Prosta, szybka i rustykalna do granic wytrawna tarta z nieśmiertelnym trio – pieczarkami, serem i cebulą. Jej bazą jest kruche ciasto bez dodatku masła – zamiast niego równie
Karo in the KitchenSą takie dania, które kojarzą nam się niezmiennie z dzieciństwem. Taki właśnie chleb z dziurką ma dla mnie znaczenie sentymentalne. Często proszę, mężu! Zrób mi chleb
LatosiowydomDawno mnie nie było, ale to nie znaczy że nie gotowałam. Wręcz przeciwnie w tym czasie powstało wiele, wiele pyszności. Dziś podzielę sie z
magiczna kuchnia KasiCudowny letnio - jesienny deser... Crumble z soczystymi śliwkami i truskawkami pod chrupiącą, owsiano - kokosową kruszonką... ☕🍓 Podane z gałką lodów waniliowych smakuje obłędnie i ciężko się
Słodko-Słony Świat IlonyTylko powiem pycha, bardzo mi smakowały. Na patelni rozgrzać olej, dodać posiekany drobno czosnek, chili, kminek, paprykę słodką w proszku, pastę curry. Wszystko razem smażyć chwilkę
Kuchnia PokoleńUdka z kurczaka pieczone z kalafiorem Udka to kolejny pomysł na jednogarnkowy , niekłopotliwy obiad z kurczakiem i warzywami . Kalafior to jedna z bardziej lubianych przystawek w
Ogrodnik w podróży„Francuskie” roladki z łopatki Roladki francuskie z łopatki , to taki typowo jesienny przepis . Pyszne mięso z łopatki , nadziewane gruszką i musztarda . Całość otulona wspaniałym
Ogrodnik w podróżySobotnie danie z kremową kaszą pęczak, zrazami duszonymi w białym winie z grzybami. Zarezerwuj sobie 30 minut. 4 porcje 8 zrazów z cielęciny 8 listków
AZgotuj!Prosta pasta z nasion słonecznika i ricotty z dodatkiem soku z cytryny i tahini. Idealna w kanapkach, na grzankach czy jako dip do chrupiących warzyw lub
Moja DelicjaPrzygotowanie błyskawiczne, kilka produktów i gotowe. Sałatę umyć osuszyć i podzielić na mniejsze kawałki. Pomidorki umyć i przekroić na pół. Ogórka umyć i pokroić w półplasterki
Kuchnia PokoleńPyszne burgery z ziemniaczanego puree i fasoli z puszki. Miękkie i soczyste w środku, z chrupiącą skórką na zewnątrz. Doprawione kurkumą i curry w
cool and mintyPiątkowa , pieczeń z cukinii Wiadomo , że w naszym kraju tak się już utarło , że piątek to dzień bezmięsny , postny . Nawet jeśli się już nie praktykuje wyniesionych
Ogrodnik w podróżySkładniki: (na 4 porcje) - ryż basmati – 2 woreczki (200 g) - mięso mielone wołowe (400 g) - warzywa na patelnię – ½ opakowania (220 g) -przyprawy wg. uznania Przygotowanie: Ryż
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas1 porcja: 156 Kcal (B:21 g W:7 g T:5 g) 1 porcja + pieczywo żytnie (2 kromki 100 g) 378 Kcal (B:27 g
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas