” Złota jesień ” sałatka z majonezem Sałatka złota jesień , jest doskonała na chłodniejsze dni . Zawiera w składzie wszystkie dobra , tej pory roku . Tradycyjnie kiszone ogórki
Ogrodnik w podróżyCzas przygotowania: 25 minut Ilość porcji: 1-2 porcje Drukuj Wytrawne gofry z kindziukiem, winogronami i fetą By Piotr 3 października 2018 Składniki: Wytrawne gofry mąka
Pogotujmy.plSkładniki: 2 marchewki 2 pietruszki 2 podłużne buraki 1 cebula 1/2 jabłka 3 kiszone ogórki 4 jajka 1 puszka zielonego groszku 3 łyżki majonezu 3 łyżeczki
Qchnia po prostu„Buraczki po wiejsku” z patelni Buraczki po wiejsku to stary przepis w mojej rodzinie . Pyszne gotowane buraki , podsmażone na wędzonce z cebulką i zaprawione
Ogrodnik w podróżySkładniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Kulinarne przemysleniaPołączenie dyni i koziego sera pokazywałam Wam już robiąc bruchettę z dynią i kozim serem . To genialne połączenie smaków postanowiłam ponownie powtórzyć, dodając tym razem do
nietylkopasta.plZnacie niebieską kukurydzę? Ja o niej dowiedziałam się niedawno, tzn. że jest dostępna w Polsce. Niebieska kukurydza jest produktem bezglutenowym swój kolor zawdzięcza wysokiemu
AZgotuj!Przeglądając jedną z książek kucharskich w mojej biblioteczce, a mianowicie "Kuchnia roślinna dla każdego" Eryka Wałkowicza (recenzja TUTAJ ) zainspirowałam się jednym z zamieszczonych tam przepisów. Mowa
Zdrowie na języku :PJesienna grochówka ze świeżym majerankiem Grochówka to zupa , którą najlepiej smakuje jesienią i zimą . Nie wyobrażam sobie jeść jej latem . Teraz kiedy jesień dopiero nadeszła jest
Ogrodnik w podróżyBędąc na straganie rzuciły mi się w oczy przepiękne pęczki świeżego szczawiu. Nie mogłam im się oprzeć, więc kupiłam aż dwa. Po powrocie do domu stwierdziłam
Moja DelicjaKiedy w jednej z książek Gordona Ramsay’a “Ultimate FIT Food” zobaczyłam przepis na “Sałatkę z grillowanym łososiem, grzybami i soczewicą”
Moja DelicjaSzybki , prosty schab z patelni grillowej W ciągu tygodnia zazwyczaj panuje chaos i tempo życia wzrasta do prędkości światła . Taka sytuacja sprawia ,że obiad też musi
Ogrodnik w podróżyBardzo lubię takie danie, warzywa i mięso to wszystko co lubię. Polecam. Przygotowanie mięsa – na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulkę. Smażyć aż
Kuchnia PokoleńRamen który robi się sam – ugotowany na pieczonym korpusie kurczaka i sokach, które wypłynęły z mięsa podczas pieczenia. To chyba najszybszy do zrobienia i pełen smaku
Karo in the KitchenDomowa czekoladowa granola (w kilka chwil). Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam granolę. Nie ma jak rano usiąść przy miseczce domowej czekoladowej granoli zalanej mlekiem
Słodkie okruszki