ciasto - 162907 przepisów (strona:887/10861)

TOP 5 przepisów na pierniki 33

 Rankingi to jedne z ulubionych chwil przyjemności. Każdy znajdzie w nich coś ciekawego. Najpopularniejsze są oczywiście rankingi dotyczące filmów czy seriali. Dzisiaj przedstawiam wam mój

Ciasta z tradycjami
Makowiec japoński – niezwykle wilgotne i puszyste ciasto 144

Makowiec japoński to wilgotny i puszysty wypiek, który podbija serce każdego, kto go skosztuje. Bogate w bakalie ciasto makowe z dodatkiem jabłek i z polewą czekoladową na wierzchu będzie pyszną ozdobą świątecznego stołu, ale również można je przygotować bez okazji, gdyż jest stosunkowo szybkie i proste do zrobienia. Składniki na Makowiec japoński: 200 g maku suchego mielonego 450 ml mleka(...)pieczenia i dodawaj po łyżce maku. Do masy dodaj jabłka i bakalie i wymieszaj łyżką. Następnie dodaj białka i jeszcze raz całość wymieszaj łyżką do uzyskania jednolitej masy. Ciasto wylej na blaszkę (24×24 cm), wyłożoną papierem do pieczenia i włóż do piekarnik nagrzanego do 180 C. Piecz w trybie góra-dół przez około 50 minut (do suchego patyczka

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto czekoladowo waniliowe – szybki przepis 41

Ciasto czekoladowo waniliowe – szybki przepis Dziś zostawiam Wam przepis na proste, pyszne i szybkie w przygotowaniu ciasto czekoladowo waniliowe . Idealny deser do popołudniowej kawy lub herbaty. U nas takie ciasta zawsze znikają w kilka chwil. Polecam i Wam Jak przygotować szybkie ciasto czekoladowo waniliowe? Składniki: 1,5 szklanki mąki – u mnie Luksusowa ToTa 4 jajka M niepełna szklanka(...)łyżka cukru waniliowego pół szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżki naturalnego kakao Przygotowanie: Piekarniki nagrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Formę na ciasto (u mnie 26x18x7 lub podobną) wykładamy papierem do pieczenia. Do miski wbijamy jajka, wsypujemy oba rodzaje cukru i wlewamy olej. Dokładnie miksujemy składniki. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia

Słodkie okruszki
Tarta z jabłkami i kremem orzechowym 44

Tarta z jabłkami i kremem orzechowym pięknie wygląda i super smakuje. Jest to idealne ciasto do popołudniowej jesiennej kawy. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2024\/09\/tarta-z-jablkami-i-kremem-orzechowym-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2024\/09\/tarta-z-jablkami-i-kremem-orzechowym-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2024\/09\/tarta-z-jablkami-i-kremem-orzechowym-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["1 szklanka m\u0105ki (+ 1 \u0142y\u017cka),\r","1\/2 kostki mas\u0142a(...)u0142oskich,\r","50 g cukru pudru\r","3 du\u017ce kwaskowate jab\u0142ka,\r","sok z cytryny,\r","zmielony cynamon"],"name":"Tarta z jab\u0142kami i kremem orzechowym","recipeCategory":"ciasta, owoce","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["M\u0105k\u0119, 1\/4 kostki mas\u0142a, 2 \u017c\u00f3\u0142tka, cukier waniliowy i s\u00f3l wymiesza\u0107.\r","Wyrobi\u0107 ciasto

Bardzo Gruby Smok
Jabczok – kuchnia podkarpacka 50

nasze babcie i prababcie raczej nie piekły szarlotek, a jabłeczniki, jabczyniaki, albo właśnie jabczoki. Jabczok z Krasnej to smażone jabłka na kruchym spodzie z piankową kołderką i startym ciastem na wierzchu. Piana z białek ubita jest z dużą ilością cukru i zagęszczona mąką ziemniaczaną, dlatego nie opada i swoją słodyczą kontrastuje z kwaśnymi jabłkami. Najlepszą odmianą jabłek do tego typu(...)ciast jest antonówka albo reneta. Jabłka są kwaśne, ale szybko rozpadają się pod wpływem temperatury i tworzą smaczną, zwartą masę jabłkową. Przepis pani Marii Zaguły z Koła Gospodyń Wiejskich z Krasnej pochodzi z publikacji „Smaki regionalne LGD. Tradycyjne przepisy kulinarne KGW z gminy Korczyna”. Jabczok – kuchnia podkarpacka Składniki na blaszkę 25x35 cm: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 3 łyżki cukru

Trzeci talerz
pomarańczowa chmurka 55

składniki na ciasto kruche: 150 g mąki 30 g cukru pudru 100 g masła 3 żółtka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy i przekładamy do foremki (ok. 22×32 cm, wyłożonej o pieczenia). Pieczemy w ok. 190 st. C, aż będzie rumiane. Upieczony spód odstawiamy do wystudzenia. składniki na warstwę z galaretki(...)białkową wykładamy do foremki (22×32 cm, wyłożoną papierem do pieczenia) Pieczemy w 140 st. C przez ok. 60 – 80 min. wystudzoną bezę układamy na kremie śmietankowym. Ciasto schładzamy przez kilka godzin. (Bezę można upiec dzień wcześniej

Domowy Smak Jedzenia
CIASTO CZEKOLADOWE Z WIŚNIAMI I WIŚNIOWYM BUDYNIEM 64

Składniki na ciasto: (foremka 24cm x 24cm) 2 szkl mąki pszennej 220 g masła lub margaryny 1/2 szkl wody (lub mleka) 4 jajka 1 szklanka cukru 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki kakao Wykonanie: Mąkę mieszamy z sodą oczyszczoną. Białka oddzielamy od żółtek. Do garnuszka wlewamy wodę, dodajemy cukier, masło i kakao. Ustawiamy na średnim ogień i podgrzewamy mieszając(...)połączą a cukier rozpuści. Masę odstawiamy do przestudzenia. Gdy wystygnie dodajemy żółtka, a. następnie mąkę. Mieszamy całość rózgą Białka ubijamy na sztywną pianę i na końcu łączymy z kakaowym ciastem. Przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st na około 40 minut. Po upieczeniu studzimy, a następnie kroimy na 2 placki. Ponieważ moje

Walijskie Pichcenie
Kawowy budyniowiec z galaretką 313

Często tutaj piszę, że uwielbiam ciasta z kawą. I faktycznie tak jest. Choć samej kawy praktycznie wcale nie piję na co dzień, to wypiekom z dodatkiem kawy nie potrafię się oprzeć. Tym razem przygotowałam ciasto kawowo-kakaowe przełożone kawowym kremem budyniowym z biszkoptami i galaretką. Wyszło cudownie wilgotne i bardzo pyszne. Ciasto: 4 jajka 250 g gęstej, kwaśnej śmietany(...)pszennej 1 op. budyniu śmietankowego bez cukru 200 g masła 2 łyżki kawy zbożowej (u mnie karmelowa) 50 g czekolady białej Dodatkowo: 1 op. petitków 2 op. galaretki wiśniowej Ciasto: Jajka miksujemy na niskich obrotach wraz z cukrem, olejem i śmietaną (nie trzeba miksować zbyt długo; masa powinna nabrać jednolitej konsystencji). Mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną łączymy

Smaki Na Talerzu
Ciasto czekoladowe z serem 51

Ciasto czekoladowe z serem Moja rodzina bardzo lubi ciasta czekoladowe popularnie zwane murzynkiem a i serniki również, więc połączenie tych dwóch ciast w jednym jest oczywiście pysznym rozwiązaniem! Smakuje wam takie połączenie? Uwaga bo bardzo szybko znika! Do kawy, do herbatki, do kakao – no pyszne po prostu! Po więcej inspiracji zapraszam was na moje konta Instagram oraz TikTok . PRZEPIS(...)CIASTO CZEKOLADOWE Z SEREM Składniki na blaszkę 35x25cm: Ciasto czekoladowe: 4 jajka 250g masła lub margaryny 1 szklanka cukru 1 łyżeczka aromatu waniliowego 1,5 szkl mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki kakao ciemnego 5 łyżek wody Masa serowa: pół kg sera białego mielonego (może być z wiaderka) 1/2 szkl cukru 2 jajka 1 czubata łyżka mąki pszennej

Dorota Smakuje
Biszkopt z cytrynową pianką i musem mango 42

Lekkie, cytrynowe ciasto z musem mango. Przez konsystencję „ptasiego mleczka” doskonale będzie pasować, po wcześniejszym schłodzeniu, przede wszystkim jako letni wypiek. Natomiast dzięki wykorzystaniu polpy z mango z puszki, jest to jak najbardziej ciasto całoroczne. W zasadzie to sprawdzi się na każdą okazję, nawet na Święta. Jest przepyszne i jestem pewna, że posmakuje Tobie i Twoim bliskim(...)ciasto składa się cienki, jasny biszkopt, śmietanowo-jogurtowa pianka, usztywniona galaretką, oraz warstwa mango, również z dodatkiem galaretki. Ciasto jest mięciutkie, delikatnie, piankowe. Słodkie, ale nie przesłodzone. Koniecznie spróbujcie Biszkopt: 4 jajka 100 g cukru drobnego 75-80 g mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki oleju Cytrynowa pianka: 330 g śmietany kremówki

Smaki Na Talerzu
Torcik jagodowy 44

Torcik jagodowy to cały zestaw pysznych smaków, w którym główną rolę grają jagody. To smaki lata, które z pewnością przypadną Ci do gustu. Torcik jagodowy zrobiłam na blatach z ciasta półkruchego . Jeśli chcesz przyspieszyć proces przygotowania, możesz zamiast blatów użyć herbatników. Uwaga: szklanka 200 ml Rozpoczynam od przygotowania frużeliny jagodowej i ganache czekoladowego, które najlepiej zrobić dzień wcześniej. Składniki(...)chwili mieszam, aż czekolada się rozpuści. Następnie dodaję miękkie masło i mieszam, aż masło się rozpuści. Ganache odstawiam do wystygnięcia, a następnie na noc do lodówki. Następnego dnia przygotowuję ciasto. Składniki na ciasto: 550 g mąki (4 szklanki) ½ szklanki cukru 150 g masła 3 jajka 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Ze wszystkich składników zagniatam ciasto

Słodki sentyment
Szybkie i tanie ciasto czekoladowe 54

Ciasta czekoladowe to moja słabość i miłość. Uwielbiam je piec i jeść, dlatego dziś mam dla Was przepis na moje ulubione ciasto czekoladowe , które doskonale sprawdza się na ostatnią chwilę, kiedy spodziewamy się niezapowiedzianych gości i chcemy poczęstować ich czymś słodkim. Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu, wilgotne i mocno czekoladowe. Nawet nie trzeba używać miksera, żeby je zrobić(...)więcej, składniki prawdopodobnie znajdziecie w swojej spiżarni, więc jest to świetna opcja na szybki i smaczny deser do kawy bez wychodzenia z domu. WILGOTNE CIASTO CZEKOLADOWE PRZEPIS Składniki 1 butelka kefiru (400 g) 450 g mąki pszennej 2 jajka 200 g cukru 2 czubate łyżki kakao 3/4 szklanki oleju 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 czubate łyżki ulubionego dżemu

Alle Dobre!
Ciasto francuskie z cukinią 39

Składniki : płat ciasta francuskiego jedna cukinia mała czerwona papryka żółty ser, ulubione zioła musztarda i majonez jajko Przygotowanie: Przed wyłożeniem ciasta z lodówki trzeba przygotować wszystkie składniki by ciasto nie zdążyło się rozmrozić Umytą cukinie pokroić w dość cienkie,długie plasterki i ułożyć na patelni grillowej, grillować z obu stron- wystudzić Paprykę również pokroić w dość długie kawałki Ser żółty(...)zetrzeć na tarce lub w cienkie plasterki, jajko utrzepać Gdy mamy już przygotowane w/w składniki wyjmujemy ciasto i i gdy tylko to możliwe rozwijamy delikatnie na papierze i smarujemy musztardą zmieszaną        z odrobiną majonezu Rozkładamy na cieście wzdłuż plastry cukinii, paprykę, posypujemy serem i ziołami i energicznie zwijamy by ciasto pozostało nadal lekko zimne Smarujemy

Proste Potrawy
Ciasto bez pieczenia ze świdośliwą 50

Ciasto bez pieczenia ze świdośliwą, a to ci dopiero niespodzianka. Wiem, że nie każdy z was zna świdośliwę dlatego spokojnie można ją t zastąpić porzeczką czy borówką. Lub gotowymi powidłami. Bo tak też było i u mnie. Świdośliwę dostałam od sąsiadki w postaci konfitury. Swoją drogą jest to przepyszny i bardzo zdrowy owoc. Ciasto robiłam w zasadzie pod tą konfiturę(...)jego wykonania wykorzystałam przepis na ciasto Malakoff , które jest już na blogu. Popełniłam tu jeden mały błąd, ale na szczęście wybaczalny Trochę za długo moczyłam biszkopty w kawie, w szczególności w tej warstwie dolnej. Dlatego spód trochę zbyt bardzo mi się rozmiękł. Ale dla fanów kawy nie było to żadną pomyłką Ciasto bez pieczenia ze świdośliwą, przepis na foremkę

Relaxtime

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję