Krewetki w sosie tika masala 199Tylko powiem pycha, bardzo mi smakowały. Na patelni rozgrzać olej, dodać posiekany drobno czosnek, chili, kminek, paprykę słodką w proszku, pastę curry. Wszystko razem smażyć chwilkę
Kuchnia Pokoleń
Udka z kurczaka , pieczone z kalafiorem 194Udka z kurczaka pieczone z kalafiorem Udka to kolejny pomysł na jednogarnkowy , niekłopotliwy obiad z kurczakiem i warzywami . Kalafior to jedna z bardziej lubianych przystawek w
Ogrodnik w podróży
” Francuskie ” roladki z łopatki 181„Francuskie” roladki z łopatki Roladki francuskie z łopatki , to taki typowo jesienny przepis . Pyszne mięso z łopatki , nadziewane gruszką i musztarda . Całość otulona wspaniałym
Ogrodnik w podróży
Zrazy z cielęciny z kremową kaszą pęczak i grzybami 203Sobotnie danie z kremową kaszą pęczak, zrazami duszonymi w białym winie z grzybami. Zarezerwuj sobie 30 minut. 4 porcje 8 zrazów z cielęciny 8 listków
AZgotuj!
Pasta z nasion słonecznika i ricotty 173Prosta pasta z nasion słonecznika i ricotty z dodatkiem soku z cytryny i tahini. Idealna w kanapkach, na grzankach czy jako dip do chrupiących warzyw lub
Moja Delicja
Sałatka grecka, zawsze niezawodna 166Przygotowanie błyskawiczne, kilka produktów i gotowe. Sałatę umyć osuszyć i podzielić na mniejsze kawałki. Pomidorki umyć i przekroić na pół. Ogórka umyć i pokroić w półplasterki
Kuchnia Pokoleń
BURGERY Z UGOTOWANYCH ZIEMNIAKÓW I FASOLI 215Pyszne burgery z ziemniaczanego puree i fasoli z puszki. Miękkie i soczyste w środku, z chrupiącą skórką na zewnątrz. Doprawione kurkumą i curry w
cool and minty
Piątkowa , pieczeń z cukinii 178Piątkowa , pieczeń z cukinii Wiadomo , że w naszym kraju tak się już utarło , że piątek to dzień bezmięsny , postny . Nawet jeśli się już nie praktykuje wyniesionych
Ogrodnik w podróży
RISOTTO Z MIĘSEM WOŁOWYM I WARZYWAMI 120Składniki: (na 4 porcje) - ryż basmati – 2 woreczki (200 g) - mięso mielone wołowe (400 g) - warzywa na patelnię – ½ opakowania (220 g) -przyprawy wg. uznania Przygotowanie: Ryż
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
PASTA KANAPKOWA Z TUŃCZYKIEM, TWAROŻKIEM I PAPRYKĄ 1161 porcja: 156 Kcal (B:21 g W:7 g T:5 g) 1 porcja + pieczywo żytnie (2 kromki 100 g) 378 Kcal (B:27 g
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
RISOTTO CURRY Z KURCZAKIEM I PIETRUSZKĄ + pomidorki koktajlowe 117Składniki: - ryż basmati – (40 g) - filet z piersi kurczaka (140 g) - pietruszka (10 g) - pomidorki koktajlowe – 3 szt. (50 g) -przyprawy: curry, pieprz cytrynowy, sól himalajska
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
KASZOTTO GRYCZANE Z KURCZAKIEM I OLIWKAMI 121Składniki: (na 3 porcje) - kasza gryczana – 2 woreczki (200 g) -filet z piersi kurczaka – (400 g) - oliwki zielone – (60 g) - papryka czerwona (135 g) Wykonanie: Kurczaka
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I KASZĄ GRYCZANĄ 117Składniki: - tuńczyk w sosie własnym (kawałki) – 1 puszka po odsączeniu (100 g) - pomidorki koktajlowe – 5 szt. (100 g) - kasza gryczana – ¼ woreczka (- sucha 25 g)/ (50 g
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
FIT PIZZA Z KURCZAKIEM I PIECZARKAMI NA SPODZIE GRYCZANYM 143Składniki: (na 4 porcje) - kasza gryczana – 1 woreczek (100 g) - płatki gryczane (50 g) - jaja – 2 szt. - filet z piersi kurczaka (120 g) - pieczarki (100 g
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas