Udka po wiejsku ,pieczone z boczkiem Pyszne udka po wiejsku . Jak to na wsi bywa , boczek i kury zawsze są w spiżarce Tak więc trudno ich
Ogrodnik w podróżyKurczak z grzybami i warzywa – Wok Kurczak z grzybami z woka i warzywa , to dobry i szybki obiad. Jeden z niewielu posiłków w których mój
Ogrodnik w podróżyKocham kapustę kiszoną, a mój Mąż chyba jeszcze bardziej. Najlepsza jest ta domowa lub od sprawdzonego dostawcy. My mamy swój taki osiedlowy sklepik, w którym zawsze
Kulinarne PrzebojeSkładniki: Placki ziemniaczane: 1200 g ziemniaków 2 cebule 1 jajko 3 łyżki mąki pszennej sól, pieprz olej do smażenia Sos gulaszowy: 1000 g mięsa wieprzowego (łopatka
Qchnia po prostuDomowa szynka drobiowa pachnie wspaniale, jest delikatna w smaku, chuda, prawie dietetyczna, idealna do kanapek i najważniejsze- nie zawiera konserwantów i sztucznych polepszaczy. Wystarczy zamarynować mięso
Smaki ArmineZupa meksykańska Pyszna zupa meksykańska . Nie wiem czy w Meksyku taką gotują , ale wiem że jest niebiańsko dobra . Uwielbiam te smaki . Po prostu meksyk w garnku
Ogrodnik w podróżyWyrazista i chrupiąca za sprawą selera naciowego i ogórka kiszonego :) Składniki: - 2 łodygi selera - 1 ogórek kiszony - 1/2 główki cebuli sałatkowej - garść rukoli
Kulinarne przemysleniaDawno mnie tu nie było, jakoś nie mogę wejść w normalny rytm życia po Świętach i Sylwestrze. Ale mam nadzieję, że w końcu uda mi się
Smaki ArmineLeniwe kluski lub inaczej leniwe pierogi to szybkie i proste do przyrządzenia danie. W wersji bezmlecznej można je zrobić z tofu naturalnym. Ja najbardziej lubię podawać
Dieta bez mlekaNajlepsze na świecie paluchy serowe, na które przepis zdobyłam od mojego znajomego Węgra. Serowe paluchy Sprawdzą się świetnie podane jako przekąska do chrupania podczas oglądania telewizji
mecooksNajczęściej kiedy robię placki są to zazwyczaj racuczhy i głównie w wersji na słodko. Placuszki z suszonymi pomidorami i serem Tym razem postawiłam na placki “
mecooksDomowe zapiekanki chodziły za mną długo, oj długo, ale ser żółty w mojej diecie raczej nie istnieje, to unikałam ich, jak ognia. Ale dzisiaj wpadł mi
SMYKWKUCHNIZnacie kogoś kto nie lubi gofrów? Bo ja nie! Ja uwielbiam gofry i zdecydowanie częściej robię je na wytrawnie, niż na słodko. Dlaczego? Z prostej przyczyny
SMYKWKUCHNI