kokosowe - 19941 przepisów (strona:887/1330)

Kruche ciasto z kremowymi brzoskiwniami 142

wielkości blachę lub tortownicę max 26 cm: kruche ciasto: 400 g mąki (użyłam 250 g pszennej i 150 g żytniej) 250 g zimnego masła/margaryny roślinnej-wegańskiej (ideałem byłoby kokosowe) 1 średni banan 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru krem: 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 150-200 ml wody po gotowaniu fasoli/ciecierzycy (śmiało używać tej z puszki

greenscarf
Proste wegańskie czekoladowe ciasteczka 191

ponieważ są, podobnie jak ona, równie oszałamiające.  Składniki na 12 ciasteczek: 120 g zwykłej pszennej mąki 1/3 łyżeczki proszku od pieczenia  30g kakao 100g cukru (u mnie kokosowy, ale może być dowolny) 100g wegańskiej margaryny (u mnie zawsze ALSAN-bio) 50g górskich płatków owsianych 1-2 łyżki roślinnego mleka 30-40g ciemnej czekolady (pokrojonej w drobne kawałki

Roślinna - blog wegański
CHLEB PSZENNO-ŻYTNI Z ZIARNAMI, RAZOWY NA ZAKWASIE 246

więc ja mieszałam swoją masę ok.2-3 minuty. Można oczywiście dłużej, ale nie ma takiej potrzeby. Gotową masę wyłożyć do dwóch przygotowanych wcześniej form (u mnie delikatnie przesmarowane olejem kokosowym). Masę dokładnie ubić miejsce przy miejscu łyżką maczaną w wodzie, całość wyrównać i obsypać ulubionymi ziarnami, u mnie siemię lniane i sezam, (każdy z moich chlebów ma inną posypkę

Smaczne Zdrowe
Koktajl czekoladowy z masłem orzechowym 128

sylwetkę, ale również dla maluchów. Wątpliwe, aby nie zasmakowało! A jakie są wasze ulubione smaki koktajli? Składniki: Banany – 2 zamrożone Mleko roślinne – 500ml (u mnie mleko kokosowe ) Daktyle – 10 sztuk (jeśli używasz suszonych zamocz je wcześniej) Masło orzechowe – 8 łyżek Wanilia – 1 laska Cynamon – 1 łyżeczka Kakao – 3 spore łyżeczki Sól – szczypta

Blendman
Placuszki bananowo miodowe. Idealne placuszki na śniadanie. 189

kawałki. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i miksujemy na jednolitą, gładką masę. Masa w konsystencji powinna przypominać tradycyjne ciasto naleśnikowe. Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni (z odrobiną np. oleju kokosowego lub oliwy z oliwek) z obu stron na złoty kolor. Placuszki powinny być wielkości małego talerzyka deserowego. Podajemy od razu z ulubionymi dodatkami. Smacznego Notes Przepis własny By Magdalena beta

Słodkie okruszki
Puszysty omlet na słodko 376

Pomysł na bardzo proste i efektowne śniadanie.  Składniki na jeden omlet (12cm): 1 jako łyżka mąki pszennej odrobina soli odrobina cukru pudru (opcjonalnie) masło lub olej kokosowy do natłuszczenia patelni

Ditecz
Ciasto cytrynek 2267

lekko ciepłą żelatynę dodać do ubitej kremówki i szybo ubić oraz wylać na wierzch ciasta, szybko i sprawnie rozprowadzić równomiernie. Na wierzchu ciasto posypać wiórkami białej czekolady lub wiórkami kokosowymi

Jadło i czytadło
Klasyczne curry z ziemniakami i ciecierzycą 110

tylko udało mi się zrobić w oparciu o składniki dostępne w Polsce. Najważniejsze to przyprawy, cebula, czosnek i imbir z których robi się sos rozcieńczony później pomidorami, mlekiem kokosowym, czy wodą lub bulionem

Milion Smaków
Kurkuma, czyli nie tylko złoto się świeci. 139

Bajecznie się po nim zasypia. Przepis na jedną porcję: szklanka mleka roślinnego łyżeczka pasy z kurkumy pół łyżeczki suszonego imbiru lub 1 cm świeżego startego na tarce łyżeczka masła kokosowego łyżka syropu klonowego lub agawy Przygotowanie: pogrzej mleko i dodaj wszystkie pozostałe składniki

greenscarf
Pudding z nasion chia z musem z mango 162

wymieszamy nasiona z wodą nie będą miały żadnego smaku, można je wtedy doprawić cynamonem, wanilią, miodem lub syropem klonowym. Składniki na 1-2 porcje: 200 ml mleka (może być kokosowe, migdałowe, ryżowe lub jakie lubicie) 3 łyżki nasion chia 1 łyżka syropu klonowego lub miodu 1 mango Przygotowanie: Mieszamy mleko z syropem klonowym lub miodem i nasionami chia, kilkakrotnie powtarzamy

Smakowity Blog Kulinarny
OXY2 195

trzeba to zmienić i już. Proste, prawda? Weekendowe ciacho! SKŁADNIKI: -kasza jaglana ½ szklanki (100g), -wrząca woda 1,5 szklanki, -mleko roślinne ½ szklanki, -kakao 20g, -banan 1 sztuka, -olej kokosowy 5g, -ksylitol ¼ szklanki (można śledzić czymś innym). WYKONANIE : Kaszę płuczemy wrzącą wodą, następnie zalewamy 1,5 szklanki(również wrzątku i gotujemy do wchłonięcia. Dodajemy resztę składników I dokładnie blendujemy. Masę przelewamy

fitolarun.blogspot.com
Chleb z samych ziaren ! FIT bez mąki ! 152

siemienia lnianego 10 czubatych łyżek mielonego siemienia lnianego 1 szklanka ziaren słonecznika 1/2 szklanki płatków migdałowych 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych 2 łyżeczki soli 5 łyżek płynnego oleju kokosowego 1 i 1/2 szklanki letniej wody 1. Wszystkie składniki razem mieszamy.  Zalewamy wodą - czekamy min. 40 min - aż nasza masa napęcznieje. 2. Piekarnik nagrzewamy do 185st bez termoobiegu

dlaSmaQ
Jaglane batoniki musli 169

opcję znacznie bardziej wartościową dla naszego organizmu. Smacznego! Składniki: 1 szkl. suchej kaszy jaglanej 2 szkl. mleka 2  łyżki cukru trzcinowego 0.5 szkl. pestek słonecznika 0.5 szkl. wiórek kokosowych 0.5 szkl. rodzynek 0.5 szkl. suszonej żurawiny 0.5 szkl. posiekanych orzechów łyżka kandyzowanej skórki pomarańczy 1 dojrzały banan Wykonanie: Kaszę jaglaną opłukać i ugotować na mleku. Dodajemy cukier i mieszamy

psgotujemy
Bezglutenowe placuszki jaglane 176

ok.15 placuszków 100 g kaszy jaglanej 50 g mąki ziemniaczanej banan (najlepiej bardzo dojrzały) jajko +/- 1,5 szklanki mleka łyżeczka ksylitolu (cukru brzozowego) czubata łyżeczka sody  olej kokosowy  Przygotowanie: Suchą kaszę uprażyć w garnuszku do czasu, aż poczujemy przyjemny zapach. Zalać szklanką wody, zagotować. Gotować pod przykryciem na małym ogniu do czasu, aż kasza wchłonie płyn. Zajmie

Kuchnia Ellie
Babka ananasowa w płatkach kokosu 222

łyżeczki proszku do pieczenia 1 duża puszka plastrów ananasa 50g mielonych migdałów 2 łyżki likieru pinacolada Dodatkowo: 2 tabliczki białej czekolady 3 łyżki słodkiej śmietanki 30% 20g płatków kokosowych czekoladowa posypka Sposób przygotowania: Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku cały czas ucierając. Odsączony ananas zmiksować na gładki mus i również powoli dodawać do kremu. Mąkę

Kuchnia w czekoladzie