Zdrowa i bardzo smaczna pasta z awokado i szpinaku. Świetnie sprawdza się jako pyszna przekąska na śniadanie. Doskonale również smakuje podane w formie pesto z makaronem
Kuchcik gotujeDuszone udka w sosie własnym z cukinią Kiedy w naszej kuchni zaczynają się pojawiać potrawy z duszonym mięsem , to niechybny znak ,że lato ma się ku
Ogrodnik w podróżyPrzygotowane przeze mnie ostatnio “ Kotlety z wędzoną rybą i soczewicą ” zainspirowały mnie do stworzenia burgerów, w których zamiast typowej mięsnej wkładki jest właśnie wcześniejszy
Moja Delicja„Biały” wegetariański gulasz z cukinii z pieczarkami Czasami dobrze zrobić sobie, nawet jednodniową pauzę od mięsa . Biały gulasz jest wtedy jedną z najsmaczniejszych propozycji
Ogrodnik w podróżyTo mój pierwszy omlet w wersji wytrawnej, który publikuję tutaj na blogu. Wszystkie inne przygotowywałam na słodko (przepisy TUTAJ ) i w rzeczywistości głównie tylko takie jem
Zdrowie na języku :P„Królewska pieczeń” szynka szpikowana warzywami i majonezem Szynka to dość tani kawałek mięsa , jednak bardzo zdradliwy . Nieumiejętnie przyrządzona potrafi zrazić do siebie nie jednego
Ogrodnik w podróżyJednym z moich strachów jest zostać samą w domu. Pamiętam, że zawsze kiedy musiałam spędzić noc w mieszkaniu bez nikogo, nie było takiej siły bym spokojnie
Pink EnvelopeWracając z wakacji nad polskim morzem przywieźliśmy świeżo wędzone ryby : wędzonego łososia bałtyckiego oraz wędzone śledzie. Wędzonego łososia wykorzystałam w naszej ulubionej paście rybnej do chleba
Moja DelicjaSKŁADNIKI: ( 18 placuszków ) 249 kcal jajko banan łyżka
Atlas SmakówBakłażany wciąż owocują, a ja zastanawiam się co by tu z nich zrobić. Dzisiaj skusiłam się na włoską tartę z … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Włoska
My Blueberry CornerDzisiaj taka oto bardzo prosta propozycja śniadaniowa. Tost z pieczywa razowego, pasta z awokado i jajka, a do tego sałata i mamy świetną i pyszną
Healthy food explorerFaszerowane patisony – to idealny pomysł na przystawkę, zachwyca nie tylko kolorem ale przede wszystkim pięknym kolorem i smakiem. Faszerowane patisony to połączenie klasycznego, aromatycznego farszu z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jesień zbliża się wielkimi krokami, kwitną wrzosy, słoneczko choć niżej świeci to jednak jeszcze ciepło grzeje, przed nami babie lato...mam nadzieję, na długą słoneczną tę
Wanilia i KardamonSierpień to miesiąc, w którym pojawiają się kolejne sezonowe warzywa jak np. cukinia. Bardzo często wykorzystuję ja w swojej kuchni ze względu na jej walory smakowe
Życie ze smakiem