Jakie sałatki najbardziej lubicie?Ja chyba każde, a że też bardzo lubię kaszę pęczak, to bardzo często wymyślam sałatki z dodatkiem tej właśnie kaszy. Dziś na
Smaki ArmineJakie było moje zdziwienie, gdy dowiedziałem się, że z buraków kiszonych po odlaniu soku, można jeszcze coś zrobić. W końcu z ogórków kiszonych
Dieta Rozdzielna i ZdrowieBędąc w Anglii przywiozłam puszkę fasolki w sosie pomidorowym. Postanowiłam wykorzystać ją do przygotowania tradycyjnego angielskiego śniadania. Wprawdzie takie śniadania nie są już tak popularne jak
Kuchnia domowa AniPaprykarz szczeciński to dla mnie klasyk mojego dzieciństwa. Świeży chrupiący chleb, paprykarz i ogórek kiszony jest dla mnie kulinarnym wspomnieniem całego mojego okresu dziecięcego. Większości z
Życie ze smakiemSałatka z tortellini z sosem bazyliowym powstała zupełnie przypadkiem, ponieważ brakowało mi wegetariańskiego dania na imprezę. Okazała się hitem, zniknęła z półmiska jako pierwsza. Na następną
Codziennik KuchennyOstatnie dwa weekendy spędzałam na Powiślu na kursie. W przerwach chodziłam na obiady. Jadłam przepyszną szakszukę ze "skwarkami" z bakłażana. Dziś moja wersja szakszuki z
AZgotuj!Dlaczego całuśne? Bo przypominają mi pełne usteczka. Ot, takie moje pierwsze skojarzenie. Pyszne, chrupiące, zapiekane! Co nam trzeba? W zależności ile chcecie ich zrobić. Bułki typu
LatosiowydomKopytka z e smażoną cebulą i kiełbasą . Przepis bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu. Przepis krok po kroku możecie zobaczyć w filmiku . Serdecznie zapraszam
RITA food channelSkładniki: = 1 kg ziemniaków = 1 szkl. ugotowanych ziemniaków przeciśniętych przez praskę =1 czerwona cebula =1 jajko =2 łyżki oleju =mięso z rosołu ,posiekane,lub inne
mojej kuchniSkładniki: = 1 kg ziemniaków = 1 szkl. ugotowanych ziemniaków przeciśniętych przez praskę =1 czerwona cebula =1 jajko =2 łyżki oleju =mięso z rosołu ,posiekane,lub inne
w mojej kuchniKiedy po raz pierwszy zobaczyła tę przystawkę od razu zapisałam sobie na nią przepis. Zapiekany camembert ze skrętkami drożdżowymi idealnie sprawdzi się na zbliżające się Walentynki
PatiGotujeW sezonie grzybowym zawsze szykuję zupę ze świeżych grzybów. Poza sezonem – zupa grzybowa w naszym domu powstaje z grzybów mrożonych. Jak naszykować elegancką, aksamitną na podniebieniu
Karo in the KitchenZupa rybna z klopsikami Zupa rybna , nie gości u nas zbyt często . Powodem jest pewnie to iż chłopcy niechętnie jadają zupy Ta zupa została jednak przyjęta
Ogrodnik w podróżyIberyjski gulasz z łopatki z dynią Gulasz iberyjski to fajny jednogarnkowiec z dodatkiem dyni . Dynia to niedoceniane warzywo o wspaniałym smaku , doskonale współgra z mięsem . Jest
Ogrodnik w podróżyFasolowe de volaille Pyszna , wegetariańska kopia klasycznego de volaille . Zamiast mięsa jest tu rozgnieciona kolorowa fasola , środek to klasyk czyli masło z czosnkiem i pietruszką Czy
Ogrodnik w podróży