Czy jest coś, co lepiej rozgrzeje i zaspokoi pierwszy głód niż talerz gorącej zupy? Francuska zupa cebulowa jest zdecydowanie bardziej znana od czosnkowej, którą nasi sąsiedzi
Karo in the KitchenOstatnio czas tak mi się skurczył, że obiady robiłam prawie z zegarkiem w ręku. Ten zajął mi dokładnie tyle czasu ile gotowanie makaronu, czyli 12 minut
Karo in the KitchenKarpie i śledzie to żelazny zestaw ryb kojarzących nam się ze świętami Bożego Narodzenia. Może pora na coś nowego? Sandacz to słodkowodna jak karp, ale w
Karo in the KitchenCzas przygotowania: 10 minut Czas przyrządzania: 30 minut Ilość porcji: 2 porcje Drukuj Tagliatelle z kalafiorem w sosie pomidorowym By Piotr 7 grudnia 2018 Składniki: makaron
Pogotujmy.plSmażone brokuły z patelni po azjatycku Smażone brokuły po azjatycku , to doskonała przystawka . Dzięki zrównoważonym słodko – kwaskowym smakom i nucie oleju sezamowego są naprawdę boskie
Ogrodnik w podróżyPierś z kaczki Hoisin Wreszcie po bieganiu przez całe lato, przy kaczkach , ich pielęgnacji i itp . itd . Nadszedł ten piękny czas konsumpcji . Własne, kacze mięsko nie
Ogrodnik w podróżyKuchnia, to serce mojego domu. To z nią wiąże się tyle wspomnień z dziecinnych lat, to tu po raz pierwszy lepiłam z tatą pierogi, to tu
Słodkie okruszkiSkładniki: Ciasto: 150 g mąki pszennej razowej 100 g masła 1/2 jajka 1/2 łyżeczka soli Wierzch: 1 mała cukinia 125 g mozzarelli (1 kula) 1 łyżeczka
Qchnia po prostuZupa o migdałowym smaku z kuchni osmańskiej. Składniki 250 ml bulionu z kurczaka 250ml mleka 1,5 łyżki masła 1 łyżka mąki pszennej 130 g migdałów
w mojej kuchniJajecznica na maśle fot. Moja Książka Kucharska Jajecznica na maśle. Cudowna, delikatna i kremowa jajecznica na maśle. Najlepiej smakuje z dużą ilością posiekanego koperku z chrupiącym
Moja Książka KucharskaOd jakiegoś czasu przygotowuję nasz ulubiony pasztet drobiowy z dodatkiem grzybów. W moim odczuciu jest jeszcze smaczniejszy. My po prostu uwielbiamy grzyby. Fajne
Smaczne ZdroweSzybka przekąska z ciasta francuskiego... świderki z czosnkową nutą, nadziewane szynką parmeńską oraz mozzarellą. Tylko 10 minut naszej pracy! Pyszne zarówno na ciepło, jak i na
Kuchnia MagdaLenySzybka shoarma z uda indyka do frytek W tygodniu zazwyczaj nie ma zbyt wiele czasu, na wydziwianie w kuchni . Najlepsze są ,najłatwiejsze i sprawdzone przepisy . Takie
Ogrodnik w podróży