dużą prostokątną blachę lub dużą tortownicę: ciasto: 800 g mąki (u mnie standardowo mieszanka, 400 g gryczanej, 100 g żytniej i 300 g pszennej białej) puszka 400 ml mleka kokosowego (do ciasta weź tylko gęstą, białą część, „wody” nie wylewaj bo świetnie nadaję się no do risotto) 100 g cukru 300 ml oleju roślinnego 1 rozgnieciony banan
greenscarfcoś pysznego. Ba! Przepysznego! Kulki mocy, to kulki ala trufle orzechowe, które dają niezłego powera i do tego zaspokajają słodyczowy głód. Jeśli chcecie, możecie obtoczyć je w wiórkach kokosowych, płatkach migdałów czy pokruszonych orzechach. Ja zostawiłam je bez niczego - takie lubię najbardziej. Składniki (na ok 20-25 kulek) - 200g suszonych daktyli - 2 szklanki miksu orzechowego (użyłam pół szklanki orzechów brazylijskich
CookYourselfdrobno migdałów 100 g czekolady deserowej + do posypania ok 20 słomek ptysiowych Brześć 50 ml burbony - po dwie łyżki na porcje bita śmietana do dekoracji (może być kokosowa ) Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Przygotuj 4 szklanki, do których ułóż na spód po 5 słomek ptysiowych, nasącz je burbonem. Zagotuj w garnku mleko i wrzuć płatki owsiane
Niezły Młynekskładniki i dokładnie mieszamy na zwartą masę. Jeśli wyjdzie za rzadka dosypujemy mąki, a jeśli za gęsta - dolewamy maślanki. Racuszki smażymy aż się zarumienią, z obu stron; na oleju kokosowym lub innym
Kucharzycasałatka w innej odsłonie ( z wędzoną rybą ) Składniki 180 g selera marynowanego po osączeniu 4 jajka mała puszka kukurydzy majonez wędzony dorsz 140 g ananasa z żelowanym mleczkiem kokosowym (po osączeniu) sól pieprz szczypiorek Przygotowanie Seler, kukurydzę, ananasa osaczyłem z zalewy. Jajka ugotowałem na twardo. Po ostudzeniu pokroiłem na kawałki. Szczypiorek po opłukaniu i osuszeniu pokroiłem
R'n'G Kitchenszkl. cukru, 6 łyżek mleka, 2 łyżki kakao, ¾ szkl. mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 jajka Masa serowa: 500 g twarogu, 2 jajka, ½ szkl. cukru, 3 łyżki wiórek kokosowych, 1 budyń waniliowy, 1 łyżeczka przyprawy do sernika Skworcu ¼ szkl. oleju, 2 łyżki kremówki Dodatkowo: suszona żurawina WYKONANIE Murzynek: Masło rozpuszczamy razem z cukrem, mlekiem i kakao
słodki bratekdodatkowo będą zdrowszą wersją tradycyjnych kupnych to koniecznie spiszcie przepis :) Składniki : 3/4 szklanki mąki owsianej (lub zmielonych płatków owsianych) 3/4 szklanki mąki orkiszowej 1/4 szklanki cukru kokosowego 50 g masła klarowanego 1-2 łyżeczki domowego ekstraktu waniliowego 1 jajko Przygotowanie : Składniki wymieszać w dużej misce, wyrobić ciasto, ewentualnie jeśli nie będzie się wyrabiać można dodać
zdrowa vege kuchniakropel aromatu pomarańczowego sok z ćwiartki cytryny niewielka ilość oleju lub roztopionego masła do wysmarowania foremek Ponadto: łyżka skórki cytrynowej kandyzowanej cukier puder do oprószenia lub wiórki kokosowe 1.Mleko, śmietankę,likier i cukier podgrzewamy ( nie gotujemy!!!) na bardzo małym ogniu. 2. Dodajemy sok z pomarańczy i cytryny do podgrzanego mleka i śmietanki, pamiętając aby masa się
vaniliowoczekoladowamasła 60g miodu 80 g brązowego cukru 100 g kremu rafaello z cieciorki/masła orzechowego 1 szklanka płatków owsianych bezglutenowych 1,5 szklanki ryżu preparowanego pół szklanki wiórków kokosowych pół szklanki suszonych moreli ¼ szklanki suszonej żurawiny Sposób przygotowania: W średniej wielkości garnku podgrzać masło, miód, cukier i masło orzechowe/krem rafaello do rozpuszczenia się cukru. Doprowadzić do wrzenia i od razu
Pyry na Gazprzepisu - truskawki Przygotowanie: Jajko, mąkę i mleko wymieszać za pomocą trzepaczki, do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego. Smażyć z obu stron. Ja smażę bez tłuszczu, ale można użyć np. oleju kokosowego. Naleśniki wysmarować masłem orzechowym i ułożyć truskawki. Smacznego! Makra: Kcal: 361 Białko: 16 g Węgle: 38 g Tłuszcz
Zgrabne Gotowaniebiszkopt smarujemy od spodu pozostałym kremem i kładziemy na zastygnięte galaretce. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i mieszamy z mlekiem. Polewą dekorujemy ciasto i posypujemy posypką cukrową lub wiórkami kokosowymi. Smacznego
Na Ciasteczkowych Papierachkaszy manny z sosem truskawkowym i wiórkami kokosowymi najprościej. w końcu kończy się ten tydzień. padam. Przepis: przepis, który znajdziecie w różnych proporcjach na prawie każdym blogu śniadaniowym / 1 porcja / 2 łyżki kaszy manny szklanka mleka (ew. mleka i wody) białko jaja łyżka cukru pudru do podania - najlepiej owoce, sosy owocowe, rzadkie dżemy/konfitury czy frużeliny
tost z dżememrozpuszczoną w odrobinie wrzątku. Na herbatniki wyłożyć jedną czwartą masy i przykryć kolejnymi ciastkami. Przekładać aż będą po cztery warstwy ciastek i cztery warstwy masy. Ostatnią warstwę kremu kokosowego posypać wiórkami czekoladowymi i pozostałym kokosem. Odstawić do schłodzenia, kroić najlepiej na drugi dzień po upieczeniu
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaterenów, zrobić smoothie, sok lub napar i będziesz mieć super dawkę zdrowia podczas przesilenia wiosennego :) SKŁADNIKI: - garść kwiatów forsycji - 1 banan - jabłko ze skórką bez pestek - 150 ml mleka kokosowego ( przepis tu ) - syrop klonowy (jeśli smoothie będzie za mało słodkie) WYKONANIE JEST BARDZO PROSTE , zmiksuj blenderem wszystkie składniki. Jeśli smoothie będzie mało słodkie dodaj syropu klonowego. OWOCE TAKIE jak banan
Kuchnia bezglutenowa Loliszklanki cukru • 1 cukier waniliowy • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 1/4 łyżeczki sody Składniki mokre: • 1 jajko • 1 i 1/4 szklanki mleka • 1/2 szklanki oleju Dodatki: • ½ tabliczki czekolady • Krem kokosowy lub mocca Sposób przygotowania: 1. Do jednej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, sodę. Wsypać cukier i cukier waniliowy. Dokładnie wymieszać składniki suche. 2. W drugiej misce przygotować składniki mokre
W mojej kuchni