Przepis na : deser
Batoniki bardzo łatwo i szybko się przygotowuje. Wystarczy wszystko wymieszać i zostawić w lodówce do stężenia i wystudzenia. Są słodkie, złamane smakiem kwaśnawej żurawiny. Łatwo dają się kroić i się nie rozpadają. Składniki: 60 g masła 60g miodu 80 g brązowego cukru 100 g kremu rafaello z cieciorki/masła orzechowego 1 szklanka płatków owsianych bezglutenowych 1,5 szklanki ryżu preparowanego pół szklanki wiórków kokosowych pół szklanki suszonych moreli ¼ szklanki suszonej żurawiny Sposób przygotowania: W średniej... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...