Domowa szynka drobiowa pachnie wspaniale, jest delikatna w smaku, chuda, prawie dietetyczna, idealna do kanapek i najważniejsze- nie zawiera konserwantów i sztucznych polepszaczy. Wystarczy zamarynować mięso
Smaki ArmineZupa meksykańska Pyszna zupa meksykańska . Nie wiem czy w Meksyku taką gotują , ale wiem że jest niebiańsko dobra . Uwielbiam te smaki . Po prostu meksyk w garnku
Ogrodnik w podróżyWyrazista i chrupiąca za sprawą selera naciowego i ogórka kiszonego :) Składniki: - 2 łodygi selera - 1 ogórek kiszony - 1/2 główki cebuli sałatkowej - garść rukoli
Kulinarne przemysleniaDawno mnie tu nie było, jakoś nie mogę wejść w normalny rytm życia po Świętach i Sylwestrze. Ale mam nadzieję, że w końcu uda mi się
Smaki ArmineLeniwe kluski lub inaczej leniwe pierogi to szybkie i proste do przyrządzenia danie. W wersji bezmlecznej można je zrobić z tofu naturalnym. Ja najbardziej lubię podawać
Dieta bez mlekaNajlepsze na świecie paluchy serowe, na które przepis zdobyłam od mojego znajomego Węgra. Serowe paluchy Sprawdzą się świetnie podane jako przekąska do chrupania podczas oglądania telewizji
mecooksNajczęściej kiedy robię placki są to zazwyczaj racuczhy i głównie w wersji na słodko. Placuszki z suszonymi pomidorami i serem Tym razem postawiłam na placki “
mecooksDomowe zapiekanki chodziły za mną długo, oj długo, ale ser żółty w mojej diecie raczej nie istnieje, to unikałam ich, jak ognia. Ale dzisiaj wpadł mi
SMYKWKUCHNIZnacie kogoś kto nie lubi gofrów? Bo ja nie! Ja uwielbiam gofry i zdecydowanie częściej robię je na wytrawnie, niż na słodko. Dlaczego? Z prostej przyczyny
SMYKWKUCHNISkładniki: 2 piersi z kurczaka 200 g kaszy bulgur 1/2 opakowania miksu sałat 1 czerwona cebula 4 łyżki czerwonej fasolki z puszki 4 łyżki ciecierzycy z
Qchnia po prostuMiałam ochotę na grzanki… Ale nie takie zwykłe z opiekacza. Grzanki, których nie jadłam “całe wieki”. Moczone w jajku z mlekiem i smażone
Moja DelicjaUwielbiam tatara wołowego! Niezwykłą przyjemność sprawia mi mieszanie wszystkich składników na talerzu, kosztowanie i doprawianie. Mieszam tak długo, aż stanie się pulchny i stanowi całość ze
Kulinarne przemysleniaBrioche brioszki zrobiłam pierwszy raz kilka lat temu. Przepis znajdował się na opakowaniu francuskiej mąki kupionej w delikatesach. Zrobiłam je krok po kroku według przepisu na
AZgotuj!