Składniki: 8 kromek chleba tostowego pełnoziarnistego 4 jajka 4 plastry żółtego sera sól ziołowa, ostra papryka w proszku Sposób wykonania: Cztery kromki chleba układamy na dużej
Qchnia po prostuJeżeli chodzi o różnego rodzaju przekąski to uwielbiam ciasto francuskie, bo jest uniwersalne i można z niego wyczarować smakołyki zarówno słodkie, jak i wytrawne, nie używając
Kuchnia MagdaLenyProste pizzerinki z ciasta francuskiego z dodatkami w stylu włoskim... pomidorkami koktajlowymi, oliwkami, mozzarellą oraz bazylią. Mogą być świetną alternatywą dla tradycyjnych pizzerinek z ciasta drożdżowego
Kuchnia MagdaLenyKasza to nic innego jak jadalne nasiona zbóż lub zbóż rzekomych. Wyróżnić możemy te, które mają w sobie gluten jak i te bezglutenowe. Pieczarki nadziewane kaszą
mecooksMoje dzieci uwielbiają taco z wołowiną, a ja lubię taco na liściach rzymskiej sałaty. Taco jest pyszne i tym razem przyrządziłam je z mieloną wołowiną z
codojedzeniaPamiętam jak kiedyś po raz pierwszy przygotowałam takie placuszki... Zniknęły tak szybko, że nie zdążyłam spróbować ani jednego. Cóż, usmażyłam ich kolejną porcję i wtedy wiedziałam
Di gotujeKolejny pomysł na ciekawe przekąski sylwestrowe z użyciem ciasta francuskiego... pieczone koszyczki z ciasta francuskiego wypełnione sałatką z rukoli z dodatkiem pomidorków koktajlowych, oliwek, sera feta
Kuchnia MagdaLenySprawdzona propozycja na pyszną przekąskę. Śledzie z porem, z dodatkiem jabłka i majonezu. składniki: 500 g filetów śledziowych a'la matias 200 g białej części
babka w formieSzybkie przekąski z ciasta francuskiego... pizzerinki z jabłkami, cynamonem i orzechami włoskimi. Prosta i pyszna przekąska na różnego rodzaju imprezy czy wieczór z przyjaciółmi - jedyne 4
Kuchnia MagdaLenyJajka z pieczarkami i szpinakiem, posypane serem feta i cebulką dymką , to proste, szybkie i zdrowe danie obiadowe lub śniadanie. Na duży głód polecam porcję po
Moja DelicjaZawsze kiedy jestem w Zakopanem kupuję grillowany oscypek z żurawiną. Mozzarella z żurawiną w pieczywie tostowym Uwielbiam to zestawienie. Lekko podpieczony, czasami delikatnie ciągnący się ser
mecooksWigilijna kapusta z grochem to potrawa regionalna z regionów: świętokrzyskiego, podkarpackiego, sądeckiego. Ja poznałam ten specjał dawno temu. Sąsiadka mojej … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Wigilijna
My Blueberry CornerZe świeżego selera robię surówkę, smażę i dodaję do zup. Konserwowego używam do sałatki. Sałatka z selera konserwowego Nie próbowałam co prawda stosować selera ze słoiczka
mecooksKarp zapiekany w warzywach Karp , zawsze nieodłącznie kojarzy się z Bożym Narodzeniem i wtedy też smakuje najlepiej . Co roku jest na naszym stole . Obowiązkowo smażone dzwonki
Ogrodnik w podróżyNie wszystko co dobre wymaga czasu, ale tak jest – stety-niestety – z dobrą zupą cebulową. To trochę jak książkowy romans – zaczyna się płaczem, a kończy pasmem
Karo in the Kitchen