Kuchnia, to serce mojego domu. Od zawsze uwielbiałam gotować, próbować nowych potraw, dzielić się pysznymi daniami. I choć uważam, że serce to podstawowy składnik wielu dań
Słodkie okruszkiUdka w cebulowej , chrupiącej panierce Pyszne udka kurczaka w cebulowej panierce , to połączenie kilku przepisów . Czyli jak zwykle w moim wypadku , wycedzenie tego co lubi rodzinka
Ogrodnik w podróżyKotlety z udźca indyka Pyszne kotlety z udźca indyka , a’la schabowy . Mięso indyka bywa twarde , a czasami trudne do obróbki . Kotlety to świetny pomysł
Ogrodnik w podróżyDuszone buraczki z papryką , przetwory Buraczki , szczególnie duszone , czy marynowane o tej porze roku to prawdziwy kulinarny hit . Zawsze staram się zatrzymać jak najwięcej dobroci z
Ogrodnik w podróżyKebabowa surówka z pekinki Pyszna surówka o smaku kebabu doskonała do frytek . Genialnie prosta , a do tego wegetariańska. Moi chłopcy nie przepadają za surowymi warzywami ale
Ogrodnik w podróżyDeserowa chałka z orzeszkami w karmelu. Moja rodzina wprost uwielbia najróżniejsze placki, placuszki i chałkę po francusku. Byle na słodko Dziś polecam Wam deserową chałkę z
Słodkie okruszkiZwariowany makaron Zwariowany makaron , to po prostu makaron z resztek opakowań . Mimo że makaron gości na naszym stole przynajmniej raz w tygodniu zawsze zostaje troszkę w
Ogrodnik w podróży„Swojski garnek ” z szynką wieprzową Swojski garnek to potrawa jednogarnkowa , a więc jedna z tych ułatwiających życie . Bardzo lubię te potrawy głównie za to
Ogrodnik w podróżyBeouf Stroganow (nazywany potocznie Strogonowem), to klasyka kuchni. Nie trzeba go jadać raz w tygodniu, ale klasykę wypada znać. To prosta w przygotowaniu potrawa. Szlachetności nadają
Codziennik KuchennyWęgierska pierś z kurczaka Wiadomo że Węgry kochają paprykę więc , pierś z kurczaka nią nadziewana po prostu musi się tak nazywać Bardzo smaczny i prosty w
Ogrodnik w podróżyRacuchy to danie, które pamiętam z dzieciństwa. Najlepsze robione były przez moją ciocię. Racuchy z jabłkiem Ciasto było słodkawe ale jabłka, których używała miały delikatnie kwaskowaty
mecooksPrzypadkiem na obiad w minioną sobotę mieliśmy gołąbki z czerwonej kapusty... Kisiłam kapustę. Zostało kilka liści. Szkoda było wyrzuć. Zrobiłam więc gołąbki na parze
AZgotuj!Ostatnie kilka dni upłynęło mi pod znakiem pieczenia. Robiłam ciasta na słodko jak i wypieki drożdżowe na wytrawnie. Bułeczki drożdżowe z buraczkiem ćwikłowym Jeśli chodzi o
mecooksUwielbiam te placuszki i odkąd przyrządziłam je po raz pierwszy to w moim domu zagościły na stałe. Są naprawdę przepyszne, delikatne oraz dodatkowo proste w przygotowaniu
Di gotujeZłoty orientalny kalafior Złoty kalafior to coś w rodzaju curry ale nie do końca . Ma piękną złocistą barwę i niesamowite aromaty . Doskonale nadaje się na danie
Ogrodnik w podróży