Makaron z masłem truflowym, wędzonką i czerwoną cebulą Dzielę się z Wami tym pysznym włoskim przepisem. Jest bardzo prosty w wykonaniu i smakuje wyśmienicie (adsbygoogle = window.adsbygoogle
zielonacukinkaWielkanocna sałatka teściowej z selerem konserwowym – to kolejna propozycja na sałatkę z selerem ze słoika. Jest ona najlepsza na drugi i trzeci dzień, ale u
Kulinarne PrzebojeProsta pasta kanapkowa (z suszoną cebulą) Lubcie pasty kanapkowe? Ja uwielbiam, bo są dla mnie prostą odmianą dla codziennych kanapek. Pastę kanapkową można przygotować z różnych
Słodkie okruszkiFaszerowane pieczarki ze szczypiorkiem , obiad Hobbita Jakoś po przeczytaniu „Władcy Pierścieni : pieczarki nieodłącznie kojarzą mi się z Hobbitami Nie wiem czy jedli faszerowane pieczarki , ale
Ogrodnik w podróżyZupa gołąbkowa z kukurydzą Pyszną zupę gołąbkową , na pewno znacie , ale wersja z kukurydza jest zupełnie inna . Doskonała potrawa , jak zresztą każda zupa moim zdaniem Niestety
Ogrodnik w podróżyPieczony, butelkowy kurczak po pekińsku Pieczony kurczak – to hasło u nas w domu , zawsze cieszy się uznaniem . Kurczak butelkowy po pekińsku , to taka wariacja kuchenna
Ogrodnik w podróżyskładniki: 300g. makreli wędzonej ( już obranej z ości i skóry) 1/2 cebuli (średniej wielkości) 2 średnie ogórki kiszone 1
Lubię to gotujęKarnawałowa lazania We Włoszech nie ma karnawału bez lazani, więc dzisiaj przygotowałam wzbogaconą wersję tego pysznego dania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI opakowanie lazani- taki typ który
zielonacukinkaNależę do grupy szczęśliwców którzy nigdy nie przeżyli szpinakowego terroru – nikt mnie nie zmuszał do jedzenia paskudnej brunatnej brei, nikt nie karmił łyżką pełną zielonej papki
Karo in the KitchenWieprzowina z Laosu , danie z woka Dania z woka , są pyszne , szybkie i zdrowe , bo krótko smażone . Te wszystkie argumenty przekonują mnie ,żeby co jakiś czas
Ogrodnik w podróżyPieczarkowe zrazy z szynki , pyszny obiad Szynka , to trudne i nie wdzięczne mięcho . Potrafi być krucha i soczysta , ale potrafi też być sucha i wiórowatą . Zrazy
Ogrodnik w podróżyJa wiem, że tego smaku nie da się podrobić, że nie da się odwzorować, że ten smak jest jedyny w swoim rodzaju i niepowtarzalny. Jeśli jedliście
Bernika - moj kulinarny pamietnikCzym jest confit? Confit to stara metoda przygotowywania produktów, pochodząca z kuchni francuskiej, polegająca na długim, powolnym gotowaniu w niskiej temperaturze, aż do kompletnego rozmiękczenia produktu
Moja DelicjaSzaszłyki jak zrobić i co dodać. Szaszłyki można zrobić w bardzo prosty sposób, nadziewając na długie wykałaczki różne rodzaje mięsa i warzyw. Ja osobiście obsmażam je
zielonacukinka