Smażone pieczarki to doskonały dodatek do obiadu. Klasycznie podaje się je w sosie śmietanowym. Na diecie bezmlecznej można je przyrządzić z dodatkiem mleka owsianego. Doskonale zastępuje
Dieta bez mlekaJeśli lubicie zjeść na obiad konkretnego, pożywnego kotleta to ten przepis jest dla was. I to w wersji warzywnej. Moja córka woli takie kotlety od klasycznych
Dieta bez mlekaWe wtorkowy wieczór zapraszam na pyszne kapuśniaczki z ciasta francuskiego z kapustą kiszoną i pieczarkami. To doskonała przekąska dla całej rodziny. Z powodzeniem możemy je zabrać
Tradycyjna kuchnia KasiDeserowe placuszki na serku waniliowym Dziś zapraszam Was na pyszne placuszki na serku waniliowym. Placuszki możecie podać w ramach słodkiego deseru – wystarczy, że tak jak
Słodkie okruszkiTrudno sobie wyobrazić świat bez kanapek. Nie ma nic przyjemniejszego na śniadanie jak chrupiące i aromatyczne tosty z dowolnymi ulubionymi dodatkami. Kanapki towarzyszą nam
Wanilia i KardamonSekretem smaku wszystkich moich ziemniaczanych ciast – czy na śląskie kluski, czy na delikatne kotlety z gotowanych ziemniaków , czy na knedle – jest użycie jak najmniejszej ilości mąki
Karo in the KitchenTak samo jak są pyszne, tak surówki z marchewki potrafią stać się zwyczajnie nudne. Ile czasu można jeść startą marchew z dodatkiem jabłka? Długo, to pewne
Karo in the KitchenTa zupa to kwintesencja smaku Włoch – mocno pomidorowa, szybka i pyszna. Gęsta i sycąca od warzyw, obłędnie pachnąca… To tylko kilka bardzo podstawowych i zawsze dostępnych
Karo in the KitchenŻeberka w sosie własnym , duszone z ziemniakami i cebulą Pyszne żeberka , ekstra mięsne , to właściwie samo mięcho Doskonale nadają się do powolnego duszenia w sosie własnym
Ogrodnik w podróżySurówka z czerwonej kapusty z kukurydzą i papryką Pyszna i bardzo prosta surówka z czerwonej kapusty. To doskonałe zimowe warzywo bardzo bogate w antyoksydanty . Walorów smakowych
Ogrodnik w podróżySchab pod kruszonką z parmezanu i pieczarek Pyszny schab pod kruszonką , to ciekawa i niepowtarzalna propozycja obiadowa . Schab to wspaniały kawałek mięsa z którego można wyczarować
Ogrodnik w podróżyJakie sałatki najbardziej lubicie?Ja chyba każde, a że też bardzo lubię kaszę pęczak, to bardzo często wymyślam sałatki z dodatkiem tej właśnie kaszy. Dziś na
Smaki ArmineJakie było moje zdziwienie, gdy dowiedziałem się, że z buraków kiszonych po odlaniu soku, można jeszcze coś zrobić. W końcu z ogórków kiszonych
Dieta Rozdzielna i ZdrowieBędąc w Anglii przywiozłam puszkę fasolki w sosie pomidorowym. Postanowiłam wykorzystać ją do przygotowania tradycyjnego angielskiego śniadania. Wprawdzie takie śniadania nie są już tak popularne jak
Kuchnia domowa AniPaprykarz szczeciński to dla mnie klasyk mojego dzieciństwa. Świeży chrupiący chleb, paprykarz i ogórek kiszony jest dla mnie kulinarnym wspomnieniem całego mojego okresu dziecięcego. Większości z
Życie ze smakiem