/2 litra mleka. W pozostałej 1/4 litra rozrabiamy budynie z 5 łyżkami cukru. Wlewamy je do gotującego się mleka i gotujemy gęsty budyń. Odstawiamy. Masło lub margarynę ubijamy na puch. Dodajemy cukier puder. Następnie partiami

My simple kitchen
Ciasto mocno czekoladowe z cukierkami Snickers 185

łyżki mleka Polewa : 1/2 kostki margaryny 5 łyżek cukru pudru 3 łyżki kakao 2 łyżki wody 6 łyżek śmietanki kremówki   1 łyżka żelatyny 1 szklanka porzeczek Wykonanie ciasta : Cukierki pokroić na kawałki Czekoladę drobno posiekać . Białka ubić mikserem na sztywną pianę. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puch , następnie ciągle mieszając dodawać

Sama słodycz i szczypta chili
Torcik Babci Danusi 157

wylewamy na wyłożone folią spożywczą salaterki i pozostawiamy do zastygnięcia. Najlepiej zrobić to poprzedniego wieczoru i zostawić na noc. Dobrze zastygnięte wyciągamy z salaterek, odwijamy folię i kroimy na kostkę. 2. Z podanych składników pieczemy biszkopt - 30 min w 180 st C (blaszka 39x23cm). Ubijamy pianę z białek z odrobiną soli, dodajemy cukier, żółtka, a następnie dodajemy zmieszane z proszkiem(...)przekrawamy wzdłuż na całej długości. Wystarczy odciąć tylko cieniutką warstwę, tak by przełożyć ją między masę truskawkową, a śmietanową. 3. Masa truskawkowa: Margarynę ucieramy wraz z cukrem pudrem na puch. Dodajemy truskawki i ponownie ucieramy. 4. Śmietanę ubijamy mikserem na wysokich obrotach, dodajemy cukier puder oraz cukry waniliowe. Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody, mieszamy i pozostawiamy do napęcznienia

Kuchnia w czekoladzie
PIJANA ŚLIWKA W CZEKOLADZIE 589

tabliczka mlecznej czekolady 1 kostka masła 6 łyżek cukru dodatkowo: 400 g śliwek suszonych szklanka wódki 2 tabliczki mlecznej czekolady Wykonanie: *Śliwki namaczamy w alkoholu. Najlepiej tydzień przed pieczeniem ciasta, ewentualnie min dobę.  *Białka oddzielamy od żóltek, ubijamy białka na pianę. Stopniowo dosypujemy cukier, dodajemy po jednym żóltku, ubijamy na puch. Dodajemy mąkę wymieszana z proszkiem

Z Majeczką w kuchni
Ucierany keks ze śliwkami 221

szklanka mleka 2% ½ kostki miękkiego masła 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 6-8 węgierek Cukier puder do oprószenia. Sposób przygotowania:   Miękkie masło utrzeć z cukrem zwykłym i z prawdziwą wanilią na puszysty puch, ucierając wbić stopniowo po jednym jajku

Wanilia i Kardamon
Sernik ananasowy z kokosową nutą 172

zalewie 4 jajka 1/2 kostki masła 3 łyżki pomarańczowych wiórek kokosowych 3 łyżki zielonych wiórek kokosowych 5 łyżeczek cukru waniliowego 4 łyżki cukru kryształu herbatniki lub biszkopty na spód Sposób przygotowania: Ananasy wraz z zalewą miksujemy w blenderze wraz z wiórkami kokosowymi (ja zostawiłam plaster do dekoracji). Masło ucieramy na puch, stopniowo dodajemy po jednym jajku

Kolorowy Przepisownik
SERNIK NA SPODZIE Z HERBATNIKÓW Z MASŁEM ORZECHOWYM 314

cukru3 łyżki kakao200 g kostka masła2 żółtka4 łyżki mlekaPRZYGOTOWANIESpódHerbatniki drobno pokruszyć, wymieszać z roztopionym masłem, wyłożyć na dno formy mocno docisnąć, wstawić do zamrażalnika na 15 minut,po tym czasie, wyjąć z zamrażalnika, posmarować masłem orzechowym i wstawić do lodówki.Masa SerowaZ 2 białek ubić sztywną pianę. Masło utrzeć  na puch, żółtka cukier oraz cukier waniliowy

RAROSSA
Wykwintny Zawrót Głowy 201

kostki margaryny Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym. Mąkę rozrobić w szklance mleka.  Drugą szklankę mleka zagotować. Gorące mleko wlać do utartych żółtek i wymieszać.  Następnie dodać mleko z mąką ziemniaczaną i całość gotować, aż masa zgęstnieje.  Wystudzić.  Margarynę utrzeć, dodając po łyżce zimnego budyniu.  Masę utrzeć na puch. Dodatki: powidła śliwkowe

Kuchnia smaków
Jabłecznik z całymi jabłkami 214

Składniki: 1/2 kostki margaryny 2 jajka 15 dag cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 1/4 szklanki mleka 30 dag mąki skórka starta z jednej cytryny 4-5 średnich jabłek cukier puder + kilka łyżek mleka wiórki kokosowe  cynamon Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na miękki puch. Stopniowo dodajemy po jajku a następnie

My simple kitchen
brzoskwiniowiec z delicjami 720

miksujemy z kawą na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na jednolitą masę. dodatkowo: 2 opakowania delicji o smaku brzoskwiniowym 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki o smaku brzoskwiniowym 750 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Brzoskwinie odsączamy z nadmiaru syropu a następnie kroimy w kostkę. wykonanie ciasta: Biszkopt wkładamy

Domowy Smak Jedzenia
Puchaty sernik 250

Siedlce) 6 jaj pół kostki masła 3/4 szklanki cukru 1 łyżka kaszy manny 2 łyżki mąki ziemniaczanej cukier z wanilią szczypta soli Masło rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. Starannie oddzielamy białka i żółtka. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy połowę cukru. Żółtka z pozostałym cukrem ucieramy na puch i dodajemy do nich

Cynamonowe szczęście
Łabędzi puch 222

kokosowych  1 kostka masła  dżem z czarnej porzeczki   Bułki zalewamy 2 szklankami zimnego mleka i odstawiamy żeby zmiękły, a następnie rodrabniamy je przy pomocy widelca lub łyżki. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy rozdrobnione bułki oraz wiórki kokosowe i gotujemy przez ok 5 minut. Odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy

Cynamonowe szczęście
Piernik marchewkowy 179

pieczenia Masa grysikowa: kostka masła w temp. pokojowej 2 szkl mleka 1/2 szkl cukru 4 łyżki kaszy manny błyskawicznej polewa kakaowa (przepis tutaj ) posypka cukrowa 1 słoiczek marmolady Ciasto: Połowę marchewki zetrzeć na tarce o małych a połowę na dużych oczkach. Odcisnąć sok. Powinniśmy otrzymać 2 szkl marchewki. Jajka utrzeć na puch z cukrami. Mąkę i pozostałe

Smakołyki Asi
Tort Miś 181

łyżki cukru kostka masła 1 łyżka kawy rozpuszczalnej Dodatkowo: słoik dżemu wiśniowego 100 ml wiśniówki + 50 ml wody wiśnie z kompotu gotowy krem do tortów smaku waniliowym 3-4 łyżki kakao 300 ml mleka czekolada Z mleka, cukru i proszku budyniowego gotujemy budyń. Odstawiamy do wystygnięcia. Masło ucieramy na miękki puch i dodajemy po łyżce zimnego

My simple kitchen
Komfort snu z marką Wendre i koldrą Malmo Cotton 193

jakby otulał mnie puch, ponieważ jest bardzo, ale to bardzo lekka , co sprawia ,że nie czujemy się przytłoczeni ciężarem typowych starych kołder czy pierzyn. Jej przyjemny dotyk sprawia ,że równie dobrze nie trzeba było by jej ubierać w poszewkę. Podobają mi się również obszycia ponieważ nie są one tradycyjne tak jak  tz. "kostki" jakie mogę spotkać

W Moim Magicznym Domu