kokosowe - 19941 przepisów (strona:893/1330)

Mini serniczki bananowe 192

musimy dodawać już słodziwa. Skład nadal pozostaje krótki: 250-300 g chudego twarogu (kulka, kostka, klinek) 2 jajka 2 średnie banany 2 łyżki mąki (dowolnej, ja użyłam kokosowej) Wszystkie składniki dokładnie ze sobą miksujemy na puszystą masę. Masę przelewamy do silikonowych foremek lub natłuszczonej metalowej formy na muffiny. Ponieważ w masie nie ma tłuszczu, będzie przywierała do papierowych papilotek. Pieczemy

Kucharzyca
Tort ajerkoniakowo -kokosowy 212

szkl proszek do pieczenia -1 łyżeczki woda gorąca - 1/5 szkl sól - 1 szczypta tłuszcz do formy KREM: mleko - 1 L budyń śmietankowy - 3 op masło - 450 g ajerkoniak wiórki kokosowe 200 g cukier - 3/4 szkl DODATKOWO: dżem ozdoby alkohol cytryna BISZKOPT: Żółtka oddzielić od białek, Białka ubić na sztywno. żółtka ubić z gorącą woda i cukrem az powiększą swoją objętość

Camilla w kuchni
Kasza bulgur z grillowanymi warzywami i zapiekanym dorszem 184

Obiad na szybko? Proszę bardzo :) Składniki: 1/2 szklanki kaszy bulgur 1/2 cukini 5 pieczarek marchewka 2 filety z dorsza ajwar sól morska pieprz natka pietruszki zioła prowansalskie olej kokosowy do grillowania warzyw Wykonanie: Kasza : nastawiam wodę na kaszę. W tym czasie na sitku oczyszczam kaszę pod bieżącą wodą. Gotuję około 12 minut lub do momentu aż będzie dobra

Bike By Life
Lemon curd – krem cytrynowy 265

takim kremem wszystko będzie smaczne ;)   Składniki: 1/2 szklanki soku z cytryny (około 3-4 cytryny) 1/2 szklanki słodzika w proszku (u mnie pół na pół erytrol i cukier kokosowy – stąd ciemniejszy kolor ;) ) 2 duże jajka 2 duże żółtka 6 łyżek masła klarowanego (około 90-100g)   Przygotowanie: Zaczynamy od wymieszania soku z cytryny, sproszkowanego słodzika, jajek

Jak gotować i nie zwariować
Lekki wege bigos z kiszonej kapusty z grzybami. WYKWINTNY. 247

kupować kapustę od lokalnych sprzedawców, z beczki. Sprawdzić smak, kolor i mieć pewność, że jesz pełnowartościowy produkt 🍀 Składniki: 1 cebula duża lub 2 mniejsze (kostka) 1 łyżka oleju kokosowego 15 ziaren ziela angielskiego 1 łyżka nasion kminu 6 liści laurowych 2 duże marchewki (starte na tarce) 1 pietruszka (starta na tarce) 1kg kapusty kiszonej (nie odsączonej, pokrojonej) 1kg kapusty

Apetyt na Zielone
.1221. bo wiosna 157

jednoporcjowe ciasto szpiankowo-bananowo-kokosowe nadziane gorzką czekoladą~ Nooo Kochani, w końcu mamy wiosnę! Na razie, z tego co widać, jedynie kalendarzową, ale mam nadzieję, że z dnia na dzień bedzie coraz cieplnej i słoneczniej :) Aby godnie powitać nową porę roku upiekłam dziś na śniadanie zielone ciacho :) Bo na dworze też niedługo będzie bardziej zielono :) Przy okazji zielony to kolor

breakfast of dreams
Kanapki na słodko z frangipane 185

chlebek, idealny na takie fikuśne kanapki. Kanapki, które przypominają francuskie tosty . Kanapki na słodko Składniki: 4 kanapki Frangipane 50 g zmielonych migdałów 50 g masła 1 jajko 50 g kokosowego cukru 2 łyżki migdałowych płatków 4 kromki chleba, u mnie tostowy z tego przepisu owoce do dekoracji Nastaw piekarnik na 175ºC na termoobieg (bez termoobiegu około 10 stopni więcej). Zmiksuj

codojedzenia
Czekoladowe ciasto :) bez laktozy i bez mąki pszennej 173

Czekoladowe ciasto Składniki: 1 szklanka mąki orkiszowej pół szklanki mąki kokosowej pół szklanki mąki ryżowej pół łyżeczki proszku do pieczenia BIO (opcjonalnie) 1 jajko 1 dojrzały banan pół szklanki oleju słonecznikowego 1 szklanka mleka ryżowego 3 łyżki kakao miód/agawa czekolada gorzka/posypka (opcjonalnie) Wszystkie składniki suche: mąki, proszek do pieczenia oraz kakao wymieszałam ze składnikami mokrymi: banan, jajko, olej, mleko

nietadieta
Gryczany chleb bezglutenowy z ziarnami 159

szklanki mąki gryczanej  1 szklanka skrobi ziemniaczanej 8g drożdży instant ½ szklanki nasion słonecznika 1 płaska łyżeczka soli 1 czubata łyżka cukru 500 ml ciepłej wody 1 łyżka oleju kokosowego  Do dużej miski przesiej mąkę oraz skrobię. Przygotuj zaczyn: do małej miseczki odsyp ze składników drobinę mąki, cukru oraz ciepłej wody, dodaj drożdże i zamieszaj. Odstaw w ciepłe miejsce

Roślinna - blog wegański
Serniczki... z tofu! 217

gruszki Tofu zmiksować z sokiem cytryny i wodą, na gładką masę, dodać resztę składników, dobrze wymieszać, dodać pokrojone daktyle. Formować wilgotnymi dłoniami małe serniczki, smażyć na patelni przetartej olejem kokosowym, na małym ogniu pod przykryciem. Powtykać gruszki na wierzch, przewrócić, zwiększyć ogień podawać z tahini i większą ilością gruszki

More food, love and dreams
Kora orzechowa 218

proporcje na tortownicę należy zmniejszyć o 1/3): Ciasto: 8 białek 3 żółtka 3/4 szklanki cukru 15 dag posiekanych drobno orzechów włoskich 10 dag rodzynków 10 dag wiórków kokosowych 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 2 puszki brzoskwiń 2 budynie śmietankowe z cukrem 3/4 szklanki wody 5 żółtek 1 łyżka mąki pszennej 40 dag masła Ponadto

Cukiernia Pychotki
Jaglana wariacja 161

wróćmy do jaglanej wariacji. 200 g kaszy jaglanej gotujemy do miękkości w wodzie. Po ugotowaniu miksujemy na gładko ze słodziwem i szklanką mleka lub wodą z dodatkiem łyżki mleka kokosowego. Prostokątną formę wykładamy herbatnikami, a na nie wykładamy masę z kaszy. Następnie wykładamy owoce – świeże, mrożone lub wekowane. Ja dodatkowo zmiksowałam banana z kakao i wyłożyłam na 100 % malin

Kucharzyca
Sałatka pieczarkowo-ziemniaczana z migdałami 170

jęczmienia używamy w potrawach chłodnych. Jeśli chcemy zachować jego wartości, nie dodajemy go do dań ciepłych i nie poddajemy obróbce termicznej.  Szeroki wybór superfood (spośród nich wykorzystałam olej kokosowy i czarnuszkę) można znaleźć w sklepie internetowym: www.sklepagnex.pl ----- Podobne: Śledziowa sałatka ziemniaczana Sałatka pieczarkowa z porem i jajkiem Sałatka jarzynowa

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasteczka orzechowo-czekoladowe z ciecierzycy. Wegańskie, bezglutenowe 215

Ciasteczka wymyślone na szybko, a smakują super. W połączeniu z mlekiem migdałowym lub kokosowym mają naprawdę niezłą moc (testowałam!) i właśnie w takiej postaci proponuję Wam je kosztować. Uważajcie żeby nie wlać za dużo olejku, gdyż ciasteczka będą miały wtedy dziwny posmak. Jeżeli natomiast go nie posiadacie - nic nie szkodzi. Dajcie więcej masła orzechowego. Mają malutko kalorii, sycą na długo

Czarnawisienka